Τώρα είναι η ευκαιρία σας να λάβετε απαντήσεις στις ερωτήσεις με τις περισσότερες ψήφους από οικοδεσπότες, από την παγκόσμια εκδήλωση Ερωτήσεων & Απαντήσεων για Οικοδεσπότες του Οκτωβρίου 2018. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης (παραπάνω) ή να διαβάσετε τις περιλήψεις των απαντήσεων παρακάτω. Θα βρείτε ενημερώσεις για τα πάντα, από τις μεμονωμένες κακές κριτικές μέχρι την τιμολόγηση. Σας ευχαριστούμε που υποβάλατε και ψηφίσατε ερωτήσεις— καθώς επίσης και επειδή συνεισφέρετε στο να είναι τόσο ζωντανή αυτή η κοινότητα.

Δείτε παρακάτω τις απαντήσεις σε περίληψη:

1. Η Airbnb απομακρύνεται από την αρχική της κοινότητα οικοδεσποτών; 

Φυσικά και όχι. Οι οικοδεσπότες οι οποίοι φιλοξενούν στην προσωπική τους κατοικία παραμένουν η καρδιά και η ψυχή της εταιρείας και η Airbnb δεσμεύεται να τους βοηθήσει να επιτύχουν. Στην πραγματικότητα, επεκτείνουμε το πρόγραμμα SuperHost και δημιουργούμε μια ομάδα στην Airbnb ειδικά αφιερωμένη στην υποστήριξη οικοδεσποτών που φιλοξενούν στην προσωπική τους κατοικία. Ταυτόχρονα, θέλουμε να συμβάλουμε στην επιτυχία όλων των τύπων οικοδεσπότη, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματιών οικοδεσποτών που προσφέρουν εξαιρετική φιλοξενία.

 Για να είμαστε σαφείς, ο όρος “επαγγελματίες οικοδεσπότες” καλύπτει ένα πραγματικά ευρύ φάσμα – περιλαμβάνει ορισμένα άτομα που φιλοξενούν στο δικό τους σπίτι και άλλα άτομα που διαχειρίζονται τα σπίτια των φίλων τους. Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία τα οποία δεν είναι κατάλληλα για την Airbnb και πιθανότατα δεν θα είναι ποτέ. Ωστόσο, πολλοί από τους πιο παραδοσιακούς χώρους φιλοξενίας στην Airbnb δεν έχουν καμία σχέση με τα ξενοδοχεία όπως πιθανόν πολλοί άνθρωποι φαντάζονται: Πρόκειται για μικρές ιδιοκτησίες, τις οποίες διαχειρίζονται επιχειρηματίες που θέλουν να φέρουν ταξιδιώτες στις κοινότητές τους, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, να χτίσουν μια όμορφη ιδιοκτησία και να δημιουργήσουν μια μαγική διαμονή για τους επισκέπτες. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε μαζί τους, και όπως ενεργούμε πάντα, θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε επιθετικές επενδύσεις και με οικοδεσπότες που φιλοξενούν στην προσωπική τους κατοικία.

Η επέκταση του τύπου των καταλυμάτων που προσφέρουμε θα βοηθήσει να έρθουν περισσότεροι ταξιδιώτες στην Airbnb και θα φέρει περισσότερες κρατήσεις για όλους τους οικοδεσπότες. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν εκατομμύρια πιθανοί επισκέπτες που δεν έρχονται στην Airbnb επειδή πιστεύουν ότι δεν προσφέρουμε αυτό που θέλουν και ψάχνουν. Έτσι, εάν είστε οικοδεσπότης για το προσωπικό σας σπίτι, αυτή τη στιγμή, χάνετε τους πιθανούς αυτούς επισκέπτες. Αυτό είναι ένα πρόβλημα. Δείτε πώς προσπαθούμε να το διορθώσουμε.

