English中文 Deutsch Español Français Italiano 日本語 한국어 Português ру́сский

Begin dit jaar heeft de CEO en Head of Community van Airbnb, Brian Chesky, aangegeven dat hij zich wil inzetten voor de belangen van onze verhuurders-community door een open dialoog aan te gaan. Om die belofte ook na te kunnen komen hebben we een serie va Q&A’s georganiseerd waarin we verhuurders uitnodigen om vragen op te sturen die we direct beantwoorden.

Op 29 november hebben we onze eerste, wereldwijde Q&A voor verhuurders gehouden en duizenden verhuurders van over de hele wereld hebben gekeken naar de livestream. Mocht je het gemist hebben dan kun je de video hier terugkijken.  

Jouw stem verwelkomen

Voorafgaand aan het evenement hebben verhuurders hun vragen over verhuren ingediend op het Airbnb-platform en op hun favorieten gestemd. Brian heeft vervolgens de vragen met de meeste stemmen beantwoord tijdens het live-evenement.  

In slechts twee weken hebben verhuurders vanuit de hele wereld in totaal 11.579 vragen ingediend en 77.876 keer gestemd. Omdat we helaas geen tijd hadden om al die vragen te beantwoorden in deze eerste Q&A (anders zou het 191 uur hebben geduurd!), willen we beginnen met de negen vragen die de meeste stemmen hebben gekregen. Dit zijn die vragen:

Waarom zijn commerciële verhuurders en hotels toegestaan op Airbnb?

Geoff, Bluegums Retreat in Spa Country

Wat doet Airbnb om de tool voor Slimme Tarieven te verbeteren?

Allan, Tranquil Island Family Villa

Kan je ons verzekeren dat gasten echte profielfoto’s van zichzelf hebben?

Rachel, Rach’s Place

Kan Airbnb betere tarief opties ontwikkelen voor verschillende soorten verblijven?

David, Absolute Beachfront

Zal Airbnb de kosten voor verhuurders verlagen?

Phoebe, Master Room Close to City

Hoe kunnen verhuurders aan de verwachtingen van gasten voldoen, zelfs als de beschrijving van de advertentie duidelijk is?

Louise, Stylish Ponsonby Apartment

Wat kan een verhuurder doen als er meer mensen opdagen dan in de reservering stond?

Celia, Bird Paradise Apartment

Hoe kan Airbnb het gemakkelijker maken om contact op te nemen met de klantenservice?

Mai, Studio Near Xa Dan Lake

Wanneer worden ervaringen in elke stad aangeboden?

Chantal, Sunny, artistic loft retreat

Bekijk de video om de antwoorden van Brian en andere leden van het Airbnb-team te horen.

Samen vooruit!

Na de Q&A deelde Brian een aantal gedachten over de toekomstvisie voor Airbnb. Daarin noemt hij de belangrijke sleutelrol van de verhuurder in de toekomst van onze wereldeconomie en hoe Ervaringen passen in onze ideeën over community en reizen.

Het krijgen van feedback van onze verhuurders is voor ons cruciaal om telkens te kunnen verbeteren. Hartelijk dank aan iedereen die heeft deelgenomen aan onze eerste algemene Q&A voor verhuurders. We stellen jouw bijdrage ontzettend op prijs en zijn je dankbaar voor de toewijding die je hebt getoond door deel te nemen aan onze community.

Tot de volgende keer!