Ρωτήσατε: Μπορεί η Airbnb να προσφέρει στους οικοδεσπότες μεγαλύτερη ευελιξία και επιλογές για να ορίσουμε τις τιμές μας;

Ξεκινώντας με τις τελευταίες Ερωτήσεις & Απαντήσεις Οικοδεσπότη, ζητήσατε μεγαλύτερη ευελιξία με τις επιλογές τιμολόγησης. Πήγαμε κατευθείαν στην ομάδα που σχεδιάζει και κατασκευάζει αυτά τα εργαλεία για να δούμε τι θα ακολουθήσει. Αυτό που μάθαμε ήταν εκπληκτικό. Φαίνεται ότι έχουμε δημιουργήσει λύσεις για πολλά από αυτά που ζητάτε, αλλά πολλοί οικοδεσπότες δεν γνωρίζουν ή χρησιμοποιούν τις διαθέσιμες ρυθμίσεις τιμολόγησης. Ανακαλύψαμε επίσης ότι μερικές φορές η προσφορά ορισμένων τύπων εκπτώσεων βλάπτει μάλλον παρά βοηθά την επιχείρησή σας. Σας φαίνεται ενδιαφέρον; Και σ’ εμάς.

Για να βεβαιωθούμε ότι έχετε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την τιμολόγηση, ας ρίξουμε μια ματιά στις επιλογές σας και στον τρόπο με τον οποίο τα σχόλιά σας επηρεάζουν αυτό που δημιουργούμε.

Τρέχουσες επιλογές τιμολόγησης

Ζητήσατε συγκεκριμένα τη δυνατότητα να ορίσετε διαφορετικές τιμές ανάλογα με τη διάρκεια διαμονής ενός επισκέπτη ή ανάλογα με τις ημέρες της εβδομάδας (για παράδειγμα, χρεώνοντας διαφορετική τιμή για τη μέση της εβδομάδας σε σχέση με τις διαμονές του Σαββατοκύριακου). Έχουμε πραγματικά εργαλεία που σας βοηθούν να κάνετε και τα δύο! Μπορείτε να προσφέρετε έκπτωση για διαμονή με μεγαλύτερη διάρκεια από μια εβδομάδα ή έναν μήνα και μπορείτε να ορίσετε προσαρμοσμένη τιμή Σαββατοκύριακου.

Ζητήσατε επίσης να χρεώνετε τους επισκέπτες ανάλογα με τον αριθμό των κρεβατιών που χρησιμοποιούν και όχι με τον αριθμό των ατόμων που μένουν στην καταχώρηση. Αν και κατανοούμε ότι περισσότερα κρεβάτια που χρησιμοποιούνται σημαίνουν περισσότερα λευκά είδη για να τα καθαρίσετε, μερικές φορές είναι δύσκολο για τους επισκέπτες να προβλέψουν πόσα κρεβάτια θα χρησιμοποιήσουν τη στιγμή της κράτησής τους. Για παράδειγμα, δεν περιγράφουν όλες οι καταχωρήσεις αν τα κρεβάτια είναι υπέρδιπλα ή διπλά, πόσοι καναπέδες-κρεβάτια υπάρχουν ή πώς είναι τοποθετημένα τα κρεβάτια σε ένα δωμάτιο. Ορισμένοι επισκέπτες μπορεί να θέλουν να δουν τον χώρο πριν αποφασίσουν αν θα μοιραστούν ένα διπλό κρεβάτι με έναν φίλο ή αν θα κοιμηθούν στον καναπέ-κρεβάτι. Ωστόσο, οι επισκέπτες μπορούν να πουν με ακρίβεια και σιγουριά πόσα άτομα θα μείνουν και μπορείτε να χρεώσετε μια επιπλέον προμήθεια επισκέπτη για να το δικαιολογήσετε. Εάν το κόστος καθαρισμού και άφιξης για μικρότερες διαμονές αποτελεί πρόβλημα, μπορείτε να προσθέσετε το κόστος καθαρισμού για να αντισταθμίσετε αυτά τα έξοδα.

Πώς διαμορφώνουν τα σχόλια του οικοδεσπότη τη δουλειά μας

Τα σχόλιά σας μας δείχνουν πού δεν λειτουργούν τα πράγματα για εσάς και πού μπορούμε να τα βελτιώσουμε. Με βάση αυτά που μας έχετε πει, εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στο να κάνουμε κάθε εργαλείο πιο προσιτό και διαισθητικό. Βοηθάμε τους οικοδεσπότες να κατανοήσουν πώς λειτουργούν τα εργαλεία τιμολόγησης συνδυαστικά, ποιοι κανόνες έχουν προτεραιότητα όταν επικαλύπτονται πολλοί κανόνες και πώς να χρησιμοποιούν τα εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας για το μέγιστο όφελος.

Όταν πρόκειται για την κατασκευή νέων εργαλείων τιμολόγησης, προσπαθούμε να υπολογίσουμε ένα πλήθος προτιμήσεων οικοδεσπότη, διατηρώντας τα πράγματα αρκετά απλά ώστε οι επισκέπτες να εξακολουθούν να θέλουν να κάνουν κράτηση για τον χώρο σας με την Airbnb. Για να γίνει αυτό, ζητάμε σχόλια από τους οικοδεσπότες, δοκιμάζουμε νέες ιδέες και παρατηρούμε τι συμβαίνει στις κρατήσεις όταν προσθέτουμε νέες επιλογές.

Δείτε πώς ελέγχουμε και σας μεταδίδουμε τα μαθήματά μας: Μερικές φορές μπορούμε να προβλέψουμε αξιόπιστες ευκαιρίες για να αυξήσουμε τα κέρδη σας. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε δει μηνύματα με ενδιαφέροντα στοιχεία στο ημερολόγιό σας και email που επισημαίνουν τις ευκαιρίες έκπτωσης για συγκεκριμένες ημερομηνίες, οι οποίες διαφορετικά δεν θα δέχονταν κράτηση. Όταν εφαρμόζετε αυτές τις εκπτώσεις, επισημαίνουμε στους ταξιδιώτες την αξία που προσφέρετε και προσελκύει κρατήσεις.

Εναλλακτικά, μερικές φορές διαπιστώνουμε ότι το λιγότερο είναι περισσότερο, όπως με ένα πρόσφατο τεστ, στο οποίο οι οικοδεσπότες πρόσθεσαν εκπτώσεις για διαμονή 3-6 διανυκτερεύσεων σε περιοχές που παρατηρήσαμε ότι οι ταξιδιώτες έψαχναν για διαμονή, και αποδείχθηκε ότι οι επισκέπτες που έκαναν κράτηση σε αυτούς τους χώρους με έκπτωση θα είχαν πιθανότατα κάνει κράτηση στην κανονική τιμή για την ίδια διάρκεια. Αυτού του είδους τα ενδιαφέροντα στοιχεία σας μεταδίδουμε σχετικά με το πώς δημιουργούμε και τι σας προτείνουμε.

Έχετε πάντα τον έλεγχο της τιμής που ορίζετε για τον χώρο σας. Και είμαστε αποφασισμένοι να μοιραστούμε όσα μαθαίνουμε για την τιμολόγηση των βέλτιστων πρακτικών. Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Airbnb προσφέρει ανταγωνιστική ευελιξία τιμολόγησης για εσάς, μια απλή εμπειρία κράτησης για τους επισκέπτες σας και την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να ακούμε τις ιδέες σας σχετικά με το πώς μπορείτε να βελτιώσετε την τιμολόγηση.