 Καταρχάς, επεξεργαζόμαστε μια σειρά από σχέδια που αφορούν στη διεύρυνση της ενημέρωσης σχετικά με την Airbnb, ώστε να γνωρίζουν περισσότερα άτομα για τα σπίτια και τις εμπειρίες που προσφέρουμε και να έρχονται στην Airbnb για να κάνουν κράτηση για το ταξίδι τους. Δεύτερον, όταν οι πιθανοί επισκέπτες μπαίνουν στον ιστότοπό μας, τους διευκολύνουμε να βρουν το είδος των καταλυμάτων και των εμπειριών που τους ταιριάζουν. Μπορεί να έρχονται στην Airbnb αναζητώντας έναν παραδοσιακό χώρο φιλοξενίας όπως ένα ξενοδοχείο μπουτίκ, αλλά μπορεί επίσης να ανακαλύψουν ένα προσωπικό σπίτι που ικανοποιεί τις ανάγκες τους. Αυτή η διευρυμένη προβολή μπορεί να ωφελήσει όλους τους οικοδεσπότες. Θα σας βοηθήσει επίσης να καθορίσετε καλύτερα τις προσδοκίες των επισκεπτών. Έχουμε δεσμευτεί να βοηθάμε τους επισκέπτες να κατανοούν και να γνωρίζουν τι να περιμένουν, ώστε να ταιριάζουν με το σπίτι σας.

 Συνολικά, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε να υποδεχτούμε οικοδεσπότες που παρέχουν το είδος της φιλοξενίας που περιμένουν να βρουν οι επισκέπτες της Airbnb και παραμένουμε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε τους οικοδεσπότες να επιτύχουν.

 

2. Τι κάνει η Airbnb για να υποστηρίζει καλύτερα τους οικοδεσπότες σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά; 

Η σύντομη απάντηση είναι: πολλά. Αλλά πριν αναλύσουμε διεξοδικά τις συναρπαστικές αλλαγές πάνω στις οποίες εργαζόμαστε, υπάρχει ένα σημαντικό γεγονός που πρέπει να έχετε υπόψη: Οι περιπτώσεις ζημιάς σε ιδιοκτησία στην Airbnb είναι αρκετά σπάνιες. Κατά μέσο όρο, το ποσοστό των σημαντικών αξιώσεων για ζημιές είναι μικρότερο του 0,004% των περιπτώσεων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να φιλοξενείτε μια νέα κράτηση κάθε μέρα επί 63 χρόνια και να μην χρειαστεί ποτέ να υποβάλετε μια σημαντική αξίωση αποζημίωσης.


Δυστυχώς, όμως, μπορεί να συμβούν διάφορα τυχόν ατυχήματα, και αν συμβεί αυτό, θέλουμε το σπίτι σας και τα τιμαλφή σας να είναι προστατευμένα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήσαμε κατάλληλες εξασφαλίσεις όπως η Εγγύηση Ασφάλειας και η Εγγύηση Οικοδεσπότη αξίας $1 εκατομμυρίου (ενός εκατομμυρίου δολαρίων), και γι’ αυτό δεσμευόμαστε και διασφαλίζουμε ότι λειτουργούν υπέρ σας.

 

Ακούσαμε από εσάς ότι η διαδικασία πρόσβασης σε αυτές τις εξασφαλίσεις μοιάζει να διαρκεί πάρα πολύ και είναι ιδιαιτέρως περίπλοκη. Και, επίσης, ότι είναι δύσκολο να αποκτήσετε πρόσβαση στην Εγγύηση Ασφαλείας ή να λάβετε επιστροφή χρημάτων μέσω της Εγγύησης Οικοδεσπότη. Αναβαθμίζουμε τη διαδικασία για τις ζημιές για να την κάνουμε πιο φιλική προς τον οικοδεσπότη. Δείτε τις τέσσερις μεγάλες αλλαγές που μπορείτε να περιμένετε.

