English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

Absoluut, Melanie had een succesvolle ervaring; bijna altijd volgeboekt, op het strand van Los Angeles – maar ze begon steeds meer opgebrand te raken door hoe ingewikkeld haar ervaringen waren geworden. Ze moest muzikanten boeken, het beste veganistische eten serveren en haar gasten hadden het ondertussen ontzettend naar hun zin. Mensen die ook op het strand waren wilden weten wat er gaande was en zelf ook meedoen. Terwijl Melanie graag contact maakte met nieuwe mensen en het leuk vind om connecties tussen haar gasten te maken, begon ze zich af te vragen hoe ze dit een paar keer per week kon volhouden? Ze voelde zich leeg en moe en niet energiek en opgewekt na de door haar verzorgde avonden. Hoe ging Melanie het rustiger aan doen? Zich heroriënteren op zichzelf en verandering brengen? Lees verder voor het inspirerende make-under verhaal van deze host.

Ik begon met het aanbieden van een picknick op Sunset Beach, waarbij ik gasten het beste veganistische eten zou serveren en de beste muzikanten op het strand bij zonsondergang zou laten spelen. Ik voelde wel enige druk om te concurreren met externe krachten – zoals andere evenementen daar die ook het beste eten en entertainment boden. Het regelen van alle details, het organiseren van al deze elementen was stressvol. Ik voelde me niet op mijn gemak bij het organiseren van deze ervaringen. Tegelijkertijd besefte ik dat wat mensen zo leuk vonden niet alle mooie en sjieke elementen waren, maar in plaats daarvan leken ze er echt van te genieten om bij elkaar te komen en met elkaar in contact te komen.

Het kostte me wat tijd en ik moest echt nadenken over wat ik wilde dat mensen van mijn ervaring zouden meenemen? Wat was datgene dat alleen ik hen kon aanbieden? Ik ben een logopedist en ik begon bemiddelingswerk te doen met mijn gezinnen en kinderen en dat op te nemen in mijn werk en persoonlijke leven. Ik besloot om mijn ervaring te richten op meditatie en verbinding. Mijn ervaring begon echt succesvol te worden toen het meer in lijn kwam te liggen met mijn persoonlijke passie en missie.

Melanie beach meditation airbnb

Ik vond meer duidelijkheid toen ik me echt kon concentreren op datgene waar mijn gasten het meest aan zouden hebben – wat halen zij hieruit? Ik vroeg mezelf af, wat willen de mensen die mijn ervaring hebben bijgewoond na afloop voelen?

Ik heb de hele wereld over gereisd, en vaak alleen, dus heb ik mezelf in hun schoenen verplaatst. Ik weet hoe belangrijk het is om te vertragen en een nieuwe plaats in je op te nemen en contact te leggen met andere lokale mensen. De reizigers die ik ontmoette wilden het gevoel hebben, zoals Airbnb ook zegt, dat ze ergens thuis konden komen.

Ik begon bepaalde elementen te verwijderen en concentreerde me meer op de verbinding tussen mensen en het delen van mijn passie; anderen te leren mediteren en ze een ruimte te bieden om te kunnen ontspannen. Ik besefte dat ik reizigers kon helpen om zich veilig te voelen en het langzamer aan te doen, door één te zijn met de natuur. Ik besefte dat ik niet al die extra dingen, zoals luxe eten en muziek, nodig had. Want dit gaat om de ervaring tussen mensen onderling, we kijken allemaal uit naar menselijk contact en hebben een mooi moment in de natuur.

Sinds ik heb besloten om mijn eigen weg te volgen en trouw te zijn aan mijn persoonlijke missie, merkte ik dat mijn ervaring begon te bloeien en groeien. De boekingen en vijf-sterrenrecensies kwamen veel gemakkelijker. Ik trok de juiste gasten aan en zij waren echt helemaal mijn soort mensen. Het kostte wat tijd om dit te ontwikkelen, maar ik ben zo blij dat ik me niet aan mijn oorspronkelijke ervaring heb gehouden. Deze ervaring is voor mij echt een beloning geworden. Ik ben nu bezig om mijn gasten een nieuwe vaardigheid en tools te geven, een manier om vrede in hun leven te vinden. Alles voelt nu zo op elkaar afgestemd en ik heb net een nieuwe ervaring voor gezinnen gelanceerd!

Heeft jouw ervaring een evolutie doorgemaakt of heeft het je geholpen om je passie te volgen? We horen het graag! Stuur je tips en verhalen naar on sop en wellicht vermelden we jouw verhaal in een volgend artikel.