English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Waarschijnlijk is het je al opgevallen dat je host dashboard er anders uitziet. Verhuurders hebben ons laten weten dat zij veel meer informatie willen hebben over hun resultaten en advertentie. Heb je een goede recensie van je laatste gasten gekregen en hoe was deze recensie in vergelijking met je resultaten van het afgelopen jaar? En wat voor invloed heeft dat op je Superhost-status?

Simpel gezegd: jij vraagt, wij draaien — het resultaat is een nieuw en verbeterd dashboard, vol met gepersonaliseerde details die handig zijn voor jou als verhuurder. We hopen dat deze tools je alle informatie geven die je nodig hebt om een succesvolle verhuurder te worden of blijven. Zo haal je het meeste uit deze nieuwe functies. 1. Samenvatting Verhuur

Wat is het? Deze kaart, op de hoofdpagina van je Dashboard, geeft een snel overzicht van al je verhuur-prestaties, inclusief een overzicht van je maandelijkse winst, je algemene sterrencijfer en hoeveel vijf-sterren recensies je hebt gekregen.

Hoe gebruik ik het? Als je slechts één minuut hebt om te kijken naar je prestaties, dan is deze kaart waarop je verhuuractiviteiten staan samengevat een goede barometer.

2. Tabblad Beoordelingen

Wat is het? Het eerste onderdeel van de diepgaande analyse van jouw recente prestaties. Het tabblad Beoordelingen kun je vinden onder ‘Statistiek’ in de zwarte balk bovenaan je verhuurpagina.  

Hoe gebruik ik het? Dit is de plek waar je beter leert begrijpen wat je gasten geweldig vinden aan jouw accommodatie — en je hoort wat je zou kunnen verbeteren. Je krijgt nog steeds een e-mail nadat een gast een recensie over je heeft achtergelaten, maar in dit tabblad kun je alle beoordelingen en recensies op een handige plek vinden. Als je wilt weten waar je gasten van genieten, dan kun je filteren op vijf-sterren recensies. Wil je graag een paar dingen verbeteren? Zoek dan naar recensies met een slechte beoordeling en gebruik de feedback om aanpassingen te maken aan je accommodatie.

3. Tabblad Verdiensten

Wat is het? Dit geeft je een handig overzicht van de verdiensten die je in de komende maanden kan verwachten, gebaseerd op actuele reserveringen — wij doen het rekenwerk voor jou!

Hoe gebruik ik het? Met de ‘selecteer een maand’-tool kun je inspelen op bepaalde reserveringstrends. Valt het je bijvoorbeeld op dat er ontzettend veel mensen in mei willen komen? Zorg dat je weet wanneer er veel vraag is naar jouw accommodatie en overweeg om de prijs aan te passen. Heb je elke december een dip? Misschien kun je in die periode de titel of het tarief van je advertentie aanpassen en aantrekkelijker maken. 4. Tabblad Aantal keer Bekeken

Wat is het? Nu kun je precies zien hoeveel reizigers naar je advertentie hebben gekeken versus hoeveel er een reservering gemaakt hebben.

Hoe gebruik ik het? Als het percentage van je reserveringen erg laag is, dan kan het zinvol zijn om een paar veranderingen aan te brengen en je advertentie onweerstaanbaar te maken — denk aan nieuwe foto’s, je titel aanpassen of experimenteer met een lager nachttarief.5. Tabblad Standaarden

Wat is het? Voldoet je responsgraad, inzet en algehele score aan de verwachtingen van Airbnb? Hier kun je dat allemaal uitvinden.

Hoe gebruik ik het? Zorg ervoor dat je in ieder geval de minimale standaard voor verhuurders op Airbnb behaald. Als je prestaties in een van deze categorieën onder de standaardnorm vallen, dan kun je nu precies zien wat je nog kunt kunt verbeteren — op basis van feedback van gasten. Je kunt ook ontdekken of je in aanmerking komt voor de Superhost-status. Of als je al een Superhost bent, hoe je er een kan blijven.