Τώρα, θα έχετε περισσότερο χρόνο. Έπρεπε προηγουμένως να αναφέρετε τις ζημιές εντός 72 ωρών από την αναχώρηση ή πριν από την άφιξη του επόμενου επισκέπτη, ανάλογα με το ποια ημερομηνία προηγείται. Τώρα έχετε στη διάθεσή σας 14 ημέρες (από την αναχώρηση), ή πριν από την άφιξη του επόμενου επισκέπτη, ανάλογα με το ποια ημερομηνία προηγείται. Επίσης, θα σας δώσουμε πολύ περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αξιώσεων. Τώρα πλέον, ο χρόνος είναι πάνω από δύο εβδομάδες.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τόση πολλή γραφειοκρατική δουλειά από μόνοι σας. Μειώσαμε τον όγκο των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τις περισσότερες αξιώσεις.

Μπορείτε να περιμένετε μια δίκαιη πληρωμή. Συμπεριλαμβάνουμε επίσης τώρα σταθερά τον φόρο πωλήσεων και τα άλλα συναφή έξοδα στην επιστροφή χρημάτων προς τους οικοδεσπότες.

Μπορείτε να βρείτε πιο γρήγορα πλέον βοήθεια. Επιπλέον, η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών κάνει αλλαγές για να σας εξασφαλίσει καλύτερη, ταχύτερη πρόσβαση σε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε. Ήδη, από τη στιγμή που έχουμε εισαγάγει αυτές τις βελτιώσεις, ο χρόνος επίλυσης αξιώσεων έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 20% τους τελευταίους μήνες.

 

3. Μπορεί η Airbnb να προστατεύσει τους οικοδεσπότες από μεμονωμένες κακές κριτικές; 

Οι κριτικές είναι πολύ σημαντικές. Δεν επηρεάζουν μόνο την επιτυχία της επιχείρησής σας, αλλά είναι και πολύ προσωπικές. Γνωρίζουμε ότι αφιερώνετε πολλή σκέψη και φροντίδα στη φιλοξενία που παρέχετε και είναι απογοητευτικό όταν λαμβάνετε μια κριτική που είναι ασυνήθιστα χαμηλή – είτε πρόκειται για λάθος, είτε για παρεξήγηση, είτε για άδικη αξιολόγηση. Έχετε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με αυτό και θέλουμε να γνωρίζετε ότι σας ακούμε και ότι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας αυτό το ζήτημα. Έχουμε επενδύσει και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε πολλή προσπάθεια με πολλή σκέψη στο πώς μπορούμε να κάνουμε το σύστημα αξιολόγησης πιο δίκαιο.

Τα καλά νέα είναι ότι ήδη σημειώνουμε μεγάλη πρόοδο. Ακολουθούν ορισμένες ενημερώσεις που μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας τώρα και δεσμευόμαστε να σας ενημερώνουμε καθώς θα πραγματοποιούμε περισσότερες ακόμη αλλαγές.

Στη πρόσφατη ενημέρωση για Ερωτήσεις & Απαντήσεις Οικοδεσποτών, τον Ιούνιο του 2018, είπαμε συγκεκριμένα, ότι θα εξετάσουμε τις πιο ακραίες κριτικές. Για να είμαστε σαφείς, οι μεμονωμένες χαμηλές κριτικές μπορούν να θεωρηθούν ακραίες όταν ένας οικοδεσπότης έχει κατά τα άλλα μεγάλες βαθμολογίες από αξιολογήσεις κριτικής, αλλά ένας επισκέπτης αξιολογεί βάζοντας μια κακή βαθμολογία η οποία φαίνεται να είναι εκτός τόπου. Ακολουθεί εδώ μια λύση που έχουμε επινοήσει: Εργαζόμαστε για την κατασκευή νέων εργαλείων που θα ανιχνεύουν αυτόματα ακραίες κριτικές όπως η συγκεκριμένη, αμέσως μόλις προκύπτουν τέτοιες, ώστε να μας δίνεται η ευκαιρία να τις διορθώσουμε. Ας πούμε ότι ένας επισκέπτης σας δίνει πέντε αστέρια για την καθαριότητα, την ακρίβεια, την άφιξη και ούτω καθεξής- για καθεμία από τις υποκατηγορίες- αλλά στη συνέχεια η συνολική αξιολόγηση είναι δύο αστέρων. Το νέο εργαλείο θα επισημάνει αυτό και θα προτρέψει τον επισκέπτη να διορθώσει τη συνολική αξιολόγηση. Αναπτύσσουμε αυτό το νέο εργαλείο τώρα και θα το δείτε σύντομα.

