English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

We hebben gezien dat onze meest succesvolle verhuurders een gevoel van verbinding weten te creëren en hun gasten klaarstomen voor een transformerende reis. Als je nog niet zoveel ervaring hebt opgedaan met het organiseren van ervaringen, kun je misschien als richtlijn gebruiken dat je gasten zich thuisvoelen.  De onderstaande stappen zijn gebruikt door succesvolle hosts om magische ervaringen te creëren. Ze kunnen je helpen om een gevoel van veiligheid, verbondenheid en zelfs transformatie te ontwikkelen, wat vaak leidt tot geweldige vijf-sterrenrecensies en nog meer boekingen.

De drie stappen: zo creëer je een magische reis voor jouw gasten

Stap 1: Een basis van vertrouwen

Het creëren van een wereld waarin echt iedereen zich thuis kan voelen, vereist een basis van vertrouwen. Denk terug aan de laatste keer dat je een workshop of les hebt gevolgd, een evenement hebt bijgewoond of alleen hebt gereisd. Herinner je je nog dat je een beetje nerveus was? Het is normaal om je niet helemaal op je gemak te voelen in een nieuwe omgeving of bij het leren van een nieuwe vaardigheid. Je helemaal overgeven aan het avontuur kan moeilijk zijn als je je kwetsbaar voelt. De eerste stap in het leiden van een succesvolle ervaring is ervoor zorgen dat jouw gasten zich veilig voelen en jou als host vertrouwen en daarmee de basis legt voor een succesvolle ervaring.

Amelia is de perfecte begeleider voor deze ervaring. Ze is een super goede gids die alles uitlegt en voordoet om ervoor te zorgen dat je je comfortabel voelt en plezier hebt.
– John, over zijn ervaring met de host van
Hollywood by Horseback

Het gevoel dat je host je ziet, kan je het gevoel geven dat je veilig bent en dat er onderling vertrouwen is. Onthoud de namen van je gasten en spreek ze vaak aan tijdens de hele ervaring. Als anderen onze namen kennen, voelen we ons gezien. Begroet je gasten bij hun naam en denk aan elke gast als een potentiële vriend.

Kleine Tip: Voordat je gasten arriveren, kun je goed naar hun profiel kijken zodat je hun namen kan onthouden. Wanneer je jouw gasten persoonlijk ontmoet, herhaal je hun naam opnieuw zodat je het gezicht nog beter kunt koppelen aan de naam , zoals: “Heel erg bedankt dat je helemaal uit Detroit bent gekomen, Julie, ontzettend leuk om je te ontmoeten”.

Een andere manier om je gasten het gevoel te geven dat ze worden gezien is door oogcontact te houden als je spreekt en je aandacht te verdelen. Soms hebben de stille gasten een beetje extra aandacht nodig om ze een comfortabel gevoel te geven en duidelijk te maken dat ze er helemaal bij horen.

Vergeet niet om elke gast hartelijk te ontvangen. Verwelkom je gasten met een glimlach en de de gebruikelijke begroeting binnen jouw cultuur, zoals een handdruk, knuffel of kus op de wang. Houd hierbij rekening met culturele verschillen rond comfort met fysiek contact en forceer geen begroeting op iemand als de persoon ongemakkelijk lijkt. Het belangrijkste is om je gasten te laten zien dat je enthousiast bent en ze wilt laten zien dat je oprecht bent en ze het gevoel wilt geven dat ze welkom zijn.

Stel jezelf voor en maak jezelf vanaf het begin geloofwaardig. Een geweldige introductie kan meteen al zorgen voor vertrouwen bij jouw gasten. Het zou de vraag moeten beantwoorden, “waarom is deze host geschikt om mij mee te nemen op deze ervaring?”. Vertel iets over je achtergrond, jouw verhaal, benadruk je passie, vaardigheden en kennis met betrekking tot de ervaring, en vertel hen waarom je hebt besloten om deze ervaring te organiseren.

Airbnb Experience Tips

Stap 2. Ontdekken en Verbinden

Je hebt je gasten verwelkomd en een gevoel van veiligheid gegeven, en nu zijn ze waarschijnlijk klaar om deel te nemen aan de activiteiten die jij hebt gepland. Probeer iets in te bouwen waardoor de gasten met elkaar kunnen communiceren en elkaar leren kennen.

