Είτε θέλετε να περάσετε χρόνο στη φύση είτε να απολαύσετε υπαίθριες δραστηριότητες είτε απλά να ξεφύγετε από όλα, πολλοί ταξιδιώτες αναζητούν καταχωρήσεις έξω από τα συνηθισμένα.

Αν και μια απομακρυσμένη τοποθεσία μπορεί να είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενός σπιτιού, μπορεί επίσης να παρουσιάσει μοναδικές προκλήσεις που οι οικοδεσπότες σε αστικές περιοχές δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσουν. Η απλή μεταφορά επισκεπτών στην ιδιοκτησία σας μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκη, ειδικά αν δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία όπως το GPS σε κινητό τηλέφωνο ή ακόμη και οι πινακίδες στον δρόμο.

Ρωτήσαμε τους οικοδεσπότες στο Κέντρο κοινότητας πώς ξεπερνούν τις κοινές προκλήσεις της διαχείρισης καταχωρήσεων εκτός αστικών περιοχών. Ακολουθούν ορισμένα βασικά σημεία, αν και πολλές από αυτές τις βέλτιστες πρακτικές θα μπορούσαν επίσης να εφαρμοστούν σε καταχωρήσεις σε πόλεις.

Δείξτε και περιγράψτε
Εκτός πόλεων, οι καταχωρήσεις συνήθως πωλούν την τοποθεσία τους όσο και τα χαρακτηριστικά του σπιτιού και αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Η επισήμανση των δραστηριοτήτων που μπορεί να απολαύσει ένας επισκέπτης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή σας θα τον βοηθήσει να οραματιστεί το ταξίδι του και να ενθουσιαστεί με αυτό.

Τραβήξτε την προσοχή από την αρχή με έναν περιγραφικό τίτλο καταχώρησης. Συμπεριλάβετε μια λεπτομέρεια που κάνει μοναδικό το σπίτι σας ή την περιοχή σας, ώστε κάποιος που περιηγείται και βλέπει πολλές καταχωρήσεις να μπορεί να δει τον εαυτό του να απολαμβάνει τη διαμονή στο σπίτι σας . Για παράδειγμα, ο τίτλος “Ξυλόσπιτο στο δάσος” είναι μια καλή αρχή. Αλλά, κάτι σαν “Ξυλόσπιτο κοντά σε χιονοδρομικά θέρετρα” μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να ξεχωρίσουν την καταχώρησή σας, ειδικά αν σχεδιάζουν ένα συγκεκριμένο είδος ταξιδιού, όπως διακοπές για σκι.

Στην περιγραφή της καταχώρησής σας, μαζί με την επεξήγηση των χαρακτηριστικών του σπιτιού σας, επισημάνετε επίσης τις κοντινές δραστηριότητες που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες, όπως πεζοπορία, κολύμπι, ορεινή ποδηλασία, γευσιγνωσία κρασιού ή περιηγήσεις σε αγροκτήματα. Διαβάστε αυτό το άρθρο για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τη σύνταξη μιας αποτελεσματικής περιγραφής της καταχώρησης.

Στην καταχώρηση σπιτιών σε “ασυνήθιστα” μέρη, είχα πάντα την εντύπωση ότι κάποιος θα έπρεπε να δείχνει όσο το δυνατόν περισσότερο τι προσφέρει μέσω φωτογραφιών.
Fred, Μπελίζ

Αν έχετε πολλές όμορφες φωτογραφίες σε μία καταχώρηση, μπορεί να προσελκύσετε ταξιδιώτες, γι’ αυτό φροντίστε να αναδείξετε την ιδιοκτησία σας από όλες τις καλύτερες πλευρές της. (Ακολουθουν ορισμένες συμβουλές για το πώς να τραβήξετε τέλειες φωτογραφίες.) Επιπλέον, φροντίστε να συμπεριλάβετε φωτογραφίες που να δείχνουν μερικά από τα σπουδαία πράγματα στην περιοχή σας, όπως τη θέα των αστεριών ή μια φωτογραφία ενός φίλου που κάνει ράφτινγκ ή ποδηλασία βουνού.

Καθοδηγήστε τους επισκέπτες σε υπέροχες αναμνήσεις
Ως οικοδεσπότης, μπορείτε να βοηθήσετε στην εύρεση και επικοινωνία των επισκεπτών με ντόπιους ξεναγούς ή, ακόμα καλύτερα, να γίνετε εσείς ξεναγός.

Σκεφτόμαστε κάτι για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μια ενδιαφέρουσα διαμονή. Παίρνουμε ό, τι μας δίνει η περιοχή και δεν προσπαθούμε να μιμηθούμε ό, τι μπορούν να βρουν στην πόλη.
Peter, Γερμανία

Η πολύ καλή γνώση της περιοχής σας είναι το κλειδί για την παροχή καλών συμβουλών. Ένας οικοδεσπότης προσφέρει χάρτες με μονοπάτια πεζοπορίας με βάση την αντοχή, ενώ πολλοί άλλοι οικοδεσπότες προσφέρουν τοπικά προϊόντα, όπως μπύρα ή τυρί, ως δώρα υποδοχής στους επισκέπτες τους.

