Ρωτήσατε: Τι μπορώ να κάνω για να έχω περισσότερες κρατήσεις;

Ρωτήσαμε τους επισκέπτες για το τι αναζητούν στις διαμονές τους στην Airbnb και αναλύσαμε τη συμπεριφορά τους ως προς την κράτηση για να μάθουμε τι τους οδηγεί από την περιήγηση στην κράτηση.

Αποδεικνύεται ότι, μετά την τιμή και τις κριτικές, η φωτογραφία είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας. Στην πραγματικότητα, το 60% των προβολών της καταχώρησης ξεκινούν με έναν επισκέπτη να κάνει κλικ σε μια φωτογραφία και πάνω από το 40% των περιπτώσεων που ένας επισκέπτης επιλέγει να μην κάνει κράτηση σε μια καταχώρηση, το τελευταίο πράγμα στο οποίο έκανε κλικ ήταν μια φωτογραφία. Οι φωτογραφίες έχουν σημασία και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν καλύτερες.  

Δείτε τις συμβουλές μας για τη λήψη εξαιρετικών φωτογραφιών χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας ή την κάμερά σας ή επιπλέον, εάν είστε έτοιμοι να μεταφέρετε την καταχώρησή σας (και την επιτυχία της κράτησης) στο επόμενο επίπεδο, σκεφτείτε το ενδεχόμενο της επαγγελματικής φωτογράφισης.

Διαπιστώσαμε ότι η επαγγελματική φωτογράφιση μπορεί να βοηθήσει την καταχώρησή σας να ξεχωρίσει και να αποδώσει καλύτερα από ό, τι θα μπορούσε με διαφορετικό τρόπο. Συγκεκριμένα, μπορείτε να περιμένετε:

    • 16% περισσότερες πιθανότητες κράτησης
    • 39% υψηλότερο συνολικό ποσό κράτησης (που σημαίνει ότι οι επισκέπτες τείνουν να κάνουν κρατήσεις για διαμονές μεγαλύτερης διάρκειας)
    • 28% περισσότερες κρατήσεις για διανυκτερεύσεις
    • 26% υψηλότερη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση

Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, η Airbnb μπορεί να σας συνδέσει με επαγγελματίες φωτογράφους σε τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να ζητήσετε μια φωτογράφιση χωρίς κόστος εκ των προτέρων. Η προμήθεια υπηρεσιών απλώς θα αφαιρείται από τις μελλοντικές σας κρατήσεις.

Αν η υπηρεσία επαγγελματικής φωτογράφισης της Airbnb δεν είναι διαθέσιμη στην περιοχή σας, σκεφτείτε να προσλάβετε έναν φωτογράφο που ειδικεύεται στους εσωτερικούς χώρους.

Όταν έχετε φωτογραφίες που πραγματικά αναδεικνύουν σωστά τον χώρο σας, είναι πλέον η ώρα να εντάξετε τους πιθανούς επισκέπτες στο πλαίσιο. Οι υπέροχες φωτογραφίες χρειάζονται τέλειες λεζάντες. Και οι επισκέπτες πραγματικά τις διαβάζουν. Οι λεζάντες είναι η ευκαιρία σας να κάνετε δύο μεγάλα πράγματα: να στρέψετε την προσοχή των πιθανών επισκεπτών στα μοναδικά και συναρπαστικά πλεονεκτήματα του χώρου σας και να βοηθήσετε τους επισκέπτες να καθορίσουν τις προσδοκίες τους. Γι’ αυτό μην τους δείχνετε μόνο ένα όμορφο κρεβάτι, τονίστε το πόσο άνετο και βολικό είναι. Περιγράψτε ό, τι δεν μπορούν να δουν από μόνοι τους. Για παράδειγμα, τα πλακάκια στο πάτωμα του μπάνιου που θερμαίνονται. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να βοηθήσετε τους επισκέπτες να φανταστούν τον εαυτό τους στον χώρο σας.

Αφιερώνοντας χρόνο για να δείξετε και να πείτε στους ταξιδιώτες πόσο τέλειος είναι ο χώρος σας, θα προσελκύσετε περισσότερο ενδιαφέρον. Η προσοχή σας στις λεπτομέρειες της διαδικτυακής καταχώρησής σας υποδεικνύει ότι είστε ένας οικοδεσπότης που ενδιαφέρεται για εκείνα τα μικρά θεματάκια που μετράνε στις διαπροσωπικές σχέσεις.