English — Español — 中文 — Deutsch — Français — Italiano — 日本語 — 한국어 — русский — Português — Nederlands

Robby, een vader die op het punt staat een tweeling te krijgen, gaf het spaargeld van zijn familie uit aan een elektrische boot. Hij hoopte hiermee een leven te scheppen waarvan hij zijn gezin zou kunnen onderhouden én waarmee hij zijn liefde voor Amsterdam zou kunnen delen met reizigers van over de hele wereld. Zes maanden na de aanschaf van zijn boot host Robby meerdere malen per dag zijn Airbnb-ervaring, Amsterdam Experience Cruise. Lees hier zijn inspirerende verhaal.

Wat deed je voordat je deze cruise organiseerde?

Ik installeerde vroeger fulltime beveiligingscamera’s. Niet altijd geweldig werk. In die tijd zeilde ik ook vaak met mijn vrienden door de grachten van Amsterdam, dat vonden we echt geweldig. Het was zo rustgevend en ontspannend. Amsterdam is ontzettend mooi. Mijn vriend Sebastian werkte in de catering op een bootcruise en moedigde me aan om een boot te kopen. We wilden allebei iets nieuws doen.

Ik heb wel getwijfeld of ik het moest doen. Mijn vrouw was in verwachting van een tweeling, en ik wilde echt iets anders gaan doen. Iets met meer betekenis. Ik wilde ook meer tijd doorbrengen met mijn gezin.

Hoe ben je begonnen?

Aan het begin hadden we het erg moeilijk – we hadden helemaal geen geld. Heel onverwacht kwam de tweeling twee maanden te vroeg. Onze hele wereld stond op zijn kop, maar we hebben nooit opgegeven. Dat staat niet in mijn woordenboek.

Ik begon met een soort hop-on-hop-off cruise. Maar we wilden er iets groters van maken. We wilden meer voor onze klanten doen, en we hadden niet veel boekingen. Zes maanden geleden zei mijn schoonvader, die Airbnb op zoveel van zijn reizen heeft gebruikt, tegen me: “Robby, Airbnb heeft nu ook ervaringen. Laten we hier een ervaring van maken!”

Bij een Airbnb-ervaring kun je van je klanten je vrienden maken. We kunnen met ze delen waarom Amsterdam ons zo gelukkig maakt.

Ik heb nog steeds mijn camerabedrijf, maar omdat het zo ontzettend druk is met de boot, is het bijna onmogelijk voor me geworden om dat nog draaiende te houden. Er is zoveel te doen achter de schermen!

Kun je ons vertellen over je eerste ervaring?

Ik was zo bang voor mijn eerste Airbnb-ervaring. Ik kon de nacht ervoor niet slapen. Mijn vriend Sebastian zou me die dag helpen, en hij kon ook niet slapen. We wilden alles goed doen. Toen we wakker werden, was het een regenachtige dag. We hebben een dak op de boot, dus de cruise kon gewoon doorgaan, maar het dak verbergt wel het uitzicht dat we wilden delen met onze gasten.

Toen de gasten aankwamen gaven we ze de keuze: ze mochten mee met de cruise, maar we zouden het ook begrijpen als ze niet met ons mee wilden vanwege het weer. Het was aan hen. Ze waren geweldig – ze wilden nog steeds met ons op pad. En we hebben het heel leuk gehad. We vertelden ze alles over Amsterdam en over ons leven. We hebben veel gelachen. Volgens ons ging de cruise echt goed, maar we waren nog steeds zenuwachtig over de recensies.

Toen ik erachter kwam dat we een vijfsterrenbeoordeling hadden gekregen waren we zo blij! We hebben wat biertjes opengetrokken om het te vieren. Die avond ging ik slapen, en toen ik wakker werd hadden we nieuwe reserveringen. Sindsdien krijgen we elke dag meer reserveringen.

Hoe ben je gegroeid en heb je advies voor hosts die hun ervaring ook willen laten groeien?

In het begin runde ik deze ervaring met de hulp van mijn vriend Sebastian. Dat werd al snel te veel, en het was belangrijk voor mij om de kwaliteit hoog te houden en altijd rekening te houden met de veiligheid van mijn gasten. Veiligheid is onze hoogste prioriteit. Ik heb nu hulp van drie co-hosts. Zij geven ook prioriteit aan veiligheid. Als je de recensies bekijkt, zie je dat iedereen blij is.

