English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Voor Airbnb is het belangrijk om onze verhuurders te helpen, een van de manieren waarop we dat doen is door bepaalde trends in reserveringen en zoekresultaten te observeren en aan de hand van die observaties tips en inzichten te delen. Een van onze engineering managers, Deepank Gupta, en Kidai Kwon, een software engineer, hebben onlangs gedeeld hoe ze deze informatie verzamelen en delen. Wij geven jou alvast een voorproefje!

Waarom we deze inzichten willen delen

Om er zeker van te zijn dat de inzichten die we met je delen ervoor kunnen zorgen dat je meer succes hebt als verhuurder, hebben we besloten dat elk inzicht moet voldoen aan de volgende eisen:

  • Persoonlijk: Omdat we speciale ‘machine learning’ algoritmes gebruiken, houden de inzichten rekening met bepaalde karakteristieken van jouw advertentie en regio, zoals de actuele vraag en de waarschijnlijkheid van een reservering (afhankelijk van je type accommodatie en locatie).
  • Gericht: Bepaalde inzichten ontvang je alleen als je advertentie overeenkomt met een aantal criteria (zoals voorzieningen en tarieven). Daardoor zijn de inzichten die je van ons ontvangt speciaal afgestemd op jou — we zullen deze informatie gedoseerd en begrijpbaar versturen.
  • Actie: Het moet mogelijk zijn om meteen in actie te komen, na elk inzicht dat we hebben gedeeld over jouw specifieke situatie.

We krijgen veel vragen van verhuurders, bijvoorbeeld: Hoe bepaal ik de juiste prijs? Het kiezen van de juiste prijs kan ingewikkeld zijn als je geen betrouwbare informatie hebt over andere advertenties in de buurt, de reistrends en de interesse die mensen hebben in de voorzieningen die jij te bieden hebt. In de afgelopen jaren hebben we prijstips en Slimme Tarieven gelanceerd waardoor verhuurders gepersonaliseerde en dagelijkse prijstips in hun kalender krijgen. Jij bepaalt de prijs uiteindelijk helemaal zelf en je kan het Slimme Tarief op elk gewenst moment aanpassen in je kalender — wij geloven dat het een handige tool is en veel verhuurders maken er gebruik van.

Om dit te kunnen doen hebben we een wiskundig model ontwikkeld dat leert hoe waarschijnlijk het is dat een gast een bepaalde advertentie kiest, op een specifieke datum, met een keuze uit meerdere tarieven. Het model gebruikt verschillende soorten informatie, zoals het accommodatie type, locatie, huidige prijs, beschikbaarheid en de dichtstbijzijnde beschikbare datum. Omdat het model er steeds beter in is geworden om de markt te begrijpen kunnen we deze inzichten nu met jou delen. Bijvoorbeeld, als reizigers op zoek zijn naar langetermijnreserveringen in een bepaalde gebied dan raden wij je aan om een korting aan te bieden.

Hoe we deze inzichten delen

Om ervoor te zorgen dat alle inzichten aankomen op de kalenders, dashboards en inboxes van onze verhuurders hebben we een zogenaamd ‘backend-systeem’ gebouwd dat alle publiek toegankelijke informatie op het internet verzameld. We hebben dit systeem een toepasselijke naam gegeven, Narad — de naam van een Indiase sage en een rondreizende verhalenverteller die nieuws en wijsheid met zich meedroeg. Ons eigen Narad-systeem is ontworpen om gepersonaliseerde inzichten te verzamelen, de effectiviteit van een advertentie te bepalen en om op het juiste moment deze inzichten met jou te delen.

Zo werkt het:

1. Als iemand een aanvraag doet voor bepaalde inzichten dan verzamelt het systeem alle data en inzichten die van toepassing zijn op de advertentie.

2. Narad filtert de irrelevante inzichten eruit, op basis van de informatie van de verhuurder en de advertentie en verwachtingsmodellen.

3. Vervolgens worden de inzichten gefilterd op basis van wat je eerder hebt gezien, zodat je alleen nieuwe en relevante informatie ziet.

4. Van elk inzicht waarvan Narad denkt dat het nuttig zal zijn geeft het je de gepersonaliseerde informatie, zoals eventuele winst mogelijkheden of een tip over korting voor een langetermijnreservering (gebaseerd op de data van onze machine learning algoritmes).

5. Ten slotte worden de inzichten gerangschikt op waarde voor de verhuurders. Op deze manier heb je de meeste kans om inzichten te krijgen die waardevol voor je zijn en een impact kunnen maken.

Een andere manier om naar verhuurders te luisteren

Als wij belangstelling hebben voor de dingen die belangrijk zijn voor jou, dan kunnen wij leren om de aanbevelingen te doen waar jij om vraagt. We zullen feedback altijd verzamelen via de ouderwetse manier, door in gesprek te gaan en ideeën te delen, maar we kunnen we ook iets leren van de keuzes die je maakt. Het Narad-systeem helpt ons om beter naar jou te luisteren, door bij te houden welke inzichten ervoor zorgen dat je actie onderneemt. Het systeem houdt bij op welke dingen je klikt, wat je annuleert of onderzoekt. Na verloop van tijd zullen we steeds meer leren en kunnen we jou een onvergetelijke ervaring en relevante content aanbieden.

Voor de toekomst

Tot zover heeft het Narad-systeem een positieve impact gehad op het succes van onze verhuurders. Zo hebben we bijvoorbeeld een stijging van 2% in het aantal reserveringen gezien door het implementeren van inzichten op de advertentiepagina van de verhuurder. En een op de vijf verhuurders heeft actie ondernomen nadat wij inzichten met ze hebben gedeeld — het is dus duidelijk dat er vraag naar is. Om er zeker van te zijn dat jij de informatie krijgt waar je het meest aan hebt, hebben we besloten om zo aan het werk te gaan:

  • Meer gepersonaliseerde informatie en meer trends van macro-markten vastleggen om een breder scala aan inzichten te kunnen leveren.
  • Een betere rangorde in de algoritmes aanbrengen waardoor je altijd de inzichten krijgt die het meest relevant zijn en de meeste impact kunnen maken.
  • De inzichten overbrengen op meer platforms en tools voor verhuurders.

Jouw succes is voor ons van groot belang en we zullen altijd blijven ontwikkelen met onze verhuurders in het achterhoofd. We hopen dat jij ons laat weten hoe onze inzichten je helpen om een betere verhuurder te zijn.