I Stockwell i South London-distriktet ligger et lysegrønt viktoriansk hjem med en bringebærrosa dør. Bruk dørknotten i messing midt på døren for å åpne, og gå opp den slitne trappeoppgangen. Da blir du møtt av en vintage-seng som bader i strålende sollys, plassert på et gulv av brede treplanker som står i flott kontrast mot de dristige turkise veggene. Velkommen til Superhost Humas hjem, et historisk hus med fire soverom som er fullt av moderne fasiliteter.

“Det er en symfoni av nydelig estetikk”, sa Mimi, fra Wien i Østerrike, en av mange gjester som har kommentert på Humas stil og innredning. “Hver minste detalj er smakfullt gjennomtenkt, og hvert eneste møbel har sin egen lille historie å fortelle.”

Når du ser hvor mye omsorg Huma har lagt inn i innredningen, vil du kanskje bli overrasket over å høre at hun ikke har noen formell opplæring i interiørdesign, bare en lidenskap for design og et ønske om å dyrke denne lidenskapen gjennom det å være vert.

Superhosten tok seg fri fra malingen av en bokhylle for å fortelle oss hvorfor hun begynte som vert, gi tips om hvordan å renovere et gammelt hjem til en overkommelig pris og hvordan hun klarer å kombinere det å være vert med en heltidsjobb som magasinredaktør.

Alt i hjemmet ditt er så sjarmerende og passer så godt sammen. Er det noe du har lært gjennom jobben din i magasinet?  

Jeg jobber som featureredaktør for et uavhengig motemagasin.  Men jeg har vært interessert i interiør lenge, lenge før jeg begynte å jobbe i blader. Jeg begynte å samle ting til mitt første hjem før jeg fikk mitt første hjem. Jeg elsker tilfeldige ting som bestikk – og jeg sluker interiørblader. Jeg skulle dekorere mitt første hjem, det var formålet.

Og så bestemte du deg for å overføre dette til din rolle som vert i Airbnb?

Vel, jeg ble med i 2012, under OL, da alle snakket om hvor mye penger det var å tjene på dette. Jeg hadde ingen planer om å tjene en formue, jeg ville bare fylle et tomrom. På den tiden befant jeg meg mellom ulike leieboere og leilighetssalg. Det var ikke før 2016 at jeg begynte å være vert i mitt eget hjem. Før det delte jeg leilighet, og jeg bestemte meg simpelthen for å dedikere ett av rommene til Airbnb. Det skulle bare være midlertidig, men så fylte jeg rommene, ett etter ett. I fjor sommer flyttet den siste av dem jeg delte leilighet med, og siden da har alle tre rommene vært på Airbnb. Det var ikke planlagt, men det var en naturlig utvikling, og nå er det på en måte blitt sånn.

Fortell oss om hvordan det har vært å renovere hjemmet ditt. Det ser ut til å ha vært litt av en jobb.

Dette huset er fullstendig renovert. Jeg vil ikke engang vite hvor mye penger jeg brukte, men det som kostet mest var håndverkerne: snekkere, rørleggere, stukkatører og annet arbeid jeg ikke kan gjøre selv. Jeg brukte mye mindre penger på innredning enn hva folk tror. Jeg er helt besatt av kupp og røverkjøp. Jeg betaler sjelden hele utsalgsprisen for ting jeg kjøper. Mange av møblene mine er vintage, og jeg finner dem til en veldig billig penge på eBay. Noe av det fikk jeg gratis fordi jeg ville ha det. Som da jeg var på besøk hos broren min og så en stol, og ropte “Stopp bilen!” Stolen deres hadde en virkelig vakker form, og den var ikke infisert – det må du alltid sjekke! – så jeg kunne male den. Jeg kan forvandle slitne møbler til nye så lenge de har en sterk beinbygning i utgangspunktet.

Tror du jakten på alle røverkjøpene og all malingen du har drevet med har lønnet seg?

Å ja, jeg tror den viktigste grunnen til at folk bestiller stedet mitt er at det ser innbydende ut, har et tiltalende interiør. Folk legger merke til og kommenterer det.

Har du noen tips til verter som har lyst til å pusse opp, men som kanskje føler at de ikke har tid eller at det koster for mye?

For det første er det å male den billigste måten å endre et rom på. Kostnadseffekten er stor, du kan gjøre veldig mye med maling. Personlig synes jeg synes jeg at hvitmaling er et dårlig valg. Med mindre du har et loft i industriell stil, er hvitt kaldt og kjedelig, og det blir veldig fort veldig skittent. Fargen jeg bruker mest er grå. Grått gir deg en nøytrale bakgrunnen som passer til alt, men er mer sofistikert enn hvitt og ikke blir ikke så fort skittent. Lysegrått passer stort sett til alt, og er et godt alternativ for folk som ikke er vant til å bruke farger.

Hvordan balanserer du heltidsjobben din med det å være vert?

Jeg jobber hjemmefra de fleste dager, noe som gir meg den fleksibiliteten jeg trenger for å være vert. Jeg tror ikke jeg hadde kunnet gjøre dette hvis jeg hadde måttet gå til et kontor hver dag. Jeg har begge skjermene åpne, og jeg holder øye med både administrasjonen av og korrespondansen knyttet til Airbnb-kontoen min, og med jobben min i magasinet. Jeg kan ikke alltid svare umiddelbart, men mesteparten av tiden svarer jeg innen 30 minutter, og gjester blir vanligvis ganske imponert, samtidig som de setter pris på det. Jeg sitter ikke og stirrer konstant på dataskjermen, jeg blir varslet av Airbnb-appen.

Når jeg drikker kaffe om morgenen, sørger jeg for at jeg er oppdatert slik at jeg kan planlegge resten av dagen. Men jeg må virkelig være godt organisert, og tenke på hva jeg må gjøre rent og forberede først. Soverommet kommer alltid først. Det siste du vil er at soverommet skal være halvferdig når gjesten kommer. Deretter tar jeg badet.

Er det noe du vil legge til?

I begynnelsen var jeg bekymret dersom det var få bestillinger en måned, men jeg har lært meg å ha et mer avslappet forhold til akkurat det. Bestillingene kommer hvis du gjør ditt beste. Ha tillit til og tro på produktet ditt. Og ja, du kommer aldri til å vaske så mye i hele ditt liv.