Etelä-Lontoon Stockwellin alueella sijaitsee vaaleanvihreä viktoriaaninen talo, jossa on vadelmanpunainen ovi. Paina messinkistä ovennuppia keskellä, nouse ylös kulunutta portaikkoa, ja näet auringonvalon osuvan vintage-sängylle. Huoneessa on leveälankkuinen puulattia ja rohkean turkoosit seinät. Tervetuloa supermajoittaja Human kotiin, historialliseen neljän makuuhuoneen taloon, joka on täynnä moderneja mukavuuksia.

“Se on upean estetiikan sinfoniaa”, sanoi Itävallan Wienistä kotoisin oleva Mimi, joka on vain yksi monista vieraista, jotka ovat kommentoineet Human tyyliä ja sisustusta. “Jokainen pieni yksityiskohta on valittu todella harkitusti, ja jokaisella huonekalulla on oma pikku tarinansa kerrottavana.”

Kun katsoo Human sisustuksen huolellisuutta, hänellä voisi kuvitella olevan muodollinen sisustussuunnittelukoulutus, mutta hän on vain intohimoinen kodinsisustaja, ja hän haluaa kartuttaa taitojaan majoittamisen kautta.

Supermajoittaja piti jonkin aikaa sitten taukoa kirjahyllyn maalaamisesta kertoakseen, miten hän aloitti majoittamisen, vinkkejä vanhan kodin kunnostamiseksi halvalla ja miten hän tasapainottelee majoittamista kokopäivätyön kanssa lehden päätoimittajana.

Kaikki kotonasi on todella hurmaavaa ja hyvin järjestettyä. Onko journalistikokemuksestasi ollut hyötyä?  

Työskentelen riippumattoman muotilehden päätoimittajana.  Mutta olen ollut kiinnostunut sisustuksesta jo pitkään, kauan ennen kuin aloin työskennellä lehdissä. Aloin kerätä tavaroita ensimmäistä kotiani varten ennen kuin sain ensimmäisen kotini. Rakastan satunnaisia juttuja, kuten ruokailuvälineitä, ja ahmin sisustuslehtiä. Halusin vain sisustaa ensimmäisen kotini.

Ja sittenkö päätit soveltaa oppimaasi majoittamalla Airbnb:llä?

Kun liityin vuonna 2012, olympialaiset olivat käynnissä, ja kaikki sanoivat, että silloin voi tienata paljon. Tarkoitus ei ollut tienata omaisuutta, vaan saada vähän lisäansioita. Minulla ei ollut silloin vuokralaista, ja harkitsin asuntoni myymistä. Vasta vuonna 2016 aloin majoittaa omassa kodissani. Ennen sitä minulla oli huonetovereita, ja päätin kokeilla yhden huoneen vuokraamista Airbnb:n kautta. Luulin sen olevan väliaikaista, mutta yksi toisensa jälkeen aloin käyttää muitakin huoneita. Kaikki kolme huonetta ovat olleet vuokrattavina Airbnb:llä sen jälkeen, kun edellinen huonetoverini lähti viime kesänä. Suunnitelmaa ei ollut, toiminta vain kehittyi luonnollisesti ja se on tavallaan ottanut vallan.

Kerro meille kohteesi kunnostamisesta. Näyttää aikamoiselta hankkeelta.

Tätä taloa on remontoitu paljon. En halua edes tietää, mitä olen käyttänyt siihen, mutta kalleinta oli työvoima; rakentajat, putkimiehet, rappaajat ja asiat, joita en osaa tehdä itse. Käytin sisustukseen paljon vähemmän rahaa kuin voisi kuvitella. Minulla on pakkomielle hyvistä löydöistä. Maksan harvoin täyttä hintaa mistään. Suuri osa huonekaluistani on vintagea, ja saan ne todella halvalla eBaystä. Osa oli ilmaisia, koska löysin ne sattumalta. Kun kävin veljeni luona, näin tuolin ja huusin: “Pysäytä auto!” Heidän tuolinsa muoto oli todella kaunis, eikä tuoli ollut täynnä tuholaisia – se täytyy aina tarkistaa! – joten pystyin maalaamaan sen. Voin uudistaa kulahtaneen huonekalun, kunhan siinä on hyvä runko.

Luuletko, että löytöjen metsästys ja maalaustyöt ovat kannattaneet?

Kyllä. Uskon, että ihmiset varaavat kohdettani nimen omaan ulkonäön ja sisustuksen vuoksi. He huomaavat sen ja kommentoivat.

Onko sinulla  vinkkejä majoittajille, jotka haluavat sisustaa uudelleen, mutta saattavat ajatella, että aikaa tai taloudellisia investointeja tarvitaan liikaa?

Ensinnäkin halvin tapa uudistaa huone on maalata se. Maalilla voi tehdä paljon kustannustehokkaasti. Minusta valkoinen maali on huono valinta. Ellei sinulla ole loft-tyyppistä teollisuuskiinteistöä, valkoinen seinä on kylmä ja tylsä, ja se likaantuu nopeasti. Käytän eniten harmaata väriä. Harmaa luo neutraalin taustan, joka sopii yhteen minkä tahansa kanssa, mutta se on hienostuneempi kuin valkoinen eikä ala näyttää likaiselta niin nopeasti. Vaaleanharmaa on hyvä vaihtoehto, jos ei ole tottunut käyttämään värejä, koska se sopii yhteen lähes minkä kanssa tahansa.

Miten tasapainotat kokopäivätyösi majoittamisen kanssa?

Työskentelen kotoa käsin useimpina päivinä, joten minulla on paljon joustavuutta majoittamisen suhteen. En pystyisi tähän, jos joutuisin menemään toimistoon koko päiväksi. Minulla on molemmat näytöt auki, ja hoidan samaan aikaan sekä Airbnb-toimintaani että lehtityötäni. En voi aina vastata välittömästi, mutta useimmiten vastaan 30 minuutin kuluessa, ja vieraat ovat yleensä vaikuttuneita ja arvostavat sitä. Joten en tuijota jatkuvasti tietokoneen näyttöä, vaan Airbnb-sovellus ilmoittaa minulle.

Aamulla kun juon kahvini, varmistan olevani ajan tasalla, jotta voin suunnitella loppupäivän. Mutta minun on oltava keskittynyt ja järjestäytynyt ja mietittävä, mitä minun on siivottava ja valmisteltava ensin. Makuuhuone on aina tärkein. Makuuhuone ei todellakaan saa olla puolivalmis vieraan saapuessa. Sitten siirryn kylpyhuoneisiin.

Haluatko lisätä jotain?

Aluksi olin huolissani, jos kuukausi näytti hieman hiljaiselta varausten suhteen, mutta olen oppinut olemaan rennompi sen suhteen. Jos tekee parhaansa, varauksia tulee. Pitää luottaa tuotteeseensa. Ja on siivottava ja pestävä pyykkiä enemmän kuin koskaan.