Επιπλέον, κάνουμε έρευνα για να δούμε πώς η μία και μόνο πιο ακραία κριτική μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα ενός οικοδεσπότη να αποκτήσει ή να διατηρήσει την ιδιότητα του Superhost. Ο απώτερος στόχος είναι να βρείτε τρόπους για να κάνετε τις ακραίες τιμές λιγότερο επιβλαβείς για τους καταπληκτικούς οικοδεσπότες και να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα κριτικών είναι δίκαιο.

Τέλος, εξετάζουμε την αξιολόγηση τοποθεσίας και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη συνολική αξιολόγηση και την κατάσταση ενός οικοδεσπότη. Μας έχετε πει ότι είστε απογοητευμένοι όταν λαμβάνετε χαμηλή βαθμολογία στην κατηγορία Τοποθεσία, καθώς η τοποθεσία του σπιτιού σας είναι εκτός του δικού σας ελέγχου. Και το αντιλαμβανόμαστε αυτό.

Αυτό είναι όμως δύσκολο. Είναι μια δύσκολη περίπτωση για το πώς θα αντιμετωπιστεί επειδή η κρίση για την ποιότητα της τοποθεσίας ενός σπιτιού είναι ιδιαιτέρως υποκειμενική. Ορισμένοι επισκέπτες μπορεί να λατρέψουν το γεγονός ότι ο χώρος σας δεν ακολουθεί την πεπατημένη· άλλοι μπορεί να απογοητευτούν που δεν βρίσκεται πιο κοντά στις δημόσιες συγκοινωνίες. Κάνουμε πολλή έρευνα για το πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να δίνουμε στους ταξιδιώτες τις πληροφορίες που χρειάζονται και θέλουν όταν λαμβάνουν αποφάσεις κράτησης και, ταυτόχρονα, να βεβαιωθούμε ότι οι οικοδεσπότες δεν επηρεάζονται από κάτι που είναι εκτός του δικού τους ελέγχου.


Έτσι, εξετάζουμε νέους τρόπους για να συλλέξουμε και να αναδείξουμε τις εντυπώσεις των επισκεπτών σχετικά με τα στοιχεία τοποθεσίας του σπιτιού σας. Αν και δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη ανακοίνωση γι’ αυτό ακόμα, πιστεύουμε ότι σύντομα θα μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες. Στο μεταξύ, θέλουμε να ξέρετε ότι δεν σταματάμε να εργαζόμαστε σχετικά με αυτό. Συνεχίστε να μας στέλνετε τα σχόλιά σας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να καταστήσουμε το σύστημα κριτικών όσο το δυνατόν πιο δίκαιο.

 

4. Τι μπορώ να κάνω για να έχω περισσότερες κρατήσεις;

Ρωτήσαμε τους επισκέπτες για το τι αναζητούν στις διαμονές τους στην Airbnb και αναλύσαμε τη συμπεριφορά τους ως προς την κράτηση για να μάθουμε τι τους οδηγεί να πάνε από την περιήγηση στην κράτηση. Αποδεικνύεται ότι, μετά την τιμή και τις κριτικές, η φωτογραφία είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας. Στην πραγματικότητα, το 60% των προβολών της καταχώρησης ξεκινούν με έναν επισκέπτη να κάνει κλικ σε μια φωτογραφία και πάνω από το 40% των περιπτώσεων που ένας επισκέπτης επιλέγει να μην κάνει κράτηση σε μια καταχώρηση, το τελευταίο πράγμα στο οποίο έκανε κλικ ήταν μια φωτογραφία. Οι φωτογραφίες έχουν σημασία και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν καλύτερες.  

