English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

Een ervaring organiseren op Airbnb is een geweldige kans om je expertise met gasten van over de hele wereld te delen. Als je al een ervaren gids bent of vaker workshops georganiseerd hebt, dan kun je door je ervaring te adverteren op Airbnb contact leggen met een nieuwe community van tientallen miljoenen reizigers en locals die op zoek zijn naar unieke ervaringen. Naast dat je nieuwe mensen leert kennen die geïnteresseerd zijn in je expertise of stad, boor je ook een nieuwe bron van inkomsten aan om jezelf als ondernemer te onderhouden.

Het is erg belangrijk dat je excursie of workshop goed bij Airbnb past en aan de hoge verwachtingen van onze community voldoet. Door de tijd te nemen om je reeds bestaande excursie of workshop aan te passen aan ons platform, vergroot je de kans om je doelen als host te behalen en een succesvolle activiteit neer te zetten. Deze drie stappen hebben andere ervaren hosts geholpen bij het lanceren van hun ervaring in de Airbnb Community en kunnen je helpen bij de voorbereiding voorafgaand aan het indienen van je ervaring.

Een unieke ervaring lanceren op Airbnb

Gasten van Airbnb zijn op zoek naar unieke manieren om jouw stad te verkennen en hechten waarde aan de volgende dingen:

 • Unieke ervaringen in je stad, waarbij gasten het gevoel hebben onderdeel te zijn van de lokale bevolking.
 • Ervaringen die een nieuw perspectief geven op een activiteit waar ze gepassioneerd over of nieuwsgierig naar zijn, geleid door een lokale expert zoals jij.
 • Ervaringen waarbij gasten toegang krijgen tot een gemeenschap en/of ze er actief bij betrekt en ze de mogelijkheid geeft contact te maken met elkaar en met jou.

Een succesvolle, gedenkwaardige Airbnb-ervaring brengt meerdere aspecten samen: een lokale hotspot, een regionale specialiteit of trending-onderwerp en jouw unieke passie, expertise en toegang tot bepaalde locaties. Als je momenteel een fietstocht door je stad aanbiedt, overweeg dan om daar op een vindingrijke manier een exclusieve versie van te maken, door bijvoorbeeld een extra bezienswaardigheid toe te voegen of je excursie anders te benaderen.

Ryan bijvoorbeeld, de host van Wandeltocht met een reddingshond door Runyon Canyon, bood gasten eerst een eenvoudige meet-and-greet aan met reddingshonden. Kort na de lancering gaf hij een nieuwe draai aan zijn ervaring door een wandeling op een van de meest beroemde locaties van Los Angeles toe te voegen. Tijdens deze ervaring kunnen gasten nu ook foto’s maken van het Hollywood Sign. Ryan heeft nu meer dan vierhonderd 5-sterrenbeoordelingen en die blijven toenemen. Een zeer groot succes voor Ryan en zijn reddingshonden.

Aan de verwachte kwaliteitsnormen van gasten voldoen

Airbnb-gasten vertrouwen erop dat de ervaringen die vermeld staan op ons platform aan hoge kwaliteitsnormen voldoen. Houd de hoge verwachtingen van onze community daarom in gedachten bij het beoordelen of je huidige excursie of workshop goed bij Airbnb zou passen. Onze community van hosts staat bekend om zijn uitzonderlijke niveau van gastvrijheid. Ze geven gasten toegang tot lokale plekken en gemeenschappen die gasten zelf niet zouden kunnen vinden, waarbij de hosts hun unieke talenten, passies en expertise laten zien.

Wanneer je je ervaring indient, benadruk dan de manier waarop je excursie of workshop:

 • Gasten welkom, veilig en op hun gemak laat voelen
 • Gasten onderdompelt in de wereld van jouw passie
 • Toegang geeft tot unieke aspecten van je stad of gasten een nieuw perspectief biedt, dat ze nergens anders kunnen krijgen
 • Gasten actief kunt laten deelnemen aan de activiteit

Door ervoor te zorgen dat je excursie of workshop aan deze aspecten voldoet en door ze extra te benadrukken in de beschrijving op je advertentiepagina, schep je de juiste verwachtingen bij gasten en heb je grotere kans hieraan te voldoen.

