English中文DeutschEspañolFrenchItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Heb je erover nagedacht om verhuurder te worden op Airbnb, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Nou, dan heb je geluk! Want om je goed op weg te helpen hebben we namelijk aan onze allerbeste verhuurders gevraagd wat zij graag hadden willen weten toen zij begonnen met verhuren. Daar hadden ze wel het een en ander over te zeggen…

De juiste verwachtingen

Mensen verhuren om allerlei verschillende redenen. Sommige verhuurders gebruiken het extra inkomen om de rekeningen te betalen, om hun volgende reis te betalen of om geld te sparen voor de toekomst. Andere verhuurders houden ervan om nieuwe mensen te ontmoeten, verhalen te delen en gasten een geweldige reis te geven door ze een uniek en lokaal perspectief aan te bieden. Voordat je een profiel aanmaakt is het belangrijk om na te gaan wat je uit het verhuren wilt halen; en het is goed om deze verwachtingen te delen met je buren en andere mensen die in jouw woning of gebouw wonen. Denk daarbij aan gesprekken over hoe vaak je wilt verhuren, het opstellen van huisregels die gasten moeten naleven en het bestuderen van onze programma’s rondom vertrouwen en veiligheid, zoals de €800.000 Verhuurdersgarantie en ons €800.000 Host Protection Programma.

Creëer je profiel

Nu het duidelijk is wat je uit het verhuren wilt halen, is het tijd geworden om je eigen profiel aan te maken. Ondanks dat veel mensen het ongemakkelijk vinden om over zichzelf te praten, is het een kans om jezelf in het zonnetje te zetten omdat jouw profiel een geweldige eerste indruk kan geven. Deel een paar dingen met je potentiële gasten, zoals waar je vandaan komt, wat voor soort werk je doet, wat je graag doet in je vrije tijd en wat je favoriete eten/film/muziek is. Als je gasten het gevoel hebben dat er een connectie is, dan zijn ze eerder geneigd om te reserveren. Houd het natuurlijk en beschrijf jezelf zoals je zou doen als je iemand voor de eerste keer ontmoet. Los van deze beschrijving is het ook belangrijk om een foto toe te voegen, zodat gasten een gezicht hebben bij de advertentie.

Een advertentie aanmaken

Het volgende wat je moet doen is het aanmaken van een advertentie. Tijdens dit proces is het belangrijk om altijd in je achterhoofd te houden dat de juiste informatie en foto’s essentieel zijn voor het aantrekken van meer gasten. Een van de dingen die bij het instellen van de advertentie vaak over het hoofd wordt gezien is de titel. Zorg ervoor dat je titel niet te algemeen is en probeer gasten enthousiast te maken door een detail van je woning te noemen. Bijvoorbeeld:  ‘Gerenoveerd appartement in Museumkwartier’ klinkt veel aantrekkelijker dan ‘Gezellig tweekamer appartement’.

Foto’s kiezen voor je advertentie

Foto’s spelen een ontzettend belangrijke rol in het vastleggen van de interesses van gasten. De meeste gasten besteden vaak meer tijd aan het bekijken van de foto’s dan elk ander onderdeel van de advertentie. Bedenk wat het meest aantrekkelijke aspect of detail is van je ruimte en zorg dat de foto’s waarop dit zichtbaar is de aandacht trekken.

Een prijs bepalen

Het bepalen van jouw tarief is een andere belangrijke factor die een grote impact heeft op je ervaring als verhuurder. Een goed begin is het bekijken van vergelijkbare advertenties bij jou in de buurt, met hetzelfde aantal slaapkamers en voorzieningen en vervolgens hun recensies door te lezen of er daarin iets gezegd wordt over de prijs. Meestal benoemen gasten het namelijk als een advertentie betaalbaar, of juist te duur of goedkoop was. Gebruik deze feedback om een basisprijs in te stellen. Als je graag een andere prijs wilt instellen voor in het weekend, dan door de week, dan kun je dat handmatig invoeren of gebruik maken van de handige tool Slimme Tarieven.

Het schrijven van een beschrijving

Een goede beschrijving van een advertentie laat potentiële gasten zien dat jij enthousiast bent over waar je woont en daardoor kunnen gasten zich goed voorstellen hoe het zou moeten zijn om daar zelf te zijn. Veel succesvolle verhuurders breken de beschrijving eigenlijk op in verschillende blokken, zodat ze de woning kunnen beschrijven, de voorzieningen, de buurt en omgeving, het openbaar vervoer en andere handige dingen. Andere informatie die belangrijk is om toe te voegen is een overzicht van het inchecken en uitchecken. Als een gast lang moet reizen naar de woning, dan is het laatste dat ze willen onduidelijkheid over de ontvangst, of hoe ze de woning in kunnen komen. Hetzelfde geldt voor het uitchecken. Duidelijke communicatie over het proces van aankomst en vertrek kan jou ontzettend veel stress besparen.

Je eerste gasten ontvangen

Nu je advertentie eindelijk live is kan het avontuur beginnen! Als je Direct Reserveren niet hebt ingeschakeld, dan zul je berichten ontvangen van geïnteresseerde, potentiële gasten. Snel reageren op gasten is ontzettend belangrijk, dus kies ervoor om zo snel mogelijk een reserveringsaanvraag te accepteren of weigeren. Onthoud dat als je vier opeenvolgende reserveringsaanvragen laat verlopen zonder te reageren, je advertentie tijdelijk gedeactiveerd kan worden. Om er voor te zorgen dat je geen enkel bericht mist, kun je de Airbnb-app downloaden of SMS-berichten van gasten toestaan.

Je woning klaarmaken voor gasten

Een opgeruimde, schone ruimte maakt meteen een goede indruk en bepaalt het hele verblijf van je gast. Ervaren verhuurders gaan zelfs een stapje verder en zorgen dat er een paar extraatjes in hun woning staan, die hun persoonlijke en unieke stijl van verhuren weergeven. Denk bijvoorbeeld aan een handgeschreven welkomstbriefje, informatie over het gebruik van bepaalde apparatuur, iets lekkers in de koelkast en het wachtwoord voor de WiFi. Het zijn de kleine dingen die ervoor zorgen dat een gast zich thuis zal voelen.

Betaald krijgen

De uiteindelijke betaling is een van de meest lonende onderdelen van het verhuren. Ons betalingssysteem werkt heel eenvoudig; gasten betalen ons op het moment dat ze de reservering maken en 24 uur nadat jouw gast(en) zijn ingecheckt betalen wij jou. Je kan natuurlijk zelf bepalen hoe jij dat geld het liefste ontvangt: via een directe storting, PayPal of een van deze andere opties.  

Het schrijven van een recensie

Last but not least is het schrijven van een recensie aan het einde van de reis. Vertrouwen is de hoeksteen van de Airbnb community en onze recensies helpen om een systeem van onderling vertrouwen op te bouwen, door verhuurders te laten weten wie er bij hen zal verblijven. Nadat de reis is afgelopen zal je gevraagd worden om een recensie te schrijven over je gasten. Wees bij het schrijven van je recensie eerlijk, attent en gedetailleerd. Gasten zullen ook een recensie over jouw schrijven en zullen een beoordeling (sterren) achterlaten over de netheid, locatie, waarde en nauwkeurigheid van de beschrijving van je advertentie.

Fijn verhuren

We hopen dat deze checklist nuttig is geweest en je geholpen heeft om het proces beter te begrijpen over wat er nodig is om een succesvolle verhuurder te zijn. Voor meer uitgebreide hulpbronnen over de verschillende aspecten van het verhuren, kun je de toolkits voor verhuurders bekijken.