Δείτε τις συμβουλές μας για τη λήψη εξαιρετικών φωτογραφιών χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας ή την κάμερά σας ή επιπλέον, εάν είστε έτοιμοι να μεταφέρετε την καταχώρησή σας (και την επιτυχία της κράτησης) στο επόμενο επίπεδο, σκεφτείτε το ενδεχόμενο της επαγγελματικής φωτογράφισης.

Διαπιστώσαμε ότι η επαγγελματική φωτογράφιση μπορεί να βοηθήσει την καταχώρησή σας να ξεχωρίσει και να αποδώσει καλύτερα από ό, τι θα μπορούσε με διαφορετικό τρόπο. Συγκεκριμένα, μπορείτε να περιμένετε 16% υψηλότερη πιθανότητα κράτησης και 26% υψηλότερη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση.

Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, η Airbnb μπορεί να σας συνδέσει με επαγγελματίες φωτογράφους σε τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να ζητήσετε μια φωτογράφιση χωρίς κόστος εκ των προτέρων. Η προμήθεια υπηρεσιών απλώς θα αφαιρείται από τις μελλοντικές σας κρατήσεις. Αν η υπηρεσία επαγγελματικής φωτογράφισης της Airbnb δεν είναι διαθέσιμη στην περιοχή σας, σκεφτείτε να προσλάβετε έναν φωτογράφο που ειδικεύεται στους εσωτερικούς χώρους.

Όταν έχετε φωτογραφίες που πραγματικά αποδίδουν δίκαια την όλη εικόνα στον χώρο σας, είναι πλέον η ώρα να εμφανίσετε στους πιθανούς επισκέπτες λίγο περισσότερο περιεχόμενο. Οι υπέροχες φωτογραφίες χρειάζονται μεγάλες λεζάντες. Και οι επισκέπτες πραγματικά τις διαβάζουν. Οι λεζάντες είναι η ευκαιρία σας να κάνετε δύο μεγάλα πράγματα: να στρέψετε την προσοχή των πιθανών επισκεπτών στα μοναδικά και συναρπαστικά πλεονεκτήματα του χώρου σας και να βοηθήσετε τους επισκέπτες να καθορίσουν τις προσδοκίες τους. Γι’ αυτό μην τους δείχνετε μόνο ένα όμορφο κρεβάτι, τονίστε το πόσο άνετο και βολικό είναι. Περιγράψτε ό,τι δεν μπορούν να δουν από μόνοι τους – για παράδειγμα, τα πλακάκια στο πάτωμα του μπάνιου θερμαίνονται. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να βοηθήσετε τους επισκέπτες να φανταστούν τον εαυτό τους στο σπίτι σας.

Αφιερώνοντας χρόνο για να δείξετε και να πείτε στους ταξιδιώτες πόσο τέλειος είναι ο χώρος σας, θα προσελκύσετε περισσότερο ενδιαφέρον. Η προσοχή σας στις λεπτομέρειες της διαδικτυακής καταχώρησής σας υποδεικνύει ότι είστε ένας οικοδεσπότης που ενδιαφέρεται για εκείνα τα μικρά θεματάκια που μετράνε στις διαπροσωπικές σχέσεις.