Επισημάνετε πότε το παν είναι η απλότητα
Μη φοβάστε να τονίσετε τι δεν είναι η ιδιοκτησία σας. Συχνά, οι ταξιδιώτες βρίσκουν πιο ελκυστική μια καταχώρηση σε αγροτική περιοχή επειδή δεν έχει τα πάντα.

Η βασική συμβουλή, νομίζω, είναι να είστε πάρα πολύ σαφής στην περιγραφή σχετικά με τα πράγματα που δεν θα λάβουν [οι επισκέπτες]. Αφού ενημερώσω ότι δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε υδραυλικά, ούτε WiFi, ούτε πρόσβαση σε όχημα και δεν υπάρχουν τουριστικά πράγματα να κάνουν, είναι σαν να τους λέω: “Μην έρθετε εδώ”. Αλλά έρχονται γιατί δεν υπάρχει θόρυβος, κίνηση, άνθρωποι, φωτορυπανση. Εφόσον τα πράγματα είναι σαφή και οι προσδοκίες ικανοποιούνται, όλα είναι (συνήθως) καλά.
Lawrene, Καναδάς

Γίνετε δημιουργικός/ή και αναφέρετε στην περιγραφή της καταχώρησής σας τι θα ανακαλύψουν οι επισκέπτες ελλείψει παροχών, όπως το WiFi. Θα μπορούσατε να επισημάνετε την ησυχία, επειδή δεν υπάρχουν αυτοκινητόδρομοι κοντά ή πόσα αστέρια είναι ορατά χωρίς τα φώτα της πόλης να αραιώνουν τον νυχτερινό ουρανό. Θυμηθείτε ότι θέλετε να ζωγραφίσετε μια σαφή εικόνα επισκεπτών που διασκεδάζουν μέσα και γύρω από την καταχώρησή σας. Προκαλέστε τους ενθουσιασμό για το ταξίδι τους.

Βοηθήστε τους να σας βρουν
Ορισμένες καταχωρήσεις σε αγροτικές περιοχές απέχουν πολύ από τις γνωστές διαδρομές και οι ταξιδιώτες μπορεί να μην γνωρίζουν για να αναζητήσουν τη συγκεκριμένη περιοχή σας. Εξηγήστε λοιπόν στην περιγραφή αν η καταχώρησή σας βρίσκεται κοντά σε άλλες γνωστές περιοχές ή αξιοθέατα.

Αν και βρισκόμαστε σε μια πολύ γνωστή, τουριστική περιοχή, η θέση μας δεν είναι, στην πραγματικότητα, σημείο αναφοράς. Διαφημίζουμε ότι βρισκόμαστε ακριβώς στη μέση πολλών πραγματικά ενδιαφερόντων μερών, όπως λίμνες και άλλα αξιοθέατα, σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων, οπότε τα διαμερίσματά μας είναι το ιδανικό σημείο εκκίνησης για να εξερευνήσουν οι επισκέπτες ολόκληρο το Salzkammergut.
Markus και Susanna, Αυστρία

Ένας οικοδεσπότης διαπίστωσε ότι συμπεριλαμβάνοντας πιο σαφή στοιχεία τοποθεσίας στην περιγραφή της καταχώρησής του, στους Κανόνες σπιτιού του και στην επακόλουθη επικοινωνία με τους επισκέπτες βελτίωσε την αξιολόγηση της τοποθεσίας του.

Προετοιμαστείτε να δώσετε αναλυτικές οδηγίες στους επισκέπτες για το πώς να φτάσουν στο σπίτι σας. Ορισμένοι οικοδεσπότες περιλαμβάνουν ακόμη και δείκτες απόστασης, καθώς οι επισκέπτες δεν θα έχουν πάντα εύκολα ορόσημα για να τους βοηθήσουν να πλοηγηθούν, ενώ σε ορισμένες τοποθεσίες η λήψη σήματος και δεδομένων των κινητών τηλεφώνων είναι περιορισμένη. Να έχετε ένα καθιερωμένο σύνολο οδηγιών που έχουν γραφτεί εκ των προτέρων, ώστε να μπορείτε να τις αντιγράψετε γρήγορα σε μηνύματα προς τους επισκέπτες. Φροντίστε να παράσχετε αυτές τις πληροφορίες πριν από το ταξίδι τους.

Καθορίστε τις προσδοκίες πριν δεχτείτε κράτηση
Η ακριβής διαχείριση των προσδοκιών των επισκεπτών είναι η καλύτερη πρακτική για κάθε είδος οικοδεσπότη, αλλά όσοι έχουν καταχωρήσεις σε αγροτικές περιοχές συχνά έχουν περισσότερες λεπτομέρειες που χρειάζονται να επικοινωνήσουν στους επισκέπτες τους. Το πρώτο μέρος για να ξεκινήσετε παρέχοντας μια σαφή εικόνα του χώρου σας είναι η περιγραφή της καταχώρησής σας.

