English —  Español — 中文 —  Deutsch —  Français —  Italiano — 日本語 한국어 русскийPortuguês  — Nederlands

Je bent niet alleen! Er zijn ontzettend veel bronnen die je kunnen helpen tijdens jouw reis als host.

Informatiecentrum Ervaringen.

Informatieve artikelen in de tab  ‘Middelen’ van jouw verhuurders-dashboard als je bent ingelogd op je computer.

Verantwoord Verhuren Centrum.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van lokale wet- en regelgeving die van toepassing kan zijn op jouw ervaring. Een geweldige plek om een collectie aan te leggen met informatie die specifiek is voor jouw stad of omgeving is het Verantwoord Verhuren Centrum.

Helpcentrum.

Als er vragen zijn kun je naar het makkelijk te doorzoeken en online Helpcentrum, dat vaak wordt bijgewerkt met nieuwe informatie terwijl wij verder ontwikkelen.

Experience Protection Insurance.

Het Experience Protection Insurance programma biedt een primaire aansprakelijkheidsdekking voor de meeste claims tot $ 1 miljoen USD per ervaring. Meer details over het programma kun je vinden op de pagina van de Experience Protection Insurance.

Klanten ervaringen.

Zodra je ervaring online is, is je belangrijkste contactpersoon bij Airbnb ons Klantenservice (CX) team. Als je een aanstaande reservering hebt en bent aangemeld bij Airbnb, wordt hun telefoonnummer weergegeven in het Helpcentrum (airbnb.nl/help).

E-mail Nieuwsbrief.

Maandelijkse updates & verhalen van hosts. Om het te ontvangen ga je naar: E-mail onder Promoties en tegoed in Accountinstellingen > Meldingen

Andere hosts.

Andere ervaren hosts zijn je allerbeste bron voor advies en het delen van verhalen. Je kunt ze vinden en met de internationale community in contact komen in het Community Centrum.