English中文 Deutsch Español Français Italiano 日本語 한국어 Português ру́сский

Wanneer jij de de wereld verwelkomd als verhuurder op Airbnb, dan wil je dat jouw gasten je ruimte behandelen alsof het hun eigen huis is. Maar er is een kleine kans dat er toch iets misgaat tijdens een reservering. En daar komt de verhuurdersgarantie om de hoek kijken. We hebben een paar specifieke vragen gekregen van de verhuurderscommunity over de werking van de verhuurdersgarantie en in welke situaties je er toegang tot hebt. Wij willen er dus zeker van zijn dat jij alle antwoorden krijgt, zodat je vol met vertrouwen kunt verhuren.

Over de waarborgsom en de Verhuurdersgarantie

1. Wat is het verschil tussen de waarborgsom van de gast en de Verhuurdersgarantie?

Een waarborgsom voor gasten is een vereiste dat je van je gasten kan eisen. De waarborg is eigenlijk een bevestiging door de gast dat deze tot het volledige bedrag in rekening kan worden gebracht als ze schade aan jouw ruimte veroorzaken. Als jij ervoor kiest om aan je gasten een waarborg te vragen, dan betalen zij de borg niet bij het maken van de reservering. In plaats daarvan moet je gasten alleen betalen als jij een claim indient bij het Resolutiecentrum voor die waarborg en deze wordt geaccepteerd door de gast of wordt toegekend via bemiddeling door Airbnb.


De
Verhuurdersgarantie van $1.000.000 USD (of de lokale valuta) biedt een bescherming vanuit Airbnb in het geval dat een gast schade veroorzaakt aan de accommodatie. Om een aanvraag voor een schadeclaim in te dienen, ga je naar het Resolutiecentrum waar je documentatie (zoals foto’s of rekeningen) van de schade kunt uploaden en een aanvraag voor betaling in kan dienen bij je gast om voor de schade te betalen. Jij en je gast kunnen dan samen overleggen over de details, of je kunt ervoor kiezen om Airbnb erbij te betrekken in het Resolutiecentrum. De beste manier om te zorgen voor een probleemloze procedure met je gast is door een melding van de schade in te dienen bij Airbnb, samen met de juiste documentatie zodat de exacte schade kan worden vastgesteld. De melding en aangifte moet binnen 14 dagen na het einde van de reservering van de gast zijn ingeleverd of voordat de volgende gast aankomt afhankelijk van wat eerder is.

2. Wat is het voordeel van de Verhuurdersgarantie als je gewoon een claim in kan dienen op de waarborg van de gast?

Verhuurders hebben de optie om gasten om een waarborg te vragen die tussen de $100 en $5000 USD (of de lokale valuta) ligt. Naast de financiële bescherming die dit biedt, denken veel verhuurders ook dat het een extra geheugensteuntje is voor gasten dat ze extra voorzichtig moeten zijn tijdens hun verblijf. De Verhuurdersgarantie komt van Airbnb zelf en kan ook een uitbetaling maken aan een verhuurder die schade heeft ondervonden door toedoen van een gast, tot een bedrag van $1.000.000. Op dit moment kijken we naar data om te zien of het implementeren van een waarborg voor gasten het gedrag van reizigers tijdens de reservering verandert.

3. Als de waarborg niet bij de gasten kan worden geïncasseerd of de schade niet volledig dekt, is de Verhuurdersgarantie dan nog steeds beschikbaar?

Als de schade veroorzaakt is door een gast tijdens een reservering die de overeengekomen waarborg overschrijdt, of als er geen borg is voor de betreffende advertentie, dan is de Verhuurdersgarantie beschikbaar om ondersteuning te bieden.

4. Moet ik iets betalen voor de Verhuurdersgarantie?

Nee, de Verhuurdersgarantie wordt zonder extra bijkomende kosten aan verhuurders aangeboden.

5. Kan ik een waarborg aanvragen voor elk verblijf of alleen voor een lang verblijf?

Je kunt een waarborg aanvragen voor elk verblijf en met elke lengte. De waarborgsom ligt tussen de $100 – $5000 en we moedigen verhuurders altijd aan om een bedrag te kiezen dat het beste past bij hun omstandigheden. Op dit moment bieden we niet de mogelijkheid om de waarborg aan te passen aan verschillende verblijven.

