中文EnglishDeutschEspañolFrançaisItaliano 日本語한국어Portuguêsру́сский

Lente: Het magische seizoen dat symbool staat voor een fris en nieuw begin is eindelijk aangebroken. En door een paar, nogal voor de hand liggende redenen, weten we dit zeker: 1.) op 20 maart kondigde de Vernal Equinox het officiële begin aan, 2.) over de hele wereld staan de bloemen en bomen in bloei, en 3.) iedereen heeft het over de oh-zo-belangrijke lenteschoonmaak.

Dit nieuwe seizoen vraagt om een verse start en er is geen betere manier om dat te doen dan door je huis op te fleuren met prachtige verse bloemen. Om je een idee te geven van hoe makkelijk het is om zelf prachtige en creatieve boeketten te maken geeft Chelsea (een heuse designer-bloemist, voormalig eigenaar van een bloemenwinkel en bovendien het gezicht achter het populaire blog Frolic!) ons een paar tips om de lentekleuren in huis te halen, waar je ook bent. Voor Chelsea is ‘thuis’ een begrip dat per dag verschilt, omdat ze de hele wereld over reist op zoek naar de beste bloemenmarkten om zo huizen te decoreren en op te vrolijken in elke nieuwe stad waar ze komt.

Airbnb DIY flower arrangements Chelsea Fuss

Chelsea: “Ik verbleef een week in een huis bij de Brixton Market in Zuid London en op het moment dat ik uit de trein stapte, voelde ik de energie en spanning van deze multiculturele buurt en markt. Het staat vol met eten, winkels, groentestallen, bloemenwinkels en restaurantjes die allerlei soorten eten aanbieden; klassiek Brits, Jamaicaans, Afrikaans, Caribisch, Mexicaans en Aziatisch. Ik was zo ontzettend geïnspireerd door alle kleuren en texturen op deze markt. Ik vond een geweldig bloemenstalletje op de markt dat Flower Love London heet. Ik heb mijn vriendin Sarah uitgenodigd, die daar in de buurt woont en we hebben de hele dag doorgebracht met het decoreren van mijn tijdelijke appartement met de meest prachtige bloemen! Het bracht echt leven in huis, waardoor ik me meteen thuis kon voelen.”

Mijn tips voor het maken van een mooi en makkelijk boeket:

 • Zoek altijd naar de verste bloemen! Zijn de bladeren groen? Voelen de bloemblaadjes stevig aan? Het kopen van bloemen is vergelijkbaar met het kopen van groente.
 • Breng je bloemen naar huis, vul de gootsteen met water en laat de bloemen weken.
 • Pak je bloemen uit en recycle de verpakking.
 • Verwijder de bladeren op de bloemstelen, tot ongeveer 15-20 cm, zodat het gedeelte van de steel dat in het water staat schoon is. Dit zorgt ervoor dat de bloemen langer goed blijven omdat de bacteriën zich niet snel kunnen verspreiden.

Airbnb DIY flower arrangements Chelsea Fuss

 • Het is belangrijk om de steel schuin af te snijden, zodat de bloemen zoveel mogelijk water kunnen opnemen.
 • Wij hebben oude flessen en blikken van de markt gebruikt, om interessante en kleurrijke composities te creeëren. Je kan het zo gek niet bedenken en het kan dgebruikt worden als vaas! Wij hebben deze mooie Afrikaanse mand gebruikt die onze Airbnb verhuurder in huis had. We hebben gewoon een glazen vaas met bloemen erin gezet.
 • Vul de vazen met bloemen van diverse lengtes en gebruik allerlei soorten bladeren, halmen en bloemen met verschillende vormen, texturen en maten.
 • Verder is het belangrijk dat een paar bloemen de rand van de vaas net raken, waardoor het boeket er speels uitziet.
 • Wees niet bang om het simpel te houden. In deze mand hebben we twee takken gezet met eenvoudige bladeren, voor een minimale maar prachtige compositie.
 • Houd je bloemen ver van tocht, kachels en direct zonlicht en controleer elke dag of er nog voldoende water is.
 • Je kunt op een makkelijke manier het water in je vaas verversen—laat stromend water in je vaas lopen totdat al het oude water eruit gelopen is.
 • Verwijder dode bloemen als het boeket ouder wordt.

 

 


Chelsea Fuss werkt als stylist, designer-bloemist en is het gezicht achter het populaire blog Frolic!. Als voormalig eigenaar van een bloemenwinkel leert Chelsea haar studenten over de hele wereld de fijne kneepjes van het bloemisten-vak, met haar online cursussen. Op dit moment is ze alleen op reis en ontdekt ze van alles over biologische landbouw en het reizen als nomade door Europa, en daarbuiten.

 

Lees meer berichten in het Nederlands