5. Μπορώ να έχω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους πιθανούς επισκέπτες; 

Είναι πολύ σημαντικό να νιώθετε άνετα στο σπίτι σας όταν φιλοξενείτε επισκέπτες. Και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι έχετε τα εργαλεία, την υποστήριξη και τις πληροφορίες για να το κάνετε αυτό. Θέλουμε να το εξισορροπήσουμε αυτό με το να διευκολύνουμε τους επισκέπτες να κάνουν κράτηση, και ταυτόχρονα να τους κάνουμε να νιώθουν άνετα. Έτσι, κρατάμε απόρρητες κάποιες πληροφορίες, όπως τη διεύθυνση του σπιτιού ενός επισκέπτη.

Ορισμένοι από εσάς αναφέρατε στις ερωτήσεις σας ότι θα θέλατε ονόματα και ηλικίες όλων των επισκεπτών που θα μείνουν στο χώρο σας. Προς το παρόν, δεν απαιτούμε από τους επισκέπτες να το γνωστοποιούν αυτό, καθώς μπορεί να περιπλέξει υπερβολικά την κράτηση – διαπιστώσαμε δε ότι ο εξορθολογισμός της διαδικασίας για τους επισκέπτες μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες κρατήσεις για εσάς. Ωστόσο, οι επισκέπτες πρέπει να σας πουν τον αριθμό των ατόμων που θα συμμετέχουν κατά τη διαμονή τους και πρέπει να ακολουθούν τους Κανόνες του Σπιτιού σας για τον μέγιστο αριθμό επισκεπτών. Αυτές είναι οι άλλες πληροφορίες στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση.

 Πριν αποδεχτείτε το αίτημα κράτησης ενός επισκέπτη, μπορείτε να δείτε τέσσερα πράγματα: το όνομά του, ένα προσωπικό μήνυμα από τον επισκέπτη, τον αριθμό των ατόμων της κράτησης και τα στοιχεία του προφίλ τους στην Airbnb, τα οποία δείχνουν προηγούμενες κριτικές από άλλους οικοδεσπότες. Εάν θέλετε να μάθετε το σκοπό του ταξιδιού τους ή τις αναμενόμενες ώρες άφιξης/αποχώρησής τους, πριν από την επιβεβαίωση μιας κράτησης, μπορείτε πάντα να στείλετε ένα σχετικό μήνυμα στον πιθανό επισκέπτη σας για να τα μάθετε.

 Θα μάθετε το επίθετο του επισκέπτη σας, όταν πλέον αποδεχτείτε μια κράτηση.

 Τέλος, η Airbnb σας επιτρέπει να απαιτείτε από τους επισκέπτες να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους πριν κάνουν κράτηση για την καταχώρησή σας, πράγμα που συνήθως συνεπάγεται ότι ο επισκέπτης παρέχει την επίσημη ταυτότητά του, που ταιριάζουμε με μια φωτογραφία του επισκέπτη.  

 

 6. Μπορεί η Airbnb να προσφέρει περισσότερα δεδομένα ώστε να ορίσω μόνος/η μου μία πιο ενημερωμένη τιμή; ]

Ναι, αρχίσαμε να το κάνουμε αυτό και θα συνεχίσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ξεκινήσαμε μια νέα λειτουργία που σας δείχνει τα περισσότερα από τα δεδομένα πίσω από τις προτάσεις τιμολόγησης. Πλέον, όταν κάνετε κλικ σε μια ημερομηνία στο ημερολόγιό σας, αν τα δεδομένα είναι διαθέσιμα, θα δείτε τα στοιχεία που οδηγούν τις προτάσεις μας για την τιμή σας σε αύξηση ή μείωση. Για παράδειγμα, μπορεί να δείτε πόσοι επισκέπτες κάνουν αναζήτηση για μια καταχώρηση στην περιοχή σας ή πόσες καταχωρήσεις είναι διαθέσιμες σε σύγκριση με τον ετήσιο μέσο όρο. Ελπίζουμε ότι αυτές οι ιδέες θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τις τάσεις των κρατήσεων στην περιοχή σας και θα σας βοηθήσουν να ορίσετε την τιμή σας με σιγουριά.