Over de dekkingsgraad van de Verhuurdersgarantie

6. Wat zijn de specifieke gevallen waarbij de Verhuurdersgarantie in werking treedt (diefstal, schade, buitensporige schoonmaakkosten, enz.)?

De Verhuurdersgarantie biedt een vergoeding voor diefstal of fysieke schade aan jouw advertentie veroorzaakt door de verantwoordelijke gast, of de genodigde(n) van de gast, tijdens hun verblijf. Voor volledige details kun je de volledige voorwaarden bekijken. Items zoals normale schoonmaakkosten (inclusief ongebruikelijke kosten voor reiniging beddengoed of reiniging van de vloer) of extra kosten voor gasten worden niet verstrekt in het kader van de Verhuurdersgarantie.

Je hebt de mogelijkheid om schoonmaakkosten op te nemen in de prijs van je advertentie. Je kunt ook een wijzigingsverzoek of een verzoek via het Resolutiecentrum sturen als er kosten in rekening worden gebracht voor extra gasten die niet zijn opgenomen in de oorspronkelijke reservering.

7. Als de Verhuurdersgarantie wordt toegepast op mijn situatie, krijg ik dan de volledige waarde uitbetaald of de dagwaarde?

De Verhuurdersgarantie biedt een uitbetaling voor de reparatie- of vervangingskosten van het beschadigde item. Wat we de ‘werkelijke contante waarde’ noemen (het bedrag dat we vergoeden) is het bedrag dat het zou kosten om de beschadigde of vernietigde objecten te repareren of te vervangen als gevolg van het gedekte verlies. Deze bedragen zijn gebaseerd op vastgestelde industriestandaarden en de aanbeveling van een onafhankelijke beheerder van claims door derden. Om het bedrag van de restitutie te kunnen bepalen, vergelijken we de huidige prijs van het artikel (of items van hetzelfde type en dezelfde kwaliteit als die van jou niet meer beschikbaar is) en zullen een redelijke aftrek toepassen, afhankelijk van de leeftijd en conditie van jouw item op het moment dat de schade optrad.

10. Waarom wordt antiek niet door de Verhuurdersgarantie gedekt?

Kunst- en verzamelobjecten zijn vaak lastig te evalueren. Met betrekking tot de Verhuurdersgarantie wordt antiek wel gedekt als ze kunnen worden vervangen door iets van vergelijkbare kwaliteit of kunnen worden gerepareerd of geretoucheerd. Als je een item hebt dat van hoge waarde of bijna onvervangbaar is, kan het raadzaam zijn om met een verzekeringsprofessional te overleggen over de beste manier om dit type eigendom te beschermen.

8. Is de Verhuurdersgarantie ook geldig bij verzachtende omstandigheden tijdens een reservering (zoals een gebroken waterpijp of brand)?

Als je toekomstige reserveringen worden beïnvloed door een evenement dat onder de Verhuurdersgarantie valt, vergoedt het programma ook je verlies aan inkomsten voor reserveringen die zijn geboekt via het Airbnb-platform en die moesten worden geannuleerd vanwege het incident. Als een gast bijvoorbeeld een kleine brand veroorzaakt, maar de reparaties drie weken duren en de getroffen verhuurder een aanstaande reservering van twee weken heeft. De klantenservice van Airbnb zal de gast dan helpen bij het omboeken van die reservering en via de Verhuurdersgarantie kan de verhuurder in aanmerking komen voor de uitbetaling, ondanks het feit dat de reservering is geannuleerd vanwege de brand.

9. Waarom is Verhuurdersgarantie niet van toepassing wanneer een gast vanwege verzachtende omstandigheden annuleert?

We bevinden ons momenteel in de beginfase van het verkennen van meer aanbiedingen voor verhuurders en gasten met betrekking tot annuleringen van vluchten of andere oorzaken die zorgen voor onderbrekingen van reserveringen.

10. Ik heb gehoord dat als ik een speciale sleutelslot-box buiten mijn huis heb, de Verhuurdersgarantie mij niet meer dekt. Is dat waar?

Dat is niet waar op basis van de voorwaarden van het programma. Als er een sleutelbox aan de andere kant van de stad is die door de gast is beschadigd, dan is de schade aan de sleutelbox zelf mogelijk niet gedekt, maar de schade aan de advertentie nog steeds wel.