Als je gasten zich veilig voelen, is de cruise ook goed. Als alles in orde is op je boot, genieten gasten echt van de ervaring. Je moet er rekening mee houden dat sommige mensen niet kunnen zwemmen, e en dat sommige mensen bang zijn om op het water te zijn. We moeten alles doen om te zorgen dat mensen zich op hun gemak voelen op de boot. We laten onze gasten weten dat we de boot en al onze veiligheidsuitrusting, zoals reddingsvesten en brandblussers, elke week grondig controleren.

Wat doe je als iemand de veiligheidsrichtlijnen op de boot niet volgt, of op een andere manier storend bezig is?

Dan nemen we die persoon apart voor een gesprekje. Als mensen zich niet gedragen, worden ze van de boot gezet. De andere gasten hebben ook betaald voor een mooie cruise en we willen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Normaal gesproken kunnen we iedereen rustig houden door met ze te praten. We geven ze een beetje aandacht, en misschien een snack.

Wat vind je van andere ervaringen in Amsterdam die vergelijkbaar zijn met die van jou? Wat vind je van andere hosts die ook een cruise aanbieden?

We hebben allemaal onze eigen zaken, en ik denk dat het goed is om concurrentie te hebben. Het zorgt ervoor dat je de kwaliteit hoog houdt. We werken samen omdat je op het water ook moet samenwerken. Geregeld kom je andere boten tegen met een probleem, dan help je elkaar natuurlijk. Ik probeer nog steeds de beste te zijn, en als je naar mijn recensies kijkt, kun je zien hoeveel mijn gasten van mijn cruise houden. We willen alles goed doen. Als je op de boot komt, zie je dat alles klopt. Alles moet perfect zijn.

Je hebt zulke geweldige recensies. Kun je iets meer vertellen over wat je hebt geleerd van je gasten en recensies?

Ik praat vaak met mijn co-hosts over hoe we de cruise kunnen veranderen. We luisteren altijd naar onze gasten. Sommige mensen wilden meer weten over de gebouwen die ze tijdens de cruise zien, dus voegden we dat toe. We willen de cruise altijd verbeteren.

Sebastian is erg goed in het samenbrengen van mensen, ik weet niet hoe hij het doet, maar hij zorgt er altijd voor dat mensen zich vermaken. Er zijn gasten die zijn telefoonnummer vragen voordat ze vertrekken!

We kregen een keer een tweesterrenbeoordeling, en bij minder dan vijf sterren stuur ik gasten altijd een bericht met de vraag wat ik anders had kunnen doen. We willen de beste zijn voor onze toekomstige gasten en willen altijd leren van onze fouten.

Sommige gasten lieten ons weten dat de cruise echt leuk was, maar dat ze het gevoel hadden dat ze niet in de groep pasten. Toen realiseerden we ons dat het ook heel belangrijk is dat we mensen het gevoel geven dat ze als groep verbonden zijn. Soms hebben we mensen die zich niet prettig voelen bij de rest van de groep. Dan nemen we die mee, brengen we iets meer tijd met ze door en kletsen we met ze over Amsterdam. Vaak kan een groep gewoon heel goed met elkaar opschieten en wordt er veel gekletst. Als er gasten zijn die zich buitengesloten voelen, kunnen die bijvoorbeeld met de kapitein praten. We leggen alles uit over Amsterdam en proberen ervoor te zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Soms is het lastig!

Dat is goed advies. Dus als je een groep hebt die niet goed met elkaar overweg kan, kun je een paar mensen apart nemen en ze een speciaal gevoel geven.

Precies. We hebben soms ook gasten die op reis zijn, elkaar op de boot leren kennen en het hartstikke gezellig hebben. Soms gaan ze zelfs samen verder door Europa reizen. Je merkt ook dat mensen van verschillende leeftijden en verschillende achtergronden goed met elkaar overweg kunnen. Het is leuk om te zien dat mensen het leuk hebben samen.

Wat staat er nu op de planning voor jou en je ervaring?

Ik kan iets spannends met je delen. Ik heb net een nieuwe boot gekocht!

Mijn vrienden gaven aan dat ze graag een cruise wilden maken op een salonboot. Weet je wat een salonboot is? Dat is een boot uit de jaren ’30. Ik heb net een boot gekocht uit 1932. Die was van een dokter. Het wordt een luxere boot. Ik wil mensen een luxe ervaring geven, maar dan tegen een goede prijs. Ik wil dat iedereen een luxe cruise kan beleven.

Heb jij een inspirerend hostverhaal dat je graag wilt delen? Neem contact met ons op en wie weet zetten we jou in een toekomstig artikel in de spotlights!