I det sydlige London-distrikt Stockwell ligger et lysegrønt viktoriansk hjem med en hindbærrød dør. Skub på messingdørhåndtaget i midten, gå op ad en kunstigt patineret trappe, så ser du sollyset brede sig på en vintageseng, der står på et gulv af brede planker omgivet af dristige turkise vægge. Velkommen til Superhost Humas bolig, et historisk hus med fire soveværelser fyldt med moderne faciliteter.

“Det er en symfoni af pragtfuld æstetik”, sagde Mimi fra Wien i Østrig, som kun er én af de mange gæster, der har kommenteret Humas stil og indretning. “Hver lille detalje er så smagfuldt gennemtænkt, og hvert enkelt møbel har sin egen lille historie at fortælle.”

Når man ser den omhu, Huma har lagt i indretningen, kan det være svært at se, at hun ikke har nogen formel uddannelsen inden for indretning, kun en passion for boligdesign og et ønske om at dyrke det gennem sit værtskab.

Superhosten holdt en pause fra at male en bogreol for at fortælle, hvordan hun kom i gang med at være vært, dele tips til renovering af en gammel bolig for få penge, og hvordan hun balancerer værtskab med et fuldtidsjob som bladredaktør.

Alt i dit hjem er så charmerende og godt sammensat. Har du trukket på din bladerfaring?  

Jeg arbejder som redaktør for et uafhængigt modeblad.  Men jeg var interesseret i interiør længe inden, jeg begyndte at arbejde i bladbranchen. Jeg begyndte at samle ting til min første bolig, før jeg fik min første bolig. Jeg elsker vilkårlige ting som bestik – og jeg sluger indretningsblade. Det hele var for at finde ud af, hvordan jeg ville indrette min første bolig.

Og så besluttede du dig for at udnytte det til at blive vært på Airbnb?

Da jeg tilmeldte mig i 2012, var OL i gang, og alle sagde, at man kunne tjene en masse penge. Det var ikke min plan at tjene en formue, bare at udfylde et hul. Jeg stod uden en lejer og var i gang med at sælge min lejlighed. Det var først i 2016, at jeg begyndte at være vært i mit eget hjem. Før da havde jeg bofæller, og jeg besluttede bare at prøve Airbnb i ét af værelserne. Jeg troede, det ville være midlertidigt, men et efter et begyndte jeg at fylde værelserne. Siden min sidste sambo flyttede sidste sommer, har alle tre værelser været på Airbnb. Der var ingen plan – det udviklede sig bare naturligt, og så har det nærmest taget over.

Fortæl os om renoveringen af din bolig. Det ser ud til at være noget af en opgave.

Det her hus har været en stor renovering. Jeg vil ikke vide, hvad jeg har brugt på det, men de dyreste var arbejderne: byggearbejdere, blikkenslagere, gipsmagere og ting, jeg ikke selv kan gøre. Med hensyn til indretningen brugte jeg langt færre penge, end man skulle tro. Jeg er besat af at prutte om prisen. Jeg betaler sjældent fuld pris for noget. Mange af mine møbler er vintage, og dem køber jeg meget billigt på eBay. Nogen af dem var gratis, fordi jeg lige faldt over dem. Som da jeg besøgte min bror, og jeg så en stol og råbte: “Stands bilen!” Formen på deres stol var virkelig smuk, og der var ikke skadedyr i den – det skal man altid tjekke! – så jeg kunne male den. Jeg kan forvandle et møbel, der ser træt ud, så længe det har gode knogler.

Synes du, at din jagt på røverkøb og maling af møbler har båret frugt?

Åh ja, jeg tror, at den vigtigste grund til, at folk booker min bolig, er udseendet, interiøret. De bemærker det og kommenterer det.

Har du nogen tips til værter, der gerne vil istandsætte, men måske føler, at tiden eller den økonomiske investering er for stor?

For det første er maling den billigste måde at forvandle et værelse på. I forhold til virkning per udgift kan må opnå rigtig meget med maling. Personligt synes jeg, hvid maling er et dårligt valg. Medmindre du har et industrielt loft, er det koldt og kedeligt og bliver hurtigt meget beskidt. Den farve, jeg bruger mest, er grå. Man kan få en neutral baggrund, der passer til alt, men er mere sofistikeret end hvid og ikke begynder at se beskidt ud så hurtigt. Lysegrå er en god mulighed for folk at prøve, hvis de ikke er vant til at bruge farver, da det stort set kan passe til alt.

Hvordan skaber du balance mellem dit fuldtidsjob og værtskab?

Jeg arbejder hjemmefra de fleste dage, så det giver mig stor fleksibilitet til at være vært. Hvis jeg skulle sidde på et kontor hele dagen, tror jeg ikke, jeg kunne gøre det. Jeg har begge skærme åbne, og jeg skifter mellem mit Airbnb-kontrolpanel og korrespondance og mit arbejde på bladet. Jeg kan ikke altid svare med det samme, men oftest svarer jeg inden for 30 minutter, hvilket gæsterne sætter pris på og som regel er ret imponerede over. Så jeg stirrer ikke konstant på computerskærmen. Jeg får besked via Airbnb-appen.

Om morgenen, når jeg drikker kaffe, sørger jeg for, at jeg er opdateret, så jeg kan planlægge resten af min dag. Men jeg skal være på forkant og organiseret og tænke over, hvad jeg skal gøre rent og klargøre først. Soveværelset kommer altid først. Det sidste, man ønsker, er, at soveværelset kun er halvfærdigt, når gæsten ankommer. Dernæst går jeg i gang med toiletterne.

Er der noget, du vil tilføje?

I begyndelsen var jeg bekymret, hvis en måned så lidt stille ud med hensyn til bookinger, men jeg har lært at tage det mere afslappet. Hvis man gør sit bedste, så kommer bookingerne. Hav tillid til dit produkt. Og man kommer til at gøre rent og vaske tøj som aldrig før.