Over claims en betalingen

11. Hoe kan ik me voorbereiden, als ik de Verhuurdersgarantie nodig heb?

Je moet onmiddellijk contact opnemen met de verantwoordelijke gast wanneer je ontdekt dat er iets fout is gegaan — je moet binnen 14 dagen na het uitchecken contact met hen opnemen of wanneer je volgende gast incheckt, afhankelijk van wat eerder is. Voeg bij het indienen van je verzoek via het Resolutiecentrum een ​​beschrijving van de schade, foto’s van de schade, een verklaring voor het gevorderde bedrag en, indien van toepassing, de leeftijd van het beschadigde artikel op. Het is belangrijk dat je verzoek duidelijk is en dat de verklaring eerlijk en kloppend is, op die manier zullen de kansen om de situatie met je gast op te lossen via het Resolutiecentrum aanzienlijk toenemen. Als de gast niet instemt met jouw verzoek, dan zal de juiste documentatie van Airbnb worden gebruikt om het proces beoordelen, stroomlijnen en een juiste beslissing te nemen.

12. Wat als ik voor de deadline geen documentatie/offertes kan ontvangen die nodig zijn voor de aanvraag?

Het is het beste om problemen te melden zodra ze zich voordoen. Dit zorgt voor een tijdige reactie van de gast en een uitgebreide beoordeling van het scenario. Wanneer schade weken of maanden na het incident pas wordt gemeld, is het vaak moeilijk om contact op te nemen met de gast en is de documentatie niet langer nieuw of uitvoerbaar. Airbnb kan een beheerder van een derde partij claims sturen om de schade te helpen evalueren. Als het een drukke periode voor je is, dan raden we je aan om dit op tijd te melden bij de vertegenwoordiger van Airbnb’s Resolutiecentrum waar jij contact mee had.

13. Een claim indienen voor de Verhuurdersgarantie moet je doen binnen 14 dagen nadat de gast is vertrokken, maar ik heb geen geld en geen tijd om de schade van mij vorige gast te vervangen voordat mijn volgende gast aankomt. Wat moet ik doen?

In dit geval is het belangrijk om het incident zo snel mogelijk te melden bij het Resolutiecentrum of door direct contact op te nemen met Airbnb. De klantenservice van Airbnb kan je helpen met het omboeken van gasten als dat nodig is, de schade(vergoeding) beoordelen en overwegen of jij verlies aan inkomsten hebt als gevolg van het incident.

14. Hoe krijg ik het geld terug van de waarborg als er schade is?

Je moet eerst contact opnemen met de gast via het Resolutiecentrum. Zodra je verzoek in behandeling is genomen, kan de gast het verzoek accepteren, een alternatief bedrag aanbieden of het verzoek weigeren. Als de gast akkoord gaat met jouw aanvraag via het Resolutiecentrum dan wordt het aangevraagde bedrag binnen 24 uur automatisch aan jou overgemaakt. Als de gast het verzoek niet accepteert, kan jij of jouw gast Airbnb om bemiddeling vragen 72 uur nadat het verzoek in behandeling is genomen. Een vertegenwoordiger van Airbnb zal vervolgens de claim beoordelen en een beslissing nemen. In gevallen waarin een waarborg is gedaan, zullen zij het te betalen bedrag met jou communiceren en een betaling verwerken volgens de door jou gewenste uitbetalingsmethode.

15. Wat heeft het voor zin om een waarborg te hebben als we deze niet kunnen gebruiken? Waarom hebben we de goedkeuring van de gast nodig om te worden uitbetaald?

Onze community is gebaseerd op vertrouwen en een goede relatie tussen verhuurders en gasten. We willen dat verhuurders en gasten worden beschermd tegen misbruik (van eigendommen en van claims). De bedoeling is dat Airbnb zal bemiddelen bij het oplossen van het geschil, wanneer een overeenkomst niet kan worden bereikt binnen het Resolutiecentrum. Dit is bedoeld om een eerlijke oplossing voor beide partijen te garanderen.

Nogmaals veel dank aan alle verhuurders die hun vragen over de Verhuurdersgarantie hebben gedeeld. Blijf je vragen en ideeën alsjeblieft delen!