Dogtown Cultural History

Het leukste was dat de mensen in de foto contactgegevens uitgewisseld hebben en plannen hebben gemaakt om elkaar weer te zien op plekken over de hele wereld. Ik moest mezelf echt knijpen of het echt gebeurde, en de glimlach van iedereen in de foto is de reden dat ik het zo geweldig vind om ervaringen te organiseren.
– Dan, host van
Culturele geschiedenis van Dogtown in Los Angeles, Californië

Je aanpassen aan nieuwe uitdagingen

Wanneer je in je regio al een excursie of workshop aanbiedt, kan het zijn dat je een bepaald type gasten verwacht. Omdat Airbnb-gasten van over de hele wereld komen, is het belangrijk er rekening mee te houden dat een ervaring op Airbnb anders zou kunnen verlopen dan de huidige excursie of workshops die je aanbiedt.

Denk aan het volgende, wanneer je van plan bent je ervaring te publiceren:

Individuele ervaringen moeten exclusief zijn voor gasten van Airbnb, dus verkoop via een ander platform of je eigen website geen kaarten voor een datum waarop je ervaring op Airbnb staat. (Als je je ervaring bijvoorbeeld op zaterdagavonden om 19:00 uur aanbiedt op Airbnb, zorg er dan voor dat deelnemers alleen gasten van Airbnb zijn. Je kunt uiteraard een soortgelijke excursie of cursus op andere momenten aanbieden aan een ander publiek.)

 • Alleen de persoon die op je advertentiepagina vermeld staat mag de ervaring leiden. Je gasten verwachten dat jij aanwezig bent. Het gaat uiteindelijk om jou en jouw verhaal!
 • Om de ervaringen persoonlijk te houden, is het maximum aantal personen per groep tien gasten.
 • Gasten kunnen van tevoren boeken of spontaan op de dag zelf. Sommigen geven er de voorkeur aan maanden van tevoren te reserveren, zodat ze zeker weten dat ze mee kunnen met een bepaalde ervaring, maar veel reserveringen worden binnen een week voordat de reservering begint gemaakt.
 • Gasten kunnen weinig of goed bekend zijn met je onderwerp of activiteit. Geef het aan als een bepaald vaardigheidsniveau vereist is om deel te kunnen nemen.
 • Gasten kennen mogelijk je stad niet, dus geef een goede beschrijving van de ontmoetingsplaats, wat ze het beste aan kunnen doen en waar het wel en niet om gaat tijdens je ervaring, zodat gasten zich voorbereid en op hun gemak voelen voor de ervaring begint.
 • Overweeg verwachtingen te schetsen en comuniceer hier duidelijke over voor de ervaring begint. Veel succesvolle hosts sturen nog voor de activiteit van start gaat één of twee berichten, om er zeker van te zijn dat gasten goed voorbereid zijn.
 • Gasten zijn mogelijk niet in het bezit van gespecialiseerde apparatuur, dus vergeet niet aan te geven of je alles verstrekt wat gasten nodig zullen hebben om optimaal deel te kunnen nemen aan je ervaring.

Matt, de host van Kajak-avontuur in de haven in Sydney, Australië, laat zien hoe gasten zich veilig en op hun gemak kunnen voelen door hier voldoende aandacht aan te schenken. Matt heeft talloze 5-sterrenbeoordelingen waaruit dit ook duidelijk naar voren komt:

Kajakken met Matt door een deel van de haven van Sydney was een geweldige ervaring. Hoewel we dezelfde waterwegen als de veerboten, cruiseschepen en privéjachten gebruikten, was het interessant ze vanuit deze hoek te bekijken. Ik heb me nooit onveilig gevoeld en Matt hield ons altijd goed in de gaten. Tijdens de tocht stopten we bij Goat Island, waar je alleen met vergunning naartoe mag. Matt deelde wat interessante verhalen over de geschiedenis van dit kleine eiland, waardoor je de stad vanuit een ander, uniek perspectief bekeek. Ik vond het vooral erg fijn dat we met een kleine groep waren (en hij zei dat hij daar ook voor waakt om de ervaring veilig te houden), waardoor we de kans hadden om hem op elk moment vragen te stellen. De 4 uur met Matt vlogen voorbij en het voelde fantastisch om iets fysieks te doen (zonder uitgeput te raken) en tegelijkertijd bezienswaardigheden te kunnen bekijken. -Oliver

Een ervaring organiseren met Airbnb is een kans om je passie te delen met een wereldwijd publiek. Neem even de tijd om goed te kijken naar de excursies en workshops die je op dit moment aanbiedt, en dien je ervaring dan in bij Airbnb. We kijken uit naar je plannen om je unieke interesses en expertise te laten zien!