English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

Ben je op zoek naar creatieve manieren om jouw ervaring met de wereld te delen? De kans is groot dat je al een publiek hebt dat enthousiast is en je graag wilt ondersteunen. Lees verder voor tips over hoe jij je bestaande netwerk – je vrienden, familie en community – kan gebruiken om je ervaring meer bekendheid te geven.

Begin met je vrienden en familie

“Toen we net begonnen vroegen we aan onze vrienden om de ervaring te boeken… Dit gaf ons de mogelijkheid om hun eerlijke feedback te krijgen, waardoor het duidelijk werd dat we de tijden van de ervaring moesten aanpassen zodat we de middagwarmte konden vermijden. En dat we snacks en zonnebrandcrème aan moesten gaan bieden en dat de de grootste vraag naar de ervaring in het weekend was.”

Jessie en Thomas, hosts van The Hollywood Sign Hike in Los Angeles

Je vrienden en familie kennen je en weten van jouw passies en talenten – dus het delen van je ervaring met deze mensen is een perfecte eerste stap. Overweeg om contact met hen op te nemen en ze te vertellen over je ervaringen, waarom je er enthousiast over bent en alle details die zij nodig hebben om het met hun eigen netwerken te delen. Als je je nerveus voelt om contact te maken, stel je dan voor dat een vriend zijn of haar eigen ervaring zou lanceren, zou jij ze dan willen helpen?

Dit is een voorbeeldmail die je als sjabloon kunt gebruiken om mee te beginnen:

Hoi, [Naam].

Ik vind het ontzettend leuk om je iets te vertellen over een project waaraan ik meewerk en ik wil je uitnodigen om er deel van uit te maken. Ik heb mijn passie voor [leeg] en [vat je achtergrond, expertise of speciale toegang] omgezet in [titel van je ervaring], die ik aanbied als een zogenaamde Ervaring op Airbnb.

Ik heb de kans om mijn liefde voor [leeg] te delen met gasten van over de hele wereld en hen in staat te stellen een uniek deel van [jouw stad] te ervaren.

Ik zou je bij deze graag uitnodigen om deel te nemen aan een van mijn ervaringen op [datum/tijden]. Ik geef mijn goede vrienden en familie een speciale sneak preview van de ervaring en zou het natuurlijk ontzettend leuk vinden om je te zien en jouw feedback te krijgen.

Je kunt je hier aanmelden [link naar je ervaring].

Deel dit gerust met andere mensen in jouw netwerk die mogelijk geïnteresseerd zijn en aarzel niet om het me te laten weten als je nog vragen hebt.

Bedankt voor je deelname aan dit nieuwe avontuur, ik kijk ernaar uit om je binnenkort te mogen verwelkomen bij [titel van jouw ervaring].

[Je gewenste aanhef – houd het informeel zoals ‘liefs’ of ‘hartelijks’]

[Je naam]

Deel jouw ervaring op sociale media

Je kunt de sociale media-kanalen die je al gebruikt, zoals Facebook, Twitter, Instagram of je persoonlijke blog inzetten om je ervaringen te delen. Gebruik opvallende beelden om je bericht te laten opvallen, evenals een directe link zodat mensen zich eenvoudig kunnen aanmelden voor jouw ervaring. Het gebruik van relevante hashtags in je berichten kan je helpen om een breder publiek te bereiken. Voor een wandeling in Los Angeles kun je bijvoorbeeld #LosAngeles #hike en #airbnbexperiences gebruiken. Raadpleeg onze tips voor sociale media voor meer advies over sociale media.Voor meer advies over het gebruik van sociale media kun je onze sociale media tips lezen.

Het lijkt alsof ik de meeste interactie op Instagram heb en het is ook mijn eigen favoriete plek om te plaatsen, omdat ik graag naar de mooie foto’s van iedereen kijk! Het lukt me om vijf keer per week op mijn accounts te posten. Door consistent berichten te plaatsen, zien mijn accounts er goed uit en ben ik altijd voorbereid op nieuwe mensen die mijn account volgen.

