English — Español — 中文 — Deutsch — Français — Italiano — 日本語 — 한국어 — русский — Português — Nederlands

Ben je als host van ervaringen op zoek naar belangrijke informatie die je wellicht nodig zult hebben wanneer je de belastingaangifte voor dit jaar invult? Hier is een korte stap-voor-stap gids om je te helpen de bruto-inkomsten te vinden in je Airbnb-account.

1. Klik op de startpagina van Airbnb op je profielfoto bovenaan de pagina om een keuzemenu te onthullen. Kies ‘Accountinstellingen’ of ‘Instellingen’.

2. Op de pagina accountinstellingen selecteer je in de linkerzijbalk ‘Transactiegeschiedenis’.

3. Selecteer op de pagina transactiegeschiedenis het tabblad ‘Bruto-inkomsten’.

4. Kies op het tabblad bruto-inkomsten de periode die je wilt bekijken door de maand en het jaar te selecteren in de velden ‘van’ en ‘tot’. Als je belastingjaar bijvoorbeeld van januari tot en met december 2018 loopt, kies je deze maanden in de velden ‘van’ en ‘tot’.

5. Om een kopie van deze geschiedenis te downloaden en op te slaan voor je belastingaangifte, kies je ‘CSV downloaden’.

6. Open het CSV-bestand in de gewenste spreadsheet-app. Om je inkomsten uit verhuur te berekenen, tel je alle nummers in de kolom ‘Bedrag‘ op. De nummers in de kolom ‘Bedrag’ vertegenwoordigen je bruto-inkomsten (de vermelde prijs van je ervaring) min de verhuurderskosten (de servicekosten van Airbnb).

Als je vragen hebt over het aangeven van je Airbnb-verdiensten, raden we je aan om contact op te nemen met een belastingadviseur in jouw regio. Je vindt ook nuttige informatie op onze pagina´s over Verantwoord Verhuren, door je land, taal en het betreffende belastingartikel te selecteren.