I distriktet Stockwell i södra London finns ett ljusgrönt viktorianskt hem med en hallonrosa dörr. Tryck på dörrknoppen i mässing i mitten, ta dig uppför en skranglig trappa, så ser du solljuset flöda över en vintagesäng, stående på ett trägolv av breda plank och ställd mot djärvt turkosa väggar. Välkommen till Superhost Humas hem, ett historiskt hus med fyra sovrum fyllt med moderna bekvämligheter.

“Det är en symfoni av underbar estetik”, säger Mimi, från Wien i Österrike, bara en av många gäster som har kommenterat Humas stil och inredning. “Varje liten detalj är så smakfullt genomtänkt, och varje enskild möbel har sin egen lilla historia att berätta.”

När du ser omsorgen som har ägnats åt Humas inredning kan du antagligen inte se att hon saknar formell inredningsutbildning, bara en passion för hemdesign och önskan att odla denna med sitt värdskap.

Superhosten avstod lite tid från att måla en bokhylla för att berätta hur hon började som värd, ge tips om hur man renoverar ett gammalt boende med en begränsad budget och hur hon balanserar värdskapet med ett heltidsjobb som tidskriftsredaktör.

Allt i ditt hem är så charmigt och väl sammansatt. Tog du lärdom av din tidskriftserfarenhet?  

Jag arbetar som redaktör för en oberoende modetidskrift.  Men jag har varit intresserad av inredning länge, långt innan jag började jobba med tidskrifter. Jag började samla saker till mitt första hem innan jag fick mitt första hem – jag älskar godtyckliga saker som bestick – och jag slukar inredningstidskrifter. Allt handlade om hur jag skulle inreda mitt första hem.

Och så bestämde du dig för att tillämpa detta på ditt värdskap på Airbnb?

När jag först gick med var det 2012, OS var på gång och alla sa hur mycket pengar man kunde tjäna. Det var inte min plan att tjäna en förmögenhet, bara att fylla en övergång. Jag höll på att sälja min lägenhet och hade ingen hyresgäst vid den tidpunkten. Det var inte förrän 2016 som jag började som värd i mitt eget boende. Innan dess hade jag rumskamrater och jag bestämde mig för att försöka med Airbnb i ett av rummen. Jag trodde att det skulle vara tillfälligt, men ett efter ett började jag fylla rummen. Sedan min senaste rumskamrat flyttade förra sommaren har alla tre rum varit på Airbnb. Det fanns ingen plan – det utvecklades bara naturligt och har liksom tagit över.

Berätta om hur du renoverar ditt boende. Det ser ut som ett stort åtagande.

Huset har renoverats rejält. Jag vill inte veta vad jag spenderade på det, men det som var dyrt var arbetet: byggare, rörmokare, murare, och saker jag inte kan göra själv. Vad gäller inredning spenderade jag mycket mindre pengar än folk skulle tro. Jag är besatt av fynd. Jag betalar sällan fullt pris för något. Många av mina möbler är vintage, och jag får dem billigt på eBay. En del av dem var gratis för att jag bara stötte på dem. Som när jag besökte min bror, såg en stol och ropade: “Stanna bilen!” Formen på deras stol var verkligen vacker, och den var inte angripen av skadedjur – man måste alltid kolla! – så att jag kunde måla den. Jag kan förvandla ett slitet föremål, bara det har en bra stomme.

Tror du att allt ditt letande efter fynd och all din målning har lönat sig?

Åh ja, jag tror att den främsta anledningen till att folk bokar mitt ställe är dess utseende, inredningen. De lägger märke till den, och de kommenterar den.

Har du några tips för värdar som vill renovera, men som tycker att tidsåtgången eller investeringen är för stor?

För det första är målning det billigaste sättet att ändra på ett rum. Räknat i påverkan per kostnad, kan man göra en hel del med målning. Personligen tycker jag att vit färg är ett dåligt val. Om du inte har ett loft i industriell stil, är det kallt och tråkigt och kommer snart bli smutsigt. Grå är den färg jag använder mest. Man får den neutrala bakgrunden som passar till vad som helst, men den är mer sofistikerad än vit och börjar inte se smutsig ut så snabbt. En ljusgrå färg är ett bra alternativ för personer som inte är vana vid att använda färg eftersom den i stort sett kan passa till vad som helst.

Hur balanserar du ditt heltidsjobb med värdskapet?

Jag arbetar hemifrån de flesta dagar, så det ger mig verkligen flexibilitet att vara värd. Om jag hade behövt vara på ett kontor hela dagen, tror jag inte att jag hade kunnat göra detta. Jag har båda skärmarna öppna och jag går in och ut ur både min Airbnb-administration och -korrespondens och mitt arbete med tidskriften. Jag kan inte alltid svara omedelbart, men för det mesta svarar jag inom 30 minuter och gäster är vanligtvis ganska imponerade och uppskattar det. Så jag stirrar inte hela tiden på datorskärmen, jag blir underrättad av Airbnb-appen.

På morgonen när jag dricker mitt kaffe ser jag till att bli uppdaterad så att jag kan planera min dag därefter. Men jag måste verkligen vara på, organiserad, och tänka på vad jag måste rengöra och förbereda först. Sovrummet kommer alltid först. Det sista du vill är att sovrummet är halvfärdigt när gästen anländer. Sen går jag till badrummen.

Något du vill lägga till?

I början brukade jag oroa mig om en månad hade få bokningar, men jag har lärt mig att vara mer avslappnad om den saken. Om du gör ditt bästa kommer bokningarna in. Ha förtroende för och tilltro till din produkt. Åh, och du kommer aldrig att städa och tvätta så mycket i hela ditt liv.