Omhels het contact tussen de gasten. De kleine en intieme groepen is iets dat de Airbnb-ervaringen onderscheidt, dus om een ​​gevoel van verbondenheid te creëren en ervoor te zorgen dat alle gasten zich welkom voelen en deel uitmaken van de groep, is het belangrijk om je gasten aan te moedigen om met elkaar te praten.

Om de basis te leggen voor vloeiende gesprekken en contacten kun je overwegen om aan het begin van de ervaring een introductie te verzorgen die het ijs breekt. Stel bijvoorbeeld een algemene vraag die je gasten zouden willen beantwoorden. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Waarom heb je voor deze ervaring gekozen?
  • Als je iemand zou kunnen meenemen naar deze ervaring, wie zou dat dan zijn, en waarom?
  • Wanneer was de laatste keer dat je jezelf hebt verdiept om iets nieuws te leren?
  • Waar wil je nog naartoe op reis, waar je nog niet bent geweest?

Dit kan echt het ijs breken omdat de gasten een gemeenschappelijke basis, en onderwerpen, kunnen vinden om verder over te praten.  

Zorg voor een dialoog, geen monoloog. Om een onvergetelijke ervaring voor je gasten te creëren, is het belangrijk dat je gasten actief kunnen deelnemen en zich helemaal onderdompelen in jouw wereld. Behandel je gasten als vrienden en praat met ze in plaats van tegen ze.

Open vragen moedigen discussie aan, in tegenstelling tot vragen die je alleen met een ja of nee kan beantwoorden. Koppel je gasten en nodig ze uit om met elkaar te praten over hun ervaringen.

Stap 3. Het gevoel van een transformatie

Een vijf-sterrenervaring is een ervaring waarbij je gasten het gevoel hebben dat ze een transformatie hebben ondergaan. Deze transformatie kan een nieuw en comfortabel gevoel in jouw stad zijn, een bijzondere connectie met een andere gast (of met jou!), of nieuwe vaardigheden die ze mee naar huis kunnen nemen. Deze gevoelens van groei zullen jouw ervaring onvergetelijk maken en daarom zorgen voor geweldige beoordelingen.

Gastvrijheid is aanwezig als er iets voor jou gebeurt. Het is afwezig als er iets met jou gebeurt, Deze twee simpele voorzetsels – voor en met – zeggen het eigenlijk allemaal al. – Danny Meyer

In plaats van een activiteit alleen maar te demonstreren, moet je jouw gasten uitnodigen om deel te nemen. Door dit soort ‘actieve leren’ voelen zij zich sterker en wordt de verbinding met jouw ervaring ook dieper. Als je jouw gasten iets ingewikkelds of moeilijks leert, kan het handig zijn om de taak in kleine delen op te breken en je gasten zo in staat te om het met kleine stapjes onder de knie te krijgen. Als je een rondleiding geeft, probeer je gasten dan om feedback te vragen over de verhalen die ze vertellen of de bezienswaardigheden die jullie onderweg zien.

Je gasten kunnen zo ondergedompeld of overweldigd zijn door de ervaring dat ze zich misschien niet realiseren hoe hun eigen perspectief is veranderd. Zorg dat je aan het einde van je ervaring een moment hebt waarop je jouw gasten vraagt om te reflecteren en te vragen hoe zij zich voelen. Hier zijn enkele vragen die je jouw gasten kunt stellen:

  • Hoe voelen ze zich nu, ten opzichte van vlak voordat de ervaring begon?
  • Wat zou je aan een vriend vertellen over deze ervaring, of wat heb je geleerd?
  • Hebben ze zichzelf verrast, of waren ze verrast door iets anders?

Sinds Brian en Joe, twee van de oprichters van Airbnb, tien jaar geleden zijn begonnen met Airbnb en de allereerste Airbnb-verhuurders waren, zijn alle verhuurders en hosts altijd het kloppende hart van Airbnb geweest. We vinden inspiratie in de manier waarop verhuurders hun gasten uitnodigen om te delen in hun passie, hun leven en hun community. Zij creëren magische ervaringen die de Airbnb-missie tot leven brengt, waardoor iedereen zich overal thuis kan voelen.

We kunnen niet wachten om te zien hoe verhuurders op deze uitdaging blijven reageren en innovatieve manieren creëren om gasten te helpen zich veilig, verbonden en getransformeerd te voelen. Als jij de sleutel tot succesvolle ervaringen hebt gevonden, dan horen we ontzettend graag jouw verhaal, zodat we dat kunnen delen met de community. Stuur hier je vragen en ideeën in!