 

 7. Μπορεί η Airbnb να σταματήσει να μου λέει να μειώσω την τιμή μου; 

Ενώ κάποιοι από εσάς λατρεύετε να έχετε πληροφόρηση και πολλές πληροφορίες, άλλοι οικοδεσπότες μας έχουν πει ότι δεν χρειάζονται ή δεν θέλουν όλες τις πληροφορίες τιμολόγησης που στέλνουμε. Διαπιστώστε λοιπόν τι έχουμε κάνει για να το διορθώσουμε αυτό.

Έχουμε προσθέσει συνδέσμους με σχόλια σε κάθε email τιμολόγησης, ούτως ώστε να μας ενημερώνετε για το τι λειτουργεί για εσάς και τι όχι. Αυτά τα σχόλια θα σας ενημερώσουν για το τι θα μοιραζόμαστε μαζί σας στο μέλλον, οπότε θα λαμβάνετε μόνο μηνύματα που θέλετε από την ομάδα μας στα εισερχόμενά σας.

Αυτή τη στιγμή, δεν είναι δυνατό να απενεργοποιήσετε εντελώς τις προτάσεις, αλλά εργαζόμαστε εντατικά για να προσαρμόσουμε την ποσότητα και τον τύπο των πληροφοριών που λαμβάνετε με βάση τις προτιμήσεις σας. Κρατήστε τα σχόλιά σας σχετικά με αυτό το θέμα, καθώς προσπαθούμε να κάνουμε τις προτάσεις τιμολόγησης ακόμα πιο σχετικές σε εσάς.

 

8. Μπορεί η Airbnb να διευκολύνει την επικοινωνία με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών; 

Ναι, η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών της Airbnb έχει πραγματοποιήσει πολλές βελτιώσεις φέτος, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να σας προσφέρουν τη βοήθεια που χρειάζεστε πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Στην πραγματικότητα, καλούμε την ομάδα Υποστήριξης της κοινότητας επειδή εστιάζει πραγματικά στο να βεβαιωθεί ότι η εμπειρία σας με την Airbnb είναι θετική. Εδώ θα δείτε τι μπορείτε να περιμένετε.

 Πραγματοποιήσαμε αλλαγές τόσο στο διαδίκτυο (στη ιστοσελίδα της airbnb.com και στην εφαρμογή για κινητά) όσο και εκτός σύνδεσης για να βελτιώσουμε τα ζητήματα. Ας μιλήσουμε πρώτα για τις αλλαγές στο διαδίκτυο. Γνωρίζουμε ότι σε ορισμένους οικοδεσπότες αρέσει να καλούν και να λαμβάνουν βοήθεια τηλεφωνικά, αλλά ακούσαμε ότι είναι δύσκολο να βρεθεί ο σωστός αριθμός τηλεφώνου. Άλλοι οικοδεσπότες έχουν πει ότι προτιμούν να λαμβάνουν βοήθεια με μηνύματα μέσω του συστήματος συνομιλίας. Στην πραγματικότητα, τρία από τα δέκα αιτήματα έρχονται μέσω μηνυμάτων πλέον, γεγονός που είναι υπέροχο, καθώς γνωρίζουμε ότι είναι συχνά η πιο βολική επιλογή για τους πολυάσχολους οικοδεσπότες. Τα σπουδαία νέα εδώ είναι ότι έχουμε δημιουργήσει μια εντελώς νέα διαδικασία στο διαδίκτυο, ώστε να μπορείτε να λάβετε βοήθεια με όποιον τρόπο προτιμάτε πιο γρήγορα. Μπορείτε να βρείτε τον σωστό αριθμό τηλεφώνου και να αποκτήσετε πρόσβαση στο σύστημα συνομιλίας σχεδόν αμέσως.


