English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Na het succes van hun vorige tips voor verhuurders en reizigers op Airbnb willen Debbie en Michael Campbell iets vertellen over het belang van een goede Huishandleiding. De Senior Nomads zijn vier jaar geleden met pensioen gegaan zodat ze fulltime kunnen reizen en sindsdien leven ze in Airbnb’s over de hele wereld. Ze hebben ondertussen in 58 landen, 180 steden en meer dan 135 Airbnb’s een thuis gevonden. Zij willen graag dat je het volgende weet:

Je moet je Huishandleiding eigenlijk zien als een gids voor gemoedsrust. Een plek waar je gasten de antwoorden kunnen vinden op de grote vragen van het leven (zolang ze in jouw Airbnb zijn tenminste) — en daardoor jouw ruimte ook weer goed en in vrede kunnen achterlaten.

Sinds we aan dit avontuur zijn begonnen en fulltime in Airbnb’s leven heeft ongeveer de helft van onze verhuurders ervoor gezorgd dat we extra informatie hebben gekregen om ons beter te kunnen oriënteren. En we zijn altijd ontzettend blij als ze dat doen. Het maakt niet uit of het nu een keurig gelamineerd papier is of een map vol informatie, als wij maar snel de juiste informatie hebben zodat we jou niet onnodig hoeven te bellen (zoals het wachtwoord voor het internet of hoe de deur open moet). En nog belangrijker: het geeft ons informatie over het dagelijkse leven in jouw stad — of het nu gaat om telefoonnummers van hulpdiensten, de dichtstbijzijnde winkels of de beste plek om een biertje te drinken.

Je gasten persoonlijk ontvangen en rondleiden door je huis is fantastisch maar het is geen vervanging van de Huishandleiding. Soms zijn we afgeleid of hebben we niet alles gehoord of begrepen. Op het moment dat we afscheid nemen en jij zegt “Bel me als je iets nodig hebt”, kun je er zeker van zijn dat we iets hebben gemist of zijn vergeten (en dat we je gaan bellen). Als niemand ons persoonlijk kan begroeten dan is een geschreven handleiding nog belangrijker. Ons advies? Als het van belang is dat iemand het je uitlegt dan is het belangrijk om het op te schrijven. Dit is de informatie waarvan we heel blij zijn als we die bij aankomst vinden:

Vuur! Vuur! Net als in een hotelkamer is het heel belangrijk dat je gasten weten wat ze moeten doen in een noodgeval. Zorg ervoor dat je de meest belangrijke informatie hebt opgeschreven, zoals het complete adres van de accommodatie en jouw persoonlijke contactgegevens. Zodat je gast tijdens een noodgeval meteen het juiste adres door kan geven en niet online hoeft te gaan zoeken naar die informatie. Schrijf de telefoonnummers op van de politie, brandweer, ziekenhuis, tandarts en de dichtstbijzijnde apotheek (en een apotheek die 24/7 geopend is). Verder is het handig om het nummer van een betrouwbaar taxibedrijf op te schrijven.

De Basis. Behalve de levensreddende informatie moet je zorgen dat je de details opschrijft die tijd en verwarring besparen. Denk bijvoorbeeld aan de gebruikersnaam en het wachtwoord van je WiFi of router. Wat ook altijd handig is, is informatie over het gebruik van de televisie, het geluidssysteem, de wasmachine, vaatwasser, airconditioning, verwarming en keukenapparatuur. Als je de originele gebruiksaanwijzingen van de fabrikant nog hebt, leg dit dan klaar omdat de informatie in verschillende talen beschikbaar is. Dit soort simpele informatie helpt ons om ons sneller thuis en op ons gemak te voelen en het voorkomt dat jouw apparatuur per ongeluk verkeerd wordt gebruikt. Verder is het belangrijk dat je opschrijft waar we extra beddengoed en handdoeken kunnen vinden. En om ervoor te zorgen dat alles schoon blijft: schrijf alsjeblieft op waar en wanneer de vuilnis naar buiten moet en hoe we het afval kunnen scheiden.

Op Je Gemak. Deel de kleine dingen die het leven in jouw huis zoveel aangenamer kunnen maken (en die jij natuurlijk als geen ander kent!). Heeft de voordeur een extra duwtje nodig, of duurt het een paar minuten voordat het water in de douche warm is? Doet de oven het alleen als je eerst die ene schakel omhoog zet, of komt de kat van de buren soms onverwacht op bezoek als je het raam open laat staan? Vertel het aan je gasten! Het kost je een beetje extra moeite maar het voelt zo goed als het klaar is — net zoals die moeilijke yoga positie.

Overal Thuis Voelen. Het is een heerlijk gevoel om een kaart te bekijken en dan opeens een vlaggetje te zien waarop staat ‘Jij bent hier’. Het helpt je gasten om te bepalen waar ze zijn, wat er allemaal in de buurt is en het helpt ze om de weg naar huis te vinden (ook als hun telefoon leeg is). Ga even langs bij het plaatselijke toeristenbureau en neem een paar kaarten mee van de stad en de omgeving (en print er een paar uit). Als je er toch bent: neem dan meteen even een handvol folders mee waarop een kalender met de meest actuele evenementen staan en zorg dat je dit bijhoudt — zo weten je gasten altijd wat er in de buurt te doen is.

Namaste! Wij waarderen het ontzettend om van jou te horen wat je persoonlijke favoriete plekken zijn om te gaan eten, drinken, winkelen of wat we echt moeten gaan doen of zien tijdens ons verblijf. Schrijf op waar jij je boodschappen doet, wat de beste markt is, waar jij je haar laat knippen, waar je de beste pizza krijgt en andere bijzondere plekken die we niet moeten missen. En als het mogelijk is horen we ontzettend graag hoe we het openbaar vervoer kunnen gebruiken en wat het ongeveer kost.

Wij zien een trend waarin de handleiding op je advertentiepagina staat of beschikbaar is via de Airbnb-app. Dat is ontzettend handig maar als wij geen lokale SIM hebben of internettoegang dan hebben we daar niets aan. Het is ontzettend fijn en handig om de belangrijkste details op papier te hebben. Waarom doe je het niet allebei? Om eerlijk te zijn, geen van de Senior Nomads zijn makkelijk te veranderen, maar we zijn wel flexibel. En hoe meer informatie je met ons deelt, hoe gelukkiger we worden. Peace.