Pitali ste: što mogu poduzeti da ostvarim veći broj rezervacija?

Odgovor na to pitanje potražili smo kod samih gostiju. Pitali smo ih što očekuju od smještaja na Airbnbu te analizirali njihovo ponašanje dok pretražuju oglase kako bismo utvrdili što je presudno kod donošenja odluke o rezervaciji određenog smještaja.

Pokazalo se da su, osim cijena i recenzija, najvažniji čimbenik fotografije. Točnije, 60 % prikaza oglasa započinje klikom na fotografiju, a u više od 40 % slučajeva kad gost odluči da neće rezervirati smještaj, zadnje na što je kliknuo bila je neka od fotografija. Zaključak je da su fotografije važne i da bi trebale biti što kvalitetnije.  

Pogledajte naše savjete za snimanje kvalitetnih fotografija pomoću telefona ili fotoaparata, a ako ste spremni ići korak dalje u pogledu svojeg oglasa (i svojih rezultata), razmislite o dodavanju profesionalnih fotografija.

Utvrdili smo da vam profesionalne fotografije mogu pomoći da istaknete posebnosti svojeg smještaja i samim time da ostvarite bolje rezultate nego što biste inače ostvarili. Evo što točno možete očekivati:

    • 16 % veću vjerojatnost da se smještaj popuni
    • 39 % veći ukupni iznos rezervacije (što znači da gosti obično rezerviraju duži boravak)
    • 28 % više popunjenih noćenja
    • 26 % veću prosječnu cijenu noćenja.

Kao što znate, Airbnb vas može povezati s profesionalnim fotografima na različitim lokacijama u cijelom svijetu. Kad zatražite fotografiranje, ne morate ga platiti unaprijed. Naknadu za pruženu uslugu oduzet ćemo od vaših budućih isplata za rezervacije.

Ako Airbnbova usluga profesionalnog fotografiranja nije dostupna na vašoj lokaciji, pokušajte sami pronaći fotografa koji se bavi fotografiranjem interijera.

Kad budete imali fotografije koje prikazuju vaš smještaj u najboljem svjetlu, bilo bi dobro da potencijalnim gostima pružite malo više informacija. Kvalitetne fotografije trebaju kvalitetne opise. A gosti ih zaista čitaju . S opisima fotografija možete ostvariti dvojak učinak: usmjeriti pozornost potencijalnih gostiju na jedinstvene prednosti svojeg smještaja kojima neće moći odoljeti i dati im do znanja što mogu očekivati. Nemojte im samo pokazati lijep krevet, nego im recite koliko je udoban. Opišite ono što sami ne mogu vidjeti, primjerice da u kupaonici imate podno grijanje. Tako ćete gostima omogućiti da zamisle kako će izgledati boravak u vašem smještaju.

Izdvojite li malo vremena kako biste gostima ukazali na sve posebnosti smještaja koji nudite, privući ćete veći interes. Pažnja koju posvećujete detaljima u svom oglasu ukazuje na to da kao domaćin brinete o detaljima i malim znakovima pažnje.