中文 — English — Deutsch — Español — Français — Italiano —  日本語 — 한국어 — Português — ру́сский

Het hele jaar door luisteren we naar verhuurders zoals jij, zodat we ons kunnen richten op het verbeteren en innoveren van Airbnb. Maar een keer per jaar hebben we de mogelijkheid om een paar dagen door te brengen met de verhuurders die hun expertise en ervaringen meenemen naar de Airbnb Open. Dit jaar hebben we 630 medewerkers meegenomen naar Parijs om te luisteren; tussen de etentjes, workshops, focusgroepen en prachtige stands door. Onze onderzoekers, ingenieurs, ontwerpers, het klantenservice-team én de oprichters hebben je gehoord.

Wat we dit jaar hebben gehoord heeft invloed op onze plannen voor volgend jaar, net als het feit dat de feedback van de Airbnb Open in 2014 invloed heeft gehad op de functies en diensten die we in 2015 hebben gelanceerd. Onze teams zijn nu heel druk om te bepalen wat we op basis van jouw feedback als eerste gaan ontwikkelen en we zullen onze plannen snel met je delen. Maar in de tussentijd hebben we de belangrijkste thema’s verzameld die we van verhuurders in Parijs hebben gehoord. Dit zijn een aantal onderwerpen die je met ons hebt gedeeld:

Meer mogelijkheden om je advertentie te beheren
Jij wil graag meer flexibiliteit in het vaststellen van de prijs, de beschrijving van je advertentie en het beheren van je kalender. Je hebt ons gevraagd om manieren te ontwikkelen waardoor het gebruik van de beschikbare prijs tool eenvoudiger is en om je te helpen beter te begrijpen hoe ze werken. We hebben een prijs tool gelanceerd tijdens de Airbnb Open waarvan we hopen dat het veel van de gehoorde vragen en problemen op zal lossen: Slimme Tarieven. Je hebt ons ook om hulp gevraagd bij het begrijpen en navolgen van de plaatselijke belastingwetgeving. En je zou graag willen dat je prijs, inclusief heffingen en belastingen, duidelijk zichtbaar is voor je gasten wanneer je een aanvraag goedkeurt of een speciale aanbieding stuurt.

Verder wil je graag meer mogelijkheden voor het beschrijven van je huis. Je wilt een betere manier om de foto’s van je advertentie te herschikken, zodat je na het uploaden de highlights van je ruimte duidelijk weer kan geven. Verhuurders die hun ruimte op verschillende manieren kunnen verhuren—als een privé kamer of als gehele woning—hebben gevraagd om een simpele oplossing om deze opties aan potentiële gasten te presenteren.

Het snel en gemakkelijk kunnen aanpassen van je kalender is ontzettend belangrijk en we hebben verschillende mogelijkheden gehoord waarop je dat zou willen doen. Je vroeg bijvoorbeeld om een eenvoudige manier om de aankomsttijden van je gasten te verzamelen, zodat deze gegevens automatisch kunnen worden weergegeven in je agenda.

Aantrekken van de juiste gasten en je advertentie laten opvallen
We weten dat jij heel veel energie en tijd stopt in de beschrijvingen van je advertentie, je reisgids en persoonlijke berichten aan reizigers, om op deze manier meer reserveringen te krijgen en de juiste verwachtingen te stellen. Wanneer gasten deze informatie niet lezen of niet begrijpen, kan de gehele reis —en je beoordelingen en recensies—daaronder lijden, daarom zou jij graag willen dat er betere manieren zijn om de reis vooraf te bespreken. Een paar van jullie hebben bijvoorbeeld gevraagd om een filter die aangeeft dat er in jouw ruimte niet gerookt mag worden, zodat je niet langer aanvragen ontvangt van reizigers die roken.

Maak het makkelijker om een Superhost te zijn
Veel verhuurders lieten ons weten dat de manier waarop je activiteit wordt gemeten erg verwarrend is—het is lastig om te anticiperen op een verandering in je Superhost status, en soms als een gast een 3-sterren beoordeling achterlaat heb je geen idee waarom dat zo is. Sommige activiteiten heb je volledig zelf onder controle: dingen zoals je responsgraad en annuleringstarief. Andere activiteiten zijn in handen van je gasten.

