English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어 —  ру́сскийPortuguês 

 

Als Airbnb-verhuurders hun huis willen verbouwen dan moeten ze rekening houden met bepaalde dingen. Het investeren van tijd en geld kan ervoor zorgen dat je huis meer waard wordt en het kan voor een betere ervaring voor je gasten zorgen — waardoor jij hopelijk nog meer reserveringen en goede recensies krijgt.

Hoe plan je verbouwingen en verbeteringen aan je woning, met je gasten in het achterhoofd? We hebben een paar tips en verhalen verzameld van projecten die verhuurders aan het plannen zijn.

Maak het persoonlijk

Verbeteringen aan je woning hoeven niet altijd gepaard te gaan met slopen of weghalen van muren en vloeren. Overweeg om kleine veranderingen door te voeren, zoals het schilderen van de muren en kasten of kleine veranderingen aan de meubels. Gasten reserveren een Airbnb omdat ze op zoek zijn naar een unieke accommodatie die een thuis-gevoel heeft, dus wees niet bang om iets van je persoonlijke flair toe te voegen. Denk daarbij aan het laten zien van objecten van reizen, neerleggen van mooie boeken of het schilderen van een muur in je lievelingskleur.

Het toevoegen van persoonlijke elementen kan soms lastig zijn (Wat is mijn persoonlijkheid? Ben ik wel spannend genoeg?), dus sta er niet te lang bij stil. Doe gewoon wat je zelf leuk vindt en pas daar elementen uit je hele leven in, zoals je werk, hobby’s, familiegeschiedenis of wat dan ook.

Er is altijd wel iets te schilderen (zowel meubels als muren) maar ik wil ook graag een keer allerlei soorten bijzonder behang gebruiken. IK HOU van behang dat echt een statement maakt en omdat een deel van mijn werk het ontwerpen van theaterdecors is, heb ik een heleboel soorten leuk behang over.

Huma, Engeland

Wees je eigen gast

Het ervaren van je eigen ruimte als gast kan je helpen om bepaalde verbeterpunten te identificeren. Slaap in de bedden van je gasten, neem een douche en gebruik de handdoeken uit hun badkamer. Als een ruimte alleen bestemd is voor gasten, kook dan eens een maaltijd zodat je weet of er alles is wat je nodig hebt om te kunnen koken. Door je eigen ruimte uit te proberen, of een vriend of familielid uit te nodigen, kun je potentiële oplossingen vinden voor een probleem dat je anders misschien niet zou zien als verhuurder.

De feedback van je gasten is ook een fantastische bron van informatie. Je gasten verbleven misschien al in heel veel andere Airbnb’s en kunnen je ontzettend goed helpen met het in kaart brengen van verbeterpunten of waardevolle investeringen.

Na de feedback van mijn gasten zou ik dit jaar heel graag wat geld en tijd besteden aan het verbeteren van de badkamer in ons huis bij de Akropolis. Omdat het een neoklassiek huis is (het staat er al sinds de jaren ‘20) heb ik een speciale vergunning nodig van het Ministerie van Cultuur, maar dat is het absoluut waard.

Panos & Mary, Griekenland

Wanneer je overweegt om je ruimte op te knappen is het belangrijk om jezelf de volgende vragen te stellen (met je gasten in het achterhoofd):

  • Staan de praktische items op een handige plaats? Zijn handdoekenrekken bijvoorbeeld binnen handbereik van de douche? Is de douchekop hoog genoeg voor lange gasten? Heb je een ruimte bij de voordeur om dingen als sleutels, handtassen of jassen achter te laten?
  • Is de electriciteit makkelijk toegankelijk? Zoals stopcontacten voor het opladen van mobiele apparaten, zonder dat je onder een tafel moet kruipen of een bank opzij moet schuiven? Zijn de lichtschakelaars eenvoudig te vinden?
  • Zijn standaardfuncties zoals deuren en ramen functioneel en gebruiksvriendelijk? Eigenaardigheden zoals het moeten rommelen aan een deursleutel om het slot open te maken, of een object dat je moet gebruiken om een ​​raam open te draaien, kunnen de ervaring van een gast verminderen en kan ervoor zorgen dat jij sterren moet inleveren tijdens de beoordeling.

Gebruik het verhuren als zetje in de rug voor verbeteringen

Voor sommige verhuurders is het potentiële extra inkomen van het verhuren de drijfveer voor het doorvoeren van veranderingen en zelfs verbouwingen van hun woning. Droom je al heel lang over het bouwen van een huisje in de achtertuin, maar kon je al dat werk en geld nooit echt goed verantwoorden? Of misschien weet je zelf ook wel dat je jouw sanitair moet vernieuwen, maar moet je eerst geld sparen. Verhuren op Airbnb kan helpen bij het financieren van dit soort verbeteringen aan je huis.

Ik zou graag een geluidsdicht ontwerp willen maken om mijn vrijstaande garage om te bouwen naar een muziekkamer/studio om daar mijn gitaren en drumstel neer te zetten. Zoals het nu is, vind ik het ongemakkelijk om thuis muziek te maken, uit angst om mijn gasten te storen. Dus het zou voor mij een hele fijne plek zijn zonder anderen te storen!

Valerie, Verenigde Staten

Los van de praktische overwegingen van kosten en tijd, zouden alle projecten die jij op je neemt de manier waarop jij je voelt over je eigen ruimte moeten verbeteren. Als het je dromen waar maakt, is het waarschijnlijk de moeite waard. Als je dit project op je neemt en je woning gaat verbeteren (of zelfs verbouwen!) — vergeet dan niet om foto’s te maken en je advertentie bij te werken!