Vrhunac turističke sezone zna biti poprilično stresan, zar ne? Što je više rezervacija, više je pitanja gostiju, više dolazaka, veća je potreba za potrepštinama, a raspored čišćenja sve je gušći.

Uspješni domaćini osmislili su niz pametnih strategija za učinkovito upravljanje rezervacijama i smještajima u srcu sezone, a da pritom gosti ne budu zakinuti za fantastično iskustvo. Stoga smo se izravno obratili stručnjacima u tom polju kako bismo dobili najbolje savjete o tome kako održati visoku razinu organiziranosti i učinkovitosti tijekom najzahtjevnijih razdoblja u godini. Donosimo vam neke od najkorisnijih savjeta koje nude domaćini putem Centra Airbnbove zajednice.

Opskrbite se svime što vam može zatrebati
Prije nego što nastupi vrhunac sezone, opskrbite se dodatnim zalihama sredstava za čišćenje i ostalim sadržajima te razmislite o kupnji dodatne posteljine i ručnika za tijelo. To će biti jedna stvar manje o kojoj se morate brinuti dok se budete trudili zadovoljiti potrebe gostiju. Ako odlučite unaprijed pripremiti i zalihe u smočnici, moći ćete kupiti potrepštine na veliko i uštedjeti novac.

Iskoristite stare poruke koje ste već slali gostima
Gosti često postavljaju ista pitanja, pa sastavljanjem standardnih odgovora možete uštedjeti puno vremena. Umjesto tipkanja novog odgovora na uobičajeno pitanje, možete ponovno upotrijebiti odgovor koji ste već poslali drugom gostu.

Da bi sve bilo još jednostavnije, poruku možete spremiti ili urediti izravno u razgovoru s gostima:

  1. Za otvaranje skočnog prozora kliknite na Upotrijebi spremljenu poruku.
  2. Zatim kliknite na Spremi novu poruku, čime ćete dodati poruku u svoj arhiv.
  3. Za pregledavanje svih spremljenih poruka kliknite na Uredi spremljene poruke.
  4. Na kraju kliknite na poruku koju želite poslati i uredite je.  

Sinkronizirajte kalendare
Uzevši u obzir sve ostale stvari koje se događaju u vašem životu, u sezoni postaje sve teže pratiti dolaske i odlaske gostiju, pogotovo ako imate zasebne kalendare. Izbjegnite moguće probleme prilikom zakazivanja termina tako da sinkronizirate Airbnb kalendar s bilo kojim drugim programom koji upotrebljava format iCalendar, uključujući Google kalendar ili kalendare na drugim stranicama za iznajmljivanje vlastitog prostora za stanovanje, kao što su HomeAway ili VRBO. Ovdje možete saznati kako sinkronizirati kalendare.

Grupirajte sredstva i pribore za čišćenje
Neka vam sva sredstva za čišćenje koja su potrebna za određenu prostoriju budu u zasebnoj torbi ili kanti kako bi vam bili pri ruci kad ih zatrebate. Na primjer, pribor za čišćenje kupaonice može sadržavati krpe, sredstvo za pranje stakla i prašak za čišćenje, dok vaš kuhinjski pribor može sadržavati uz sve te stvari i sredstvo za pranje suđa i sredstvo za laštenje podova. Tako ćete pri ruci imati sve što vam je potrebno za brzo čišćenje prostorije, a da ne morate tražiti među zalihama ili nositi ono što vam ne treba od prostorije do prostorije.

Pojednostavnite vođenje brige o posteljini
Prvi korak u brzoj smjeni gostiju jest da uvijek imate nekoliko kompleta posteljine pri ruci. Mnogi domaćini preporučuju uslugu pranja rublja kao nešto što će vam biti od velike pomoći, ako vam je dostupna. Neki domaćini savjetuju da rub svakog kompleta posteljine označite podacima o veličini, prostoriji ili krevetu kako biste bili sigurni da je komplet na pripadajućem mjestu. Ako želite da plahte budu glatke, možete uštedjeti vrijeme koristeći se aparatom za glačanje na paru dok postavljate posteljinu na krevet ili možete poprskati posteljinu sprejom za posteljinu i zagladiti je rukama.