Alexandra, host van Hike to the top of Twin Peaks in San Francisco

Vertel over je ervaring in je eigen netwerk

Buiten je directe vrienden en familie, kun je aan andere groepen denken in jouw bredere netwerk die wellicht geïnteresseerd zullen zijn in de ervaring die jij te bieden hebt. Bijvoorbeeld, Jesse en Thomas van The Hollywood Sign Hike zijn Australiërs en maakten al langer deel uit van een Facebook-community voor Australiërs die in Los Angeles woonden. Toen ze hun ervaring lanceerden, hebben ze berichten geplaatst over hun nieuwe avontuur in die groep om het nieuws over hun ervaring verder te kunnen verspreiden.

Het kan handig zijn om te beginnen met een brainstorm en een lijst samen te stellen van groepen waar je beste vrienden en familieleden in zitten. Denk aan alumninetwerken, community- of buurtgroepen, oudergroepen, enzovoort. Zodra je deze groepen begint te schrijven, zul je merken dat je netwerk veel groter is dan je dacht!

Professionele tip: Sommige hosts bieden een speciale lage prijs (bijvoorbeeld de helft van hun normale prijs) aan hun directe netwerk, door het tarief te verlagen op een van de datums van hun ervaring. Vervolgens sturen ze een update naar hun netwerk, met een eenmalige unieke datum en prijs. Als je dit probeert, onthoud dan dat iedereen zich kan aanmelden voor deze ervaring voor deze lage prijs!

Contact maken met vergelijkbare groepen in de community

Probeer onderdeel te worden van online groepen voor mensen met dezelfde interesses of passies. Doe niet alleen mee om je ervaring te promoten, maar om echt contact te leggen met gelijkgestemde mensen. Je zult merken dat als je eenmaal contacten hebt gemaakt binnen deze groep, je een beter inzicht hebt in degenen met dezelfde interesses, en misschien een online ondersteuningssysteem hebt opgebouwd met mensen die jouw ervaringen willen bijwonen en feedback willen geven, of om jouw ervaringen buiten de groep te delen.

Het promoten van je ervaring is een manier om jouw passie te delen met je community, of dat nu je vrienden en familie zijn, of leden van de Airbnb-community over de hele wereld. Wanneer je reclame maakt, is het belangrijk om een echte en geloofwaardige toon aan te nemen, en:

  • Deel je oprechte passie
  • Laat je expertise blijken
  • Zorg dat je een duidelijk verzoek doet om in actie te komen en een link voor mensen om zich in te schrijven

Hoewel promotie aan kan voelen als een hele hoop werk, valt het ontzettend mee als je het vanaf het begin opneemt in je planning. Het kan je ervaring helpen op bekendheid te krijgen en het kan jou de reputatie van geweldige host opleveren.

Ben je klaar om te beginnen met het promoten van je ervaring? Hier zijn vijf stappen die je misschien in overweging wilt nemen:  

  1. Werk je sociale media-profielen bij met details over je ervaring en een directe link.
  2. Gebruik het bovenstaande voorbeeld om een e-mail op te stellen voor vrienden en familie, waarin ze worden uitgenodigd om zich aan te melden, mee te doen en anderen te vertellen over jouw ervaring.
  3. Houd een ‘doorloop’ van je ervaring en nodig een paar goede vrienden uit. Plaats foto’s op je sociale media-accounts en vraag je vrienden om hetzelfde te doen!
  4. Deel je ervaring met een groep waaraan jij regelmatig deelneemt.
  5. Ontdek een nieuwe groep, schrijf je in en neem deel aan deze nieuwe groep die mogelijk geïnteresseerd is in jouw ervaring.

Heb je een tip over promotie die je wilt delen met de community? Laat het ons weten en misschien vermelden we het wel in een volgend artikel, nieuwsbrief of onze sociale media!