English中文DeutschEspañolFrançais日本語한국어Portuguêsру́сский

Als verhuurder is het ontzettend belangrijk dat je op de hoogte bent van de allerlaatste veranderingen bij Airbnb — zelfs als het gaat om veranderingen voor je gasten. We hebben een paar wijzigingen aangebracht in datgene wat je gasten zien wanneer ze reserveren en wat er gebeurt als ze annuleren. Kijk maar:

    • Wat is er veranderd voor gasten?

Er is niets veranderd aan de namen van de drie verschillende soorten annuleringsvoorwaarden — Flexibel, Gemiddeld of Streng — en die zijn nog steeds zichtbaar voor je gasten. Maar als een gast nu een reservering maakt dan krijgen zij meer informatie over de annuleringsvoorwaarden (zoals datums en restituties) die zij hebben gekozen. We hebben ook het bestaande beleid van Airbnb aangepast, zodat we gasten de servicekosten van Airbnb kunnen terugbetalen (maximaal drie keer per jaar). Als een gast annuleert binnen de periode die valt binnen het restitutiebeleid, dan is de reservering echt restitueerbaar (inclusief servicekosten voor gasten).

    • Heeft dit invloed op mij als verhuurder?

Dit extra bericht voor gasten is bedoeld om verwarring over ons annuleringsbeleid te voorkomen, wat uiteindelijk zal leiden tot meer reserveringen — vooral voor flexibele accommodaties. Deze wijzigingen hebben geen invloed op de datum van de terugbetaling, je uitbetaling of je verhuurderskosten.

    • Waarom heeft Airbnb deze veranderingen gemaakt?

Via ons eigen onderzoek en feedback van jullie, hebben we gehoord dat gasten meestal over de annuleringsvoorwaarden heen kijken als ze reserveren. In het zeldzame geval dat de planning moet worden aangepast dan kan dit leiden tot frustratie en verwarring. Deze extra uitleg is bedoeld om de verwachtingen van gasten en verhuurders nog beter op elkaar af te stemmen.

Wij willen je graag helpen om een fantastische verhuurder te worden. Meer lezen in ons Helpcentrum. Veel plezier met verhuren!