Het drukke hoogseizoen kan hectisch zijn, of niet? Meer reserveringen betekent meer vragen van gasten, vaker inchecken, meer benodigdheden en strakkere schoonmaakschema’s.

Succesvolle verhuurders hebben een aantal slimme strategieën ontwikkeld om om te gaan met de drukte van dit seizoen en toch fantastische ervaringen voor gasten te creëren. Daarom zijn we rechtstreeks naar de experts gegaan voor de beste tips om goed georganiseerd en efficiënt te blijven tijdens de drukste tijden van het jaar. Hier volgen enkele van de slimste adviezen van verhuurders in het Community Centrum.

Leg een voorraad aan
Sla nog voor het hoogseizoen begint extra schoonmaakmiddelen en andere benodigdheden in en overweeg om extra beddengoed en handdoeken aan te schaffen. Weer iets minder of je zorgen over te maken, terwijl je in de verschillende behoeften van gasten probeert te voorzien. Door je voorraadkast van tevoren aan te vullen heb je ook de kans om groot in te kopen en geld te besparen.

Berichten aan gasten hergebruiken
Gasten stellen vaak dezelfde vragen, dus je kunt veel tijd besparen door standaardantwoorden aan te maken. In plaats van een nieuw antwoord op een veelgestelde vraag te typen, kun je een antwoord gebruiken dat je al aan een andere gast hebt gegeven.

Om het nog eenvoudiger te maken, kun je een bericht rechtstreeks vanuit de berichtenstroom opslaan of bewerken:

  1. Klik op Gebruik een opgeslagen bericht om een ​​pop-upvenster te openen.
  2. Klik vervolgens op Sla een nieuw bericht op, waarmee het bericht wordt toegevoegd aan je bibliotheek.
  3. Klik op Bewerk opgeslagen berichten om door al je opgeslagen berichten te bladeren.
  4. Klik ten slotte op het bericht dat je wilt verzenden en bewerkt het.

Synchroniseer je kalenders
De aankomst en het vertrek van gasten bijhouden wordt, naast alle andere dingen die in je leven gebeuren, nog ingewikkelder tijdens het drukke seizoen, vooral als je afzonderlijke kalenders bijhoudt. Voorkom vergissingen tijdens het plannen door je Airbnb-kalender te synchroniseren met ander programma’s die de iCalendar-opmaak gebruiken, zoals de Google-agenda of de kalender op andere websites voor het delen van woningen, zoals HomeAway of VRBO. Meer informatie over het synchroniseren van je kalenders vind je hier.

Maak schoonmaakpakketten
Bewaar alle benodigde schoonmaakmiddelen voor elke kamer in een aparte, kant-en-klare tas of emmer. In het schoonmaakpakket voor de badkamer doe je bijvoorbeeld doeken, glasreiniger en allesreiniger, terwijl je keukenpakket daarnaast ook nog afwasmiddel en vloerreiniger kan bevatten. Dit zorgt ervoor dat je alles hebt wat je nodig hebt om een ​​kamer snel schoon te maken, zonder door een heleboel extra benodigdheden te hoeven rommelen of onnodige voorwerpen van kamer naar kamer te moeten dragen.

Beddengoed handig aanpakken
Het hebben van een paar extra sets beddengoed is de eerste stap naar een snelle overgang tussen de aankomst van gasten. Een wasservice, indien beschikbaar, wordt door veel verhuurders ook aanbevolen als redder in nood. Een ander trucje is om een hoek van elke set beddengoed te markeren om de grootte, de kamer of het bed aan te geven, zodat je altijd weet dat je de juiste set hebt. Als je liever glad beddengoed hebt, kun je tijd besparen door in plaats van te strijken een stoomapparaat in reisformaat te gebruiken bij het opmaken van het bed of er beddengoedspray op te spuiten en het beddengoed met je handen glad te strijken.