English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

Deo uit Barcelona organiseert al lang ervaringen en doet er alles aan om de verwachtingen van zijn gasten te overtreffen tijdens zijn ervaring Captain Deo, waarmee hij gasten meeneemt op een zeiltocht over Middellandse Zee. Met onvoorziene omstandigheden gaat hij op zo’n manier om dat gasten het gevoel hebben dat er goed voor ze wordt gezorgd. Met Deo loopt dan ook alles op rolletjes, hoe heftig de situatie ook is.

Aangezien Deo al meer dan 355 recensies heeft (hij heeft honderden gasten van over de hele wereld gehad en wordt ontzettend aanbevolen!), wisten we dat hij wel het een en ander afweet van gastvrijheid. Hier volgen wat tips en advies van Deo over zijn succes:

Kun je een paar voorbeelden noemen van onvoorziene omstandigheden waar je mee te maken kreeg. En hoe je daar vervolgens mee omging, zodat gasten toch een positieve ervaring hadden.

Ik vind het belangrijkste aspect van host zijn dat je het leuk vindt om bij mensen te zijn en met mensen om te gaan. Je moet het leuk vinden om een praatje te maken met mensen uit andere landen en culturen. Daarnaast moet je serieus, flexibel en goed voorbereid zijn. Ik zorg ervoor dat de boot schoon is en klaar voor gasten, dat is echt essentieel. Gasten verwachten dat ook.

Verder moet je je gasten altijd begroeten met een glimlach. Dat zorgt voor een prettige en leuke sfeer. Goede humor is essentieel en universeel.

Als een van mijn gasten zich niet lekker voelt, besteed ik meer aandacht aan hem of haar, probeer hem of haar op te vrolijken en houd ik diegene in de gaten. Als ik eten of tapas aanbied, zorg ik ervoor dat het van goede kwaliteit is (en het is maar iets duurder) en gasten waarderen dat ontzettend.

Vertel je gasten ook wat de interessante plekken zijn in de stad, zoals restaurants, pubs die je kent en andere plaatsen die een bezoekje waard zijn en op welk moment je ze het beste kunt bezoeken.

Hoe weet je of gasten zich niet zo lekker voelen of het niet naar hun zin hebben? Hoe probeer je ze er weer bij te betrekken?

In mijn ervaring is het in 95% van de gevallen zo dat gasten zich niet lekker voelen, omdat ze zeeziek zijn (gelukkig is dat maar een paar keer voorgekomen). Ik stuur de dag voor de ervaring een e-mail en vertel gasten dat het goed kan zijn om een uur voordat we wegvaren Dramamine te nemen. Als ze toch misselijk worden, probeer ik ze tot rust te brengen en zorg ik ervoor dat ze alles hebben wat ze nodig hebben voor als ze misselijk zijn, zoals een zakje om in over te geven, water, etc.

Wat is je advies voor andere hosts om toch gastvrij te blijven, ook als dingen anders gaan dan gepland?

Je moet onthouden dat je geluk hebt dat gasten jouw ervaring hebben gekozen. Klanten reserveren jouw ervaring in de hoop een leuke tijd te hebben. Je moet dankbaar zijn dat ze jou hebben uitgekozen. Praat altijd met een glimlach met je gasten, praat met al je gasten en wees flexibel.

Wil je Captain Deo in actie zien? Bekijk hem hier!