Η περίοδος αιχμής μπορεί να γίνει πυρετώδης, σωστά; Περισσότερες κρατήσεις σημαίνουν περισσότερες ερωτήσεις επισκεπτών, περισσότερες αφίξεις, περισσότερες προμήθειες για το σπίτι και αυστηρότερα προγράμματα καθαρισμού.

Οι επιτυχημένοι οικοδεσπότες έχουν αναπτύξει μια σειρά από έξυπνες στρατηγικές για τη διαχείριση των εποχικών κρατήσεων ενώ παράλληλα δημιουργούν φανταστικές εμπειρίες επισκεπτών. Για αυτό τον λόγο πήγαμε κατευθείαν στους ειδικούς για να πάρουμε τις καλύτερες συμβουλές για το πώς μπορείτε να παραμείνετε οργανωμένοι και αποτελεσματικοί κατά τη διάρκεια των πιο πολυσύχναστων περιόδων του έτους. Ακολουθούν ορισμένες από τις πιο έξυπνες συμβουλές που προσφέρουν οι οικοδεσπότες στο Κέντρο Κοινότητας.

Εφοδιάστε τον χώρο με προμήθειες
Πριν ξεκινήσει η περίοδος με τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου, εφοδιάστε τον χώρο με επιπλέον προμήθειες καθαρισμού καθώς και παροχές και εξετάστε το ενδεχόμενο επένδυσης σε επιπλέον κλινοσκεπάσματα και πετσέτες μπάνιου. Μια λιγότερη ανησυχία καθώς θα προσπαθείτε να ικανοποιήσετε τις υπόλοιπες ανάγκες των επισκεπτών. Γεμίζοντας τα ντουλάπια σας εκ των προτέρων σας δίνει επίσης την ευκαιρία να αγοράσετε μεγάλες ποσότητες και να εξοικονομήσετε χρήματα.

Ανακυκλώστε τα μηνύματα των επισκεπτών
Οι επισκέπτες θέτουν συχνά τις ίδιες ερωτήσεις, οπότε η δημιουργία τυποποιημένων απαντήσεων θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο. Αντί να γράφετε μια νέα απάντηση σε μια συνηθισμένη ερώτηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά μια απάντηση που έχετε ήδη δώσει σε έναν διαφορετικό επισκέπτη.

Για να απλοποιήσετε τη διαδικασία, μπορείτε να αποθηκεύσετε ή να επεξεργαστείτε ένα μήνυμα απευθείας από τη ροή μηνυμάτων:

  1. Κάντε κλικ στην επιλογή Χρησιμοποιήστε ένα αποθηκευμένο μήνυμα για να ανοίξετε ένα αναδυόμενο παράθυρο.
  2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση νέου μηνύματος για να προστεθεί το μήνυμα στη βιβλιοθήκη σας.
  3. Κάντε κλικ στην Επεξεργασία αποθηκευμένων μηνυμάτων για να περιηγηθείτε σε όλα τα αποθηκευμένα μηνύματα.
  4. Τέλος, κάντε κλικ και επεξεργαστείτε το μήνυμα που θέλετε να στείλετε.

Συγχρονίστε τα ημερολόγιά σας
Ο έλεγχος των αφίξεων και των αναχωρήσεων επισκεπτών μαζί με όλα τα άλλα που συμβαίνουν στη ζωή σας μπορεί να γίνει ακόμα πιο περίπλοκος κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, ειδικά εάν έχετε ξεχωριστά ημερολόγια. Αποφύγετε τυχόν αναποδιές λόγω λάθους προγραμματισμού, συγχρονίζοντας το ημερολόγιο της Airbnb με οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα που χρησιμοποιεί τη μορφή iCalendar, συμπεριλαμβανομένου του ημερολογίου Google ή του ημερολογίου σε άλλους ιστότοπους ενοικίασης καταλυμάτων, όπως το HomeAway ή το VRBO. Μάθετε πώς μπορείτε να συγχρονίσετε τα ημερολόγιά σας εδώ.

Φτιάξτε ένα κιτ καθαρισμού
Κρατήστε όλα τα είδη καθαρισμού που ενδέχεται να χρειαστείτε για κάθε δωμάτιο σε ξεχωριστή τσάντα ή κούτα στην οποία θα έχετε εύκολη πρόσβαση. Για παράδειγμα, το κιτ καθαρισμού του μπάνιου σας μπορεί να περιλαμβάνει πανιά, καθαριστικό για τα τζάμια και σκόνη καθαρισμού, ενώ το κιτ της κουζίνας σας μπορεί να περιέχει όλα αυτά τα παραπάνω, συν υγρό για τα πιάτα και βερνίκι δαπέδου. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζετε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να καθαρίσετε γρήγορα ένα δωμάτιο, χωρίς να ψάχνετε επιπλέον προϊόντα καθαρισμού ή να μεταφέρετε καθαριστικά που δεν χρειάζεστε από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Διαχείριση κλινοσκεπασμάτων
Έχοντας μερικά επιπλέον σετ κλινοσκεπασμάτων διαθέσιμα είναι το πρώτο βήμα για τη γρήγορη παράδοση του χώρου σας στους επόμενους επισκέπτες. Η παροχή υπηρεσίας καθαρισμού ρούχων, αν είναι διαθέσιμη, θεωρείται επίσης σωτήρια από πολλούς οικοδεσπότες. Άλλα μυστικά περιλαμβάνουν την τακτοποίηση του κάθε κλινοσκεπάσματος ανάλογα με το μέγεθος, το δωμάτιο ή το κρεβάτι, έτσι ώστε να γνωρίζετε πάντα ότι έχετε τα σωστά για κάθε χώρο. Εάν προτιμάτε τα απαλά σεντόνια, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο στο σιδέρωμα χρησιμοποιώντας ένα ατμοσίδερο ταξιδίου ενώ στρώνετε το κρεβάτι ή ψεκάζoντας με σπρέι τα κλινοσκεπάσματα και ισιώνοντάς τα με τα χέρια σας.