中文DeutschEspañolFrançaisItaliano —  日本語한국어PortuguêsEnglishру́сский

Als reizigers op zoek zijn naar een plek om te verblijven dan laat onze zoekmachine ze de advertenties zien die het beste passen bij hun wensen en criteria en waarvan de kans groot is dat ze het willen boeken. Dit helpt gasten om hun reis te plannen en het helpt verhuurders om meer reserveringen te bevestigen. Er gaat veel werk zitten in het vinden van de beste resultaten voor elke reiziger, veel verhuurders vragen ons dan ook vaak hoe we dat precies doen. Wij willen graag dat je beter begrijpt hoe onze zoek-algoritmes werken en hoe we passende matches vinden, daarom volgen hieronder een paar punten die je daarbij op weg kunnen helpen.

De beste match moet van twee kanten komen.

Een reservering verloopt meestal het beste als zowel de verhuurder als de gast zich helemaal goed voelen tijdens het verblijf. Daarom zijn onze zoek-algoritmes zo gebouwd dat ze gasten aan advertenties koppelen die passen bij hun reis en verhuurders koppelen aan mogelijke reizigers die passen bij hun voorkeuren. Elke zoekopdracht heeft dus een match nodig van twee kanten, waardoor de zoekresultaten altijd uniek zijn wanneer een gast op zoek is naar accommodatie. En we zijn altijd aan het werk om nieuwe manieren te ontdekken, die zorgen voor nog betere matches.

Kwaliteit is een belangrijke factor.

Gasten willen graag verblijven op een plek van hoge kwaliteit, dus ruimtes met geweldige beoordelingen scoren vaak hoger. De algoritmes houden rekening met de hoeveelheid sterren-recensies die je gasten hebben gegeven en het aantal beoordelingen dat je hebt ontvangen — beiden kunnen van invloed zijn op je positie in de zoekresultaten.

De kans op een succesvolle reservering is ook belangrijk.

Een goede match is alleen mogelijk als de verhuurder en de gast ook daadwerkelijk een reservering maken. Daarom houden de algoritmes ook rekening met bepaalde factoren die ervoor zorgen dat de kans groot is dat de verhuurder de reserveringsaanvraag accepteert.

Je responsgraad en responstijd kunnen invloed hebben op je positie in de zoekresultaten omdat ze laten zien hoeveel aandacht je hebt voor de aanvragen die je ontvangt. Als je altijd binnen 24 uur reageert op gasten zal je advertentie hoger in de zoekresultaten verschijnen, of je de aanvraag nu accepteert, annuleert of een bericht stuurt. Daarom is het beter om een aanvraag af te wijzen dan te wachten tot de aanvraag is verlopen.

Als je Direct Reserveren hebt ingeschakeld zal je responsgraad omhoog gaan en je responstijd naar beneden. Dus door gasten de kans te geven om direct te kunnen reserveren maak jij jouw advertentie meer zichtbaard in de zoekresultaten.

De algoritmes gebruiken de voorkeuren en informatie die gasten in hun zoekopdracht gebruiken.

De algoritmes proberen de voorkeuren, kenmerken en wensen van gasten te begrijpen zodat ze advertenties kunnen voorstellen die het beste aansluiten bij de reiswensen van de gast. De zoekresultaten zullen dus variëren, afhankelijk van wie er zoekt, waar ze willen verblijven en waarnaar ze precies op zoek zijn.

Reizigers kunnen hun zoekresultaten filteren door te zoeken op data, locatie, buurt, prijs,de voorzieningen die ze willen en het type ruimte waar ze willen verblijven. Reizigers zullen dus de zoekresultaten zien die aan deze voorkeuren voldoen. De algoritmes kunnen ook gebruik maken van de informatie van vorige activiteiten op het platform om te zorgen voor passende resultaten.

De algoritmes maken gebruik van je verhuurders instellingen en het type reservering dat je meestal accepteert.

Wanneer je de eisen voor je reservering instelt, zal je reservering zichtbaar zijn voor gasten die hier aan voldoen.

De algoritmes maken ook gebruik van beslissingen omtrent reserveringen uit het verleden, zo zorgen ze ervoor dat je advertentie zichtbaar is voor gasten die op zoek zijn naar een reis zoals jij die in het verleden hebt aangeboden. Dus als je in het verleden allerlei verschillende soorten reserveringen hebt geaccepteerd dan is jouw advertentie dus zichtbaar voor vele verschillende reizigers.

Bijvoorbeeld, als je vaker reserveringen hebt geaccepteerd die pas over een paar maanden plaatsvinden dan zal je ruimte hoger in de zoekresultaten komen van gasten die ruim van te voren willen boeken.

De algoritmes kijken ook naar je fluctuatie voorkeuren — hoeveel tijd heb je bijvoorbeeld nodig tussen twee verschillende reserveringen in. Gebaseerd op het aantal reserveringen in het verleden kunnen ze aflezen hoeveel reserveringen je achter elkaar accepteert en ze markeren je advertentie voor gasten die ook binnen die routine passen passen.

Jij hebt de controle over veel factoren die de zoekopdracht beïnvloeden.

Jij kan ervoor zorgen dat je advertentie hoog scoort in de zoekresultaten als je aandacht besteed aan de onderstaande punten waar reizigers op letten:

  • Advertentiepagina — Zorg voor mooie foto’s die de aandacht trekken en geef een gedetailleerde beschrijving. Zo zorg je ervoor dat je ruimte er uniek en uitnodigend uitziet. Je kunt ook kiezen voor beschrijvende ondertitels zodat reizigers een voorstelling kunnen maken van zichzelf in de ruimte. Goede en professionele fotografie kan ook je positie in de zoekresultaten verbeteren.
  • Prijs — Zorg ervoor dat je prijs overeenkomt en kan concurreren met vergelijkbare advertenties bij jou in de buurt.
  • Responsgraad en Responstijd Reageer snel en vaak op alle reserveringsaanvragen en berichten die je ontvangt.
  • Betrokkenheid — Als een reis wordt geannuleerd dan is dat ontzettend vervelend voor een reiziger, dus als je een bevestigde reservering annuleert dan kan dat een negatieve impact hebben op je zoekresultaten. Als je niet vaak annuleert dan kan deze negatieve impact in verloop van de tijd verdwijnen.
  • Geverifieerde Identificatie Verifieer je account om zo het vertrouwen te winnen van potentiële gasten. Hoe meer verificaties je hebt, hoe beter het is. Maar zorg dat je in ieder geval je telefoonnummer en e-mailadres hebt toegevoegd.

Ons doel is om betere en bovendien persoonlijke manieren te vinden waarop reizigers en verhuurders met elkaar in contact kunnen komen en reserveringen zullen bevestigen. Wij werken voortdurend aan het verbeteren van onze zoek-algoritmes, zodat ze niet altijd op dezelfde manier werken. De beste manier om erachter te komen hoe je advertentie het precies doet is door middel van je verhuurders-dashboard, waarop je in een helder overzicht kan zien hoe je advertentie het precies doet.