Jij vroeg ons: Wat doet Airbnb om verhuurders beter te ondersteunen als er iets mis gaat?

Het korte antwoord is: veel! Maar voordat we het hebben over de interessante veranderingen waar we aan werken, is er iets belangrijks dat je niet mag vergeten: Schade aan eigendom is zeldzaam op Airbnb. Gemiddeld is er slechts in 0,004% van de gevallen sprake van een aanzienlijke schadeclaim.

Dat betekent dat je 63 jaar lang elke dag een nieuwe reservering kunt ontvangen en nooit een aanzienlijke schadeclaim hoeft in te dienen.

Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Dus als er een keer iets misgaat, dan willen we dat jouw huis en waardevolle spullen beschermd zijn. Daarom hebben we voor bescherming gezorgd in de vorm van de Waarborg en de Verhuurdersgarantie van $1 miljoen USD. We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat je hier echt wat aan hebt.  

We hoorden dat jullie het gevoel hebben dat het proces om toegang te krijgen tot deze beschermingen te lang en te ingewikkeld is. Ook dat het moeilijk is om toegang te krijgen tot je waarborg of om terugbetaald te worden via de Verhuurdersgarantie. En dat is onaanvaardbaar.

Daarom zijn we het proces voor schadeclaims aan het vernieuwen om het beter voor verhuurders te maken. Dit zijn vier grote veranderingen die je kunt verwachten.

Je hebt nu meer tijd

Vroeger moest je schade binnen 72 uur na het uitchecken melden of voor het inchecken van je volgende gast (als dat eerder plaatsvond). Nu heb je 14 dagen de tijd of je moet het melden voor het inchecken van de volgende gast, afhankelijk van wat eerder is. We gaan je ook veel meer tijd geven om het schadeclaimproces te voltooien — het is nu langer dan twee weken.

Je hoeft zelf niet zoveel werk meer te doen.

We hebben de benodigde documentatie voor de meeste claims verminderd.

Je kunt een eerlijke uitbetaling verwachten.

We nemen nu btw en andere aanverwante kosten op in onze vergoedingen aan verhuurders.

Je krijgt sneller antwoord

We hebben de manier waarop het team van de Airbnb Klantenservice zaken als deze behandelt vernieuwd om het voor verhuurders sneller en gemakkelijker te maken. Sinds we deze verbeteringen hebben geïntroduceerd, is de tijd voor het oplossen van claims de afgelopen maanden met meer dan 20% gedaald.

We kijken hier naar het volledige plaatje  en we beseffen dat we nog een lange weg te gaan hebben. Maar we zijn actief bezig om de hele ervaring beter voor je te maken wanneer jij ondersteuning nodig hebt.

Bedankt voor je feedback tot nu toe over dit belangrijke onderwerp en laat het ons steeds weten hoe we kunnen verbeteren. We houden je op de hoogte als er meer verbeteringen worden doorgevoerd.

Bekijk dit en andere antwoorden van de Q&A voor Verhuurders hier.