Jij vroeg ons: Wat kan ik doen om meer reserveringen te krijgen?

We gingen meteen op zoek naar een antwoord: We vroegen gasten waar ze naar op zoek waren in Airbnb-accommodaties en we analyseerden hun reserveringsgedrag om erachter te komen wat ervoor nodig is om ze de stap te laten zetten van browsen naar reserveren.

Het blijkt dat de fotografie (na de prijs en recensies) de belangrijkste factor is. Het blijkt dat 60% van de advertentieweergaven begint met een gast die op een foto klikt, en als een gast ervoor kiest om een advertentie niet te boeken, is een foto in meer dan 40% van de gevallen het laatste waar ze op klikten. Dus foto’s zijn belangrijk, en ze moeten zo goed mogelijk zijn.  

Bekijk onze tips voor het maken van geweldige foto’s met je telefoon of camera, of overweeg professionele fotografie als je klaar bent om je advertentie (en reserveringssucces) naar een hoger niveau te tillen.

We hebben ontdekt dat professionele fotografie helpt om je advertentie op te laten vallen en om beter te presteren dan normaal. Concreet kun je het volgende verwachten:

    • 16% hogere kans om gereserveerd te worden
    • 39% hoger totaal van het reserveringsbedrag (wat betekent dat gasten vaak langere verblijven reserveren)
    • 28% meer gereserveerde nachten
    • 26% hogere gemiddelde prijs per nacht

Zoals velen van jullie weten, kan Airbnb je in contact brengen met professionele fotografen op locaties over de hele wereld. Je kunt zonder kosten vooraf een fotoshoot aanvragen . De servicekosten worden gewoon van je toekomstige boekingen afgetrokken.

Als de service van Airbnb voor professionele fotografie niet beschikbaar is in jouw regio, kun je overwegen om een fotograaf in te huren die gespecialiseerd is in interieurfotografie.

Zodra je foto’s hebt die je ruimte echt recht doen, is het tijd om potentiële gasten wat meer context te geven. Geweldige foto’s hebben geweldige onderschriften nodig. En gasten lezen ze echt. Onderschriften bieden je de kans om twee belangrijke dingen te doen: de aandacht van potentiële gasten vestigen op de unieke en aantrekkelijke voordelen van je ruimte en het helpt je de juiste verwachtingen te schetsen. Dus laat ze niet alleen een mooi bed zien, vertel hoe comfortabel die is. Beschrijf wat ze zelf niet kunnen zien, bijvoorbeeld dat de tegels in de badkamervloer verwarmd zijn. Dit is je kans om gasten te helpen zich voor te stellen dat ze in jouw woning zijn.

Door de tijd te nemen om reizigers te laten zien en te vertellen hoe geweldig je ruimte is, zul je meer aandacht trekken. Je aandacht voor detail in je online-advertentie suggereert dat je een verhuurder bent, die geeft om de kleine persoonlijke dingen.

Bekijk dit en andere antwoorden van de Q&A voor Verhuurders hier.