Δημοσιεύστε τον χώρο σας έτσι όπως είναι: ένα μέρος για αποσύνδεση από την αστική ζωή, απόκτηση οικειότητας με τη φύση και απόλαυσης αυτού που συνεπάγεται, το οποίο συνήθως είναι η στέρηση κάποιων ανέσεων.
Emma, Δομινικανή Δημοκρατία

Αν ο χώρος σας έχει, για παράδειγμα, περιορισμένο ζεστό νερό ή λήψη σήματος και δεδομένων στα κινητά, δηλώστε το απευθείας στην περιγραφή της καταχώρησής σας. Μπορείτε να σημειώσετε αυτές τις λεπτομέρειες ως οφέλη. Μερικοί ταξιδιώτες ψάχνουν για ρουστίκ εμπειρίες. Επιβεβαιώστε αυτές τις λεπτομέρειες με τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της κράτησης, για να βεβαιωθείτε ότι οι προσδοκίες τους είναι σύμφωνες με όσα προσφέρει η καταχώρησή σας.

Επισημάνετε ιδιορρυθμίες της ιδιοκτησίας σας
Κάθε σπίτι έχει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, όπως κάποιο πόμολο πόρτας που πρέπει να γυρίσει με συγκεκριμένο τρόπο. Ορισμένα χαρακτηριστικά ιδιοκτησίας μπορούν να οδηγήσουν σε δαπανηρές επισκευές εάν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά, όπως ένα σπίτι που χρησιμοποιεί σύστημα με σηπτικό βόθρο, το οποίο απαιτεί ορισμένες προφυλάξεις.

Αν η ιδιοκτησία σας έχει κάποιες ιδιορρυθμίες, ενημερώστε τους επισκέπτες εκ των προτέρων. Αλλά, επίσης, σκεφτείτε να συμπεριλάβετε σήμανση στον χώρο για να τους υπενθυμίσετε και να τους καθοδηγήσετε σχετικά με το πώς να χρησιμοποιούν ορισμένες πτυχές της ιδιοκτησίας σας για την πρόληψη ζημιών.

Να έχετε πάντα υπόψη σας την ασφαλεια
Οι επισκέπτες που έρχονται από άλλες περιοχές μπορεί να μην γνωρίζουν πράγματα που μπορεί να είναι γνωστά στην περιοχή σας, όπως η πυρασφάλεια ή η συμπεριφορά άγριων ζώων. Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορεί να μην κρίνουν με ακρίβεια τις αποστάσεις ή να μην αντιλαμβάνονται ότι το περπάτημα σε ορισμένους δρόμους (χωρίς πεζοδρόμια, για παράδειγμα) μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Συμπεριλαμβάνοντας αυτές τις πληροφορίες πριν από την άφιξη των επισκεπτών θα τους βοηθήσετε να γνωρίζουν τι πρέπει να περιμένουν (και πώς και τι να πάρουν μαζί τους). Ακόμη, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε ένα λεπτομερές Εγχειρίδιο σπιτιού που θα παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με την ασφάλεια, καθώς και πληροφορίες σχετικά με το πώς να χρησιμοποιήσουν το σπίτι σας, ποια αξιοθέατα υπάρχουν κοντά, και άλλες χρήσιμες συμβουλές, όπως ο αριθμός τηλεφώνου για μια τοπική υπηρεσία ταξί, εφόσον είναι διαθέσιμος.

Να είστε περήφανος/η και να διασκεδάζετε
Οι καταχωρήσεις εκτός των αστικών περιοχών προσφέρουν ορισμένα από τα πιο μοναδικά καταλύματα στην Airbnb, είτε πρόκειται για έναν πύργο νερού που έχει υποστεί μετατροπή, ένα πολυτελές ξυλόσπιτο, είτε για μια ανακαινισμένη αγροικία. Οι ταξιδιώτες που κάνουν κρατήσεις για εμπειρίες έξω από το συνηθισμένο συνήθως θέλουν τα καταλύματά τους να αποτελούν μέρος της εμπειρίας τους όσο και οι πραγματικές δραστηριότητες που έχουν προγραμματίσει.

Αυτό δίνει στους οικοδεσπότες ένα πλεονέκτημα επειδή η τέλεια φιλοξενία μπορεί να κάνει τη διαφορά αν οι επισκέπτες δεν μπορούν να βασιστούν σε ταξιδιωτικούς οδηγούς ή τουριστικούς χάρτες. Επίσης, ασκείται μεγαλύτερη πίεση στους οικοδεσπότες με καταχωρήσεις σε αγροτικές περιοχές, για να κάνουν περισσότερα και να προσφέρουν τα οφέλη της περιοχής τους στους επισκέπτες τους. Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές να σας βοηθήσουν να κάνετε ακριβώς αυτό.