Wat het belangrijkste is dat wij je helpen te bepalen welke activiteiten belangrijk zijn en hoe die worden gemeten. Dit geldt ook voor het begrijpen en leren van de feedback die je krijgt van je gasten, zodat jij topprestaties kunt blijven leveren en eventuele aanpassingen kan maken.

Sabrina uit Californië gaf bijvoorbeeld aan dat: „Je responsgraad eronder lijdt wanneer je steeds dezelfde vragen krijgt en vergeet te antwoorden. Je acceptatiegraad gaat ook naar beneden als je vol zit en geen gasten kunt ontvangen… Een soort van automatisch bericht voor een afwijzing zou geweldig zijn.” Communiceren met de gasten die je ontvangt—en degene die je afwijst—moet eenvoudig zijn.

Deel data en inzichten
Wanneer jij gepassioneerd bent over het bieden van geweldige gastvrijheid, dan kan data van groot belang zijn. Simone uit Frankrijk vertelde ons: „Ik wil graag de statistieken van de doorlooptijden van verschillende reserveringen zien, zodat ik de voortgang van het aantal reserveringen dit jaar kan inzien.” Tracey uit Londen vroeg: „Waar vind ik meer informatie over de gegevens die betrekking hebben op mijn advertentie—het aantal aanvragen voor mijn huis in vergelijking met soortgelijke advertentie? Waar vind ik algemene gegevens over reserveringen in mijn buurt? Het doel is om mijn advertentie te verbeteren op basis van het succes van andere verhuurders.”

Terwijl wij steeds meer gegevens en informatie toevoegen aan je dashboard, willen we ervoor zorgen dat jij alle informatie en inzichten krijgt die jij nodig hebt om zo om te kunnen gaan met de effecten van seizoenen en reistrends in jouw omgeving. De aanpak van Tracey is inspirerend en we zijn op zoek naar manieren waarmee jij vol vertrouwen beslissingen kan maken over je prijs en beschikbaarheid—het hele jaar door.

Besteed meer aandacht aan de Airbnb app
Ontzettend veel van de verhuurders die we ontmoet hebben zijn toegewijde gebruikers van de Airbnb app, en een aantal van hen liet ons meteen weten dat we de app moeten verbeteren. We weten dat je erg druk bent met het regelen van alle offline zaken rondom het verhuren—het aanbieden van een schone en gezellige ruimte en je gasten helpen om wegwijs te worden in de buurt—daarom heb jij een mobiele ervaring nodig die intuïtief, snel en compleet is.

Maak het eenvoudiger om te communiceren met reizigers
Of het nu de mogelijkheid is om plattegronden toe te voegen aan een bericht, of in je Airbnb inbox te zoeken naar een opmerking over kinderwagens, jij gaf ons een heleboel feedback over de manier waarop de communicatie met je gasten sneller en eenvoudiger zou kunnen zijn. Een verhuurder uit San Diego vertelde bijvoorbeeld: “Ik zou graag de mogelijkheid hebben om in een ​​privé-bericht foto’s te sturen aan mijn gasten. Zoals foto’s van de ingang en entree die niet openbaar moeten zijn.”

Je benadrukte ook het feit dat er een aantal frustrerende verschillen zijn in de manier waarop je inbox eruit ziet op je computer, en de manier waarop het eruit ziet in de Airbnb app—voor ons een goede herinnering om de app verbeteren, en net zo handig te maken als onze website.

Wij hebben je gehoord en hoewel we niet kunnen beloven dat we elke verandering kunnen doorvoeren waarom werd gevraagd, zullen we er alles aan doen om onze beschikbare functies en diensten te verbeteren voor jou. We kunnen niet wachten om de veranderingen te zien die dit jaar zijn ontstaan, en dit alles ​​omdat jij de tijd hebt genomen om ze met ons te delen. Houd je ogen open voor de updates en ontwikkelingen die jouw inzichten ons in 2016 zullen brengen!