English中文 Deutsch Español Français Italiano 日本語 한국어 Português ру́сский

Elke regio in de wereld kent een belangrijke vakantieperiode: de tijd van het jaar wanneer de bevolking de lokale tradities viert, tijd doorbrengt met vrienden en familie en feest viert. Voor de verhuurders op Airbnb kan dit een hele goede tijd zijn om hun ruimte te openen voor gasten. In veel regio’s is er extra veel vraag naar accommodaties tijdens de feestdagen, waardoor de waarde per nacht van je advertentie hoger wordt. De feestdagen zijn ook de uitgelezen periode om iets speciaals te doen voor je gasten.

Je kunt op allerlei verschillende manieren de seizoensgebonden vieringen toevoegen aan je verhuuractiviteiten. We hebben een aantal van onze favoriete verhalen verzameld van verhuurders die gezorgd hebben voor een speciale en feestelijke ervaring voor hun gasten.

Met een klein beetje decoratie kom je al heel ver

Een paar feestelijke en seizoensgebonden decoraties kunnen al genoeg zijn om dat beetje extra warmte te geven waar je gasten naar op zoek zijn tijdens de feestdagen.

Soms moeten gasten reizen tijdens deze periode om vrienden of familie te bezoeken. Zij waarderen het ontzettend als je een klein beetje van dat ‘thuisgevoel’ kan geven. Ik ben altijd ontzettend blij als ik mijn gasten op de veranda zie zitten bij de lichtjes van de versierde pompoenen of rond de kerstboom terwijl ze warme chocolademelk drinken uit de speciale bekers die ik heb neergezet. Als gepensioneerde leraar heb ik een overvloed aan dat soort kerstbekers en ben ik blij dat ze gebruikt worden.

Kelly & Larry

Verenigde Staten

Het toevoegen van versieringen en een bepaalde feestelijke sfeer kan niet alleen een gast een goed gevoel geven, het kan ook helpen om je beoordelingen als verhuurder te verbeteren.

We kopen altijd kleine cadeautjes voor de familie die hier met kerst verblijft, zodat zij zich thuis voelen. Vorig jaar was een van onze gasten daar zo ontzettend door geroerd dat ze zelfs moest huilen. Dat is een van de weinige keren dat je als verhuurder een gast kan laten huilen en nog steeds vijf sterren krijgt!

Tim & Holly

Verenigde Staten

Presenteer het beste wat jouw regio te bieden heeft

Veel verhuurders kiezen voor niet-traditionele decoraties zodat hun accommodaties inclusief zijn en openstaan voor gasten met allerlei verschillende achtergronden. We houden van deze aanpak, want zo kan iedereen zich overal thuisvoelen. Maar uiteindelijk bepaal jij natuurlijk zelf hoe jij de feestdagen met je gasten wilt delen!

Veel verhuurders vinden het ontzettend leuk om te benadrukken wat hun regio of cultuur zo uniek maakt en de feestdagen bieden een geweldige mogelijkheid om dat te doen.

We versieren het huis in herfstkleuren en omdat Halloween ook echt populair wordt hier in Mexico, versieren we het huis met pompoenen en lokale kunstwerken gemaakt van geweven wild gras uit dit gebied. Heksen, kransen, dieren zoals herten en nog veel meer. Echt geweldig.

Deana

Mexico

Eten, heerlijk eten

Eten is vaak de beste manier om familie, vrienden en communities met elkaar te verbinden. Voor sommige verhuurders is het ook een manier om in contact te komen met gasten, vooral tijdens de feestdagen. Veel verhuurders laten iets speciaals achter voor hun gasten, zoals wijn of zoetigheid. Andere verhuurders nemen hun gastvrijheid nog serieuzer en nodigen hun gasten uit voor een feestelijke maaltijd.

Ik bereid altijd speciale maaltijden voor en het is heel fijn om hun gezelschap te hebben en samen aan tafel, en met liefde te eten. Het is heel plezierig, omdat we bijzondere relaties creëren en de gasten altijd terugkomen. Ik heb de feestdagen nooit meer alleen doorgebracht!

Carmen

Brazilië

Eén verhuurder noemde – heel terecht – de unieke kans die Airbnb biedt om mensen te verbinden en vooral tijdens feestdagen, een ervaring aan te bieden die verder gaat dan alleen een overnachting. Verhuurders hebben de mogelijkheid om lokale tradities te delen die gasten uit andere culturen niet zouden ervaren als ze in een hotel verblijven.

Ik denk dat je de gasten moet laten zien dat een verblijf op Airbnb zoveel meer is dan een overnachting in een hotel: het delen en uitwisselen van emoties, cultuur, gebruiken en levenservaringen.

Aaron

Ecuador

Meer dan gastvrijheid

De feestdagen zijn een periode waarin veel mensen iets willen geven of terugdoen voor hun community of mensen in nood. Sommige families hebben een traditie van geven en nodigen hun gasten uit om tijdens de feestdagen hetzelfde te doen.

In onze familie hebben we een lange traditie tijdens de kerstdagen: voordat we gaan eten verkleden we ons als Santa en Mevr. Claus, elfjes en rendieren en gaan we naar de opvang- en ziekenhuizen om eten te delen met de mensen die daar zijn. We geven dan eten aan mensen met wie het niet goed gaat, of aan kinderen op straat. Dus als onze gasten willen meedoen dan kunnen ze zich verkleden als rendier en samen met ons de liefde delen op straat!

Jessi

Mexico

Hoewel het verhuren voor de feestdagen enkele zakelijke voordelen kan bieden, genieten veel verhuurders simpelweg van het bieden van een beetje extra gastvrijheid tijdens de feestdagen.

Ik vier mijn land en mijn regio eigenlijk het hele jaar door met mijn gasten, door ze altijd het beste aan te bieden. Mijn motto ‘bruggen bouwen’ werd geboren dankzij de interactie met Airbnb. Het ontmoeten van mensen en met hen in contact zijn is mijn grootste voldoening.

Joana

Portugal

We horen graag over de manieren waarop verhuurders een speciale verbinding maken met hun gasten als onderdeel van de feestdagen. Heb jij een speciaal verhaal dat je met ons wilt delen?  Als dat het geval is, deel het dan alsjeblieft in ons Communitycentrum.

Geniet van de feestdagen, waar je ook bent!