Jullie vraag: Kan Airbnb verhuurders meer flexibiliteit en mogelijkheden geven voor het instellen van tarieven?

Voorafgaand aan de vorige Q&A voor verhuurders, vroegen jullie om meer flexibiliteit met betrekking tot de mogelijkheden om tarieven in te stellen. We zijn gelijk naar het team gegaan dat deze functies bedenkt en samenstelt, om te kijken wat er mogelijk is. We waren verrast door wat we zagen. Blijkbaar zijn er al oplossingen voor veel van jullie vragen, maar de meeste verhuurders hebben hier geen weet van of maken geen gebruik van de beschikbare instellingen voor tarieven. We kwamen er ook achter dat het aanbieden van korting in sommige gevallen nadelig kan zijn voor je bedrijf in plaats van dat het voordeel oplevert. Nieuwsgierig geworden? Wij zeker wel.

Laten we eens kijken naar de mogelijkheden, zodat jullie op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen, en hoe jullie feedback van invloed is op de functies die we installeren.

Huidige mogelijkheden voor tarieven

Jullie vroegen specifiek naar de mogelijkheid om verschillende tarieven in te stellen op basis van de verblijfsduur van de gast of de dagen van de week (door bijvoorbeeld een ander tarief te vragen voor doordeweekse verblijven dan voor het weekend). We hebben al functies waarmee je dit kunt doen! Je kunt korting geven op verblijven van meer dan een week of een maand en je kunt aangepaste tarieven voor het weekend instellen.

Jullie willen de kosten voor gasten ook graag laten afhangen van hoeveel bedden ze gebruiken, in plaats van naar het aantal gasten dat er in de ruimte verblijft, te kijken. Hoewel we begrijpen dat er meer bedden verschoond moeten worden wanneer er meer bedden gebruikt worden, is het soms lastig voor gasten om al tijdens het reserveren te bedenken hoeveel bedden ze zullen gebruiken. Er staat bijvoorbeeld niet in elke advertentie aangegeven of het bed een twijfelaar of een tweepersoonsbed is, hoeveel slaapbanken er zijn en hoe de bedden zijn neergezet in de kamer. Sommige gasten willen de ruimte eerst zien, voordat ze besluiten of ze een tweepersoonsbed delen met een vriend of op de slaapbank gaan slapen. Gasten kunnen wel duidelijk aangeven uit hoeveel gasten het reisgezelschap bestaat, en je kunt een toeslag vragen voor extra gasten om deze kosten te dekken. Als je je bij kortere verblijven zorgen maakt over de kosten voor de schoonmaak en het inchecken, kun je ook schoonmaakkosten toevoegen om deze kosten te dekken.

Hoe ons werk gevormd wordt door feedback van verhuurders

Door feedback te geven laten jullie zien wat er niet werkt en waar het beter kan. Aan de hand van wat jullie ons verteld hebben, werken we aan het eenvoudiger en intuïtiever maken van elke functie. We laten verhuurders zien hoe de tarieffuncties samenwerken, welke regels andere overschrijven wanneer ze elkaar overlappen en hoe verhuurders de functies kunnen gebruiken om er optimaal voordeel uit te halen.

We proberen bij het creëren van nieuwe tarieffuncties rekening te houden met alle voorkeuren die verhuurders kunnen hebben, terwijl we ze tegelijkertijd eenvoudig genoeg houden voor gasten, zodat ze nog steeds een ruimte willen blijven reserveren op Airbnb. Om dit te kunnen doen, verzamelen we feedback van verhuurders, testen we nieuwe ideeën en observeren we wat er met het aantal reserveringen gebeurt, als we nieuwe functies toevoegen.

We zullen wat uitleg geven over hoe we onze opgedane kennis testen en aan jou doorgeven. Soms kunnen we namelijk goed anticiperen op een kans om meer te verdienen. Misschien heb je al informatieberichten op je kalender voorbij zien komen of e-mails gekregen om je op de hoogte te stellen van een buitenkans om korting te geven voor specifieke datums, waarvoor je anders waarschijnlijk geen reserveringen zou krijgen. Wanneer je deze kortingen toepast, benadrukken we bij reizigers de goede prijs-kwaliteitsverhouding, waardoor jij meer reserveringen krijgt.

Af en toe merken we dat minder toch echt meer is. Uit een test die we onlangs gedaan hebben, waarbij verhuurders korting gaven voor verblijven van 3 tot 6 nachten in regio’s waar gasten op zoek waren naar accommodatie, bleek dat gasten die met korting een ruimte reserveerden, ook de ruimte voor het standaardtarief gereserveerd zouden hebben voor dezelfde verblijfsduur. Deze inzichten delen we met jou door functies op een bepaalde manier in te bouwen en aanbevelingen te geven.

Jij hebt altijd de controle over de prijs die je vraagt voor je ruimte. Wij delen graag hoe je aan de hand van onze opgedane kennis het beste te werk kunt gaan. We zijn blij dat Airbnb je de flexibiliteit kan bieden om concurrerend te blijven met je tarieven, en dat we tegelijkertijd het reserveringsproces eenvoudig kunnen houden voor gasten. We beloven dat we naar je ideeën blijven luisteren over hoe we het instellen van tarieven kunnen blijven verbeteren.