Bij Airbnb is de gezondheid en veiligheid van onze community van het allergrootste belang. Om onze gasten en verhuurders optimaal te kunnen helpen, werken we proactief om op deze manier eventuele reisproblemen aan te pakken die zijn ontstaan door het Zika-virus.

Op 1 februari 2016 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een officiële verklaring het Zika-virus een internationaal gevaar voor de volksgezondheid genoemd. Daarnaast heeft het U.S. Centers for Disease Control and Prevention verschillende reisadviezen afgegeven waarin staat dat reizigers verstrekkende voorzorgsmaatregelen moeten nemen als ze naar landen reizen waar besmettingen met het Zika-virus zijn vastgesteld. Beide organisaties hebben zwangere vrouwen en vrouwen die proberen zwanger te worden geadviseerd om speciale voorzorgsmaatregelen te treffen als ze op reis gaan, om zo een infectie te voorkomen.

Gezien deze waarschuwing begrijpen we het volledig als sommige reizigers hun reisplannen naar de regio liever even uitstellen. Daarom hebben we de volgende maatregelen getroffen om onze community te beschermen en te helpen:

• Zwangere vrouwen en vrouwen die proberen zwanger te worden, evenals meereizende familieleden, kunnen een volledige restitutie aanvragen voor bestaande reserveringen naar de getroffen gebieden.
• We zullen de risico’s die samenhangen met het virus actief communiceren binnen onze community, zodra nieuwe informatie beschikbaar komt.

Voordat je een internationale reis boekt raden wij je aan om de betrokken (overheids)instanties te raadplegen voor reisadviezen en eventuele waarschuwingen die van toepassing zijn op de landen en regio’s die je tijdens je reis wilt gaan bezoeken.

Mocht je nog andere vragen of opmerkingen hebben, bezoek dan alsjeblieft ons helpcentrum.