Όσον αφορά τώρα την εκτός σύνδεσης (offline) επαφή, κάναμε και εκεί μεγάλες βελτιώσεις. Καθώς η κοινότητά μας έχει αναπτυχθεί πραγματικά τα τελευταία χρόνια, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είμαστε διαθέσιμοι όποτε και από όπου μας χρειάζονται οι οικοδεσπότες και οι επισκέπτες μας. Έτσι έχουμε επενδύσει πολλά στην ανάπτυξη της ομάδας- στην πραγματικότητα, η υποστήριξη προς την κοινότητα έχει τριπλασιαστεί σε μέγεθος τα τελευταία δύο χρόνια. Τώρα, με περισσότερους αντιπροσώπους εξυπηρέτησης, μπορούμε να βοηθήσουμε τους οικοδεσπότες πιο γρήγορα, στην προτιμώμενη γλώσσα σας. Φέτος, και κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής των διακοπών για παράδειγμα, το 80% όλων των κλήσεων απαντήθηκαν σε λιγότερο από ένα λεπτό. Αυτό είναι μια μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το αντίστοιχο ακόμη και πριν από ένα χρόνο. Και η κλήση δεν είναι η μόνη επιλογή. Οι οικοδεσπότες μπορούν επίσης να επωφεληθούν πάντα από το σύστημα συνομιλίας.

 Ξεχωριστά, έχουμε επίσης διευκολύνει τους οικοδεσπότες να επικοινωνήσουν μαζί μας αν υπάρξει ποτέ ζημιά στην ιδιοκτησία σας- κάτι που είναι πραγματικά σπάνιο αλλά συμβαίνει, δυστυχώς, κάπου-κάπου. Έχουμε ακούσει ότι αυτή η διαδικασία δεν ήταν η βέλτιστη για τους οικοδεσπότες στο παρελθόν, γι’ αυτό εργαζόμαστε πάνω σε αυτό.
Κάνουμε αλλαγές, ώστε να μπορούμε να δίνουμε άμεση προσοχή σε επείγουσες περιπτώσεις, όπως αυτές, και πιο μακροπρόθεσμα, έχουμε δημιουργήσει μια νέα μεγάλη ομάδα, αφιερωμένη στην εξεύρεση μιας καλύτερης διαδικασίας για τους οικοδεσπότες, ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση για υλικές ζημιές.

 Τέλος, έχουμε δεσμευτεί να σας ακούμε συνεχώς ώστε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Πρόσφατα, για παράδειγμα, ορισμένοι Γάλλοι οικοδεσπότες είπαν σε εμάς ότι δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν με έναν αντιπρόσωπο εξυπηρέτησης στη μητρική τους γλώσσα, και γι’ αυτό τους τελευταίους μήνες, δημιουργήσαμε μια νέα ομάδα υποστήριξης της κοινότητας με έδρα τη Γαλλία. Διπλασιάζουμε την ποιότητα της κατάρτισης, από την άποψη της ενσυναίσθησης, του επαγγελματισμού και της συνέπειας, και θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε καθώς ξεκινούν οι νέες βελτιώσεις.

 —  

Θα θέλαμε τα σχόλιά σας για αυτή την εκδήλωση! Πείτε μας τη γνώμη σας στην έρευνα Ερωτήσεων & Απαντήσεων Οικοδεσποτών.

Πώς επιλέχθηκαν οι ερωτήσεις: Η ομάδα της Airbnb διάβασε και τις 5.800+ ερωτήσεις που υπέβαλαν οι οικοδεσπότες και στη συνέχεια τις κατηγοριοποίησε σε κεντρικά θέματα. Μοιραστήκαμε ενημερώσεις στις Ερωτήσεις & Απαντήσεις Οικοδεσποτών για όσα περισσότερα από τα πιο δημοφιλή θέματα μπορούσαμε. Άλλες ερωτήσεις θα απαντηθούν το συντομότερο δυνατό στα ενημερωτικά δελτία οικοδεσποτών και στη σειρά Απαντήσεις της Airbnb [INSERT LINK].