Pitali ste: što Airbnb poduzima da bi pružio kvalitetniju podršku domaćinima ako nešto pođe po zlu?

Ukratko, poduzimamo puno toga! Prije nego što podrobnije predstavimo zanimljive izmjene koje pripremamo, valja naglasiti nešto doista važno: slučajevi nastanka materijalne štete prava su rijetkost na Airbnbu. Sa zahtjevima za naknadu štete u većem iznosu u prosjeku se susrećemo u manje od 0,004 % slučajeva.
To bi značilo da 63 godine možete svakoga dana primati nove goste, a da vam se ne dogodi situacija u kojoj biste morali podnijeti zahtjev za naknadu štete u većem iznosu.

Nažalost, nezgode se ipak događaju, a ako do njih dođe, želimo da  smještaj koji iznajmljujete i sve vrijednosti koje se u njemu nalaze budu osigurani. Upravo smo stoga i uveli zaštitne mjere poput sigurnosnog pologa i Jamstva za domaćine u iznosu od milijun dolara te nam je cilj pobrinuti se da te mjere funkcioniraju.

Od vas smo dobili povratne informacije da postupak kojim se aktiviraju ovi zaštitni mehanizmi predugo traje i da je previše kompliciran. Upozorili ste nas i da je teško dobiti isplatu sigurnosnog pologa ili odštetu temeljem Jamstva za domaćine. A to je neprihvatljivo.

Iz tog razloga u potpunosti mijenjamo postupak podnošenja zahtjeva za naknadu štete kako bi domaćinima bio što jednostavniji. Ovo su četiri velike promjene koje možete očekivati:

Imat ćete na raspolaganju više vremena

Štetu ste dosad morali prijaviti u roku od 72 sata od odlaska gosta ili prije dolaska sljedećega gosta, ovisno o tome što je nastupalo ranije. Odsad to morate učiniti u roku od 14 dana ili prije dolaska sljedećega gosta, ovisno o tome što nastupi ranije. Dobit ćete i puno više vremena da dovršite postupak podnošenja zahtjeva. Odsad ćete na raspolaganju imati više od dva tjedna.

Imat ćete puno manje papirologije

Smanjili smo količinu dokumentacije koja je potrebna za većinu zahtjeva.

Možete očekivati pravedan iznos isplate

Odsad će odšteta koja se isplaćuje domaćinima uvijek uključivati porez na promet i sve povezane troškove.

Možete očekivati brže odgovore

Izmijenili smo način na koji naš tim Službe za korisničku podršku postupa s ovakvim slučajevima kako bi cijeli postupak bio brži i jednostavniji za domaćine. Otkako smo uveli ta poboljšanja, vrijeme potrebno za rješavanje zahtjeva u proteklih se nekoliko mjeseci smanjilo za više od 20 %.

Ovdje nas zanima dugoročno rješenje i svjesni smo da imamo još puno posla. No predano radimo na tome da podrška, kad vam zatreba, bude kvalitetnija.

Zahvaljujemo vam na dosadašnjim komentarima o ovom važnom pitanju i svakako nam i dalje šaljite prijedloge kako da budemo još bolji. Mi ćemo vas redovito obavještavati o daljnjim poboljšanjima.