English Español中文 Deutsch Français Italiano日本語 한국어 русский Português Nederlands

Airbnb Avonturen zijn korte groepsreizen waarbij alle activiteiten, maaltijden en accommodaties inbegrepen zijn. De hosts nemen hun gasten mee naar plaatsen en community‘s waar ze anders zelf nooit waren gekomen.

Ze gaan bijvoorbeeld met hun gasten surfen in Malibu of in Zweden glampen om het noorderlicht te zien. Of trekken op met Marokkaanse bedoeïen of gaan in het Amerikaanse Zuidwesten op ufo-jacht.. 

Deskundige lokale hosts zorgen voor de details, dus de gasten hoeven alleen maar op te komen dagen. Avonturen moeten voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en aanvullende vereisten om op het platform te worden vermeld. Verder hebben ze het volgende te bieden:

  • Meerdaagse reis: Dit zijn meerdaagse reizen met een of meer overnachtingen. 
  • Unieke toegang: Ze vinden plaats buiten de grote steden, op plaatsen en in community‘s waar gasten anders zelf niet zo snel zouden komen. 
  • Alles geregeld: De hosts regelen voor hun gasten alle accommodaties, maaltijden, begeleide activiteiten en lokaal vervoer. 

Laat je inspireren door het voorbeeld van een tweedaagse kampeertocht in Bali, met een dorpshoofd als co-host. De gasten trekken door de jungle en langs meren waar ze op watervallen, oude tempels en lokale dorpen stuiten. Ze komen van alles te weten over de tropische planten en dieren, eten zelfgemaakte Balinese gerechten en bezoeken het traditionele huis van het dorpshoofd.

Om je eigen avontuur op te zetten, moet je eerst bedenken waar je passie ligt en of je daar voldoende van weet. Denk na over de unieke toegang die je kunt bieden en hoe je je gasten een andere blik op de wereld kunt geven.

Zodra je dat globaal weet, zet je de grote lijnen van je avontuur uit. Hier zijn een aantal dingen om aan te denken:

Duur: Hoeveel dagen gaat je avontuur duren? We hebben gemerkt dat kortere avonturen gewild zijn: 70 procent van alle reserveringen is voor een reis met één overnachting. Twee dagen is dus lang genoeg om mee te beginnen.

Dagprogramma: Wat staat er per dag op het programma voor de gasten? Denk na over de manier waarop je ze verwelkomt, welke activiteiten jij gaat begeleiden en hoe actief de gasten kunnen deelnemen. Breng alle vrije momenten in kaart en denk na over de opties die je wilt aanbieden.

Hoogtepunt: Wat is hét hoogtepunt van jouw avontuur? Net als een spannende film moet elk avontuur een hoogtepunt hebben. Welk moment moet eruit springen voor jouw gasten? 

Expertise van de host: Als je concreet aangeeft wat jouw expertise inhoudt, boezemt dat vertrouwen in. Wat zou een gast willen weten voordat hij voor jouw avontuur kiest? En als je co-hosts hebt, moet je hun namen ook vermelden, zodat je gasten weten waar ze aan toe zijn. Co-hosts moeten ook een geverifieerd Airbnb-profiel hebben. In alle informatie die je de gasten voorafgaand aan de reis toestuurt, geef je ook aan wie er allemaal meegaan. Raadpleeg de Gebruiksvoorwaarden en Aanvullende voorwaarden voor hosts van ervaringen voor meer informatie. 

Extra kosten: Welke kosten moeten de gasten onderweg nog zelf betalen? Denk hier goed over na en zorg dat de gasten dit van tevoren weten. 

Een ander goed voorbeeld is een tweedaagse reis naar een dorpje in Maleisië. De gasten verblijven in hutten die de dorpsbewoners zelf hebben gebouwd. Ze krijgen les in het weven van attributen voor de spirituele dansen van de Semai, gaan vissen in een nabijgelegen rivier en mogen proberen om met de traditionele jachtpijp van de Semai te schieten. Ze trekken ook het regenwoud in om de rafflesiabloem te zoeken en gaan zwemmen bij een beschutte waterval.

Voel je de inspiratie al opborrelen? Hieronder nog een paar dingen om aan te denken bij het plannen van je avontuur: 

Accommodaties: Woningen, herbergen, kampeerterreinen, glampings of andere unieke locaties zijn goede keuzes. Moeten de gasten kamers met elkaar delen of hebben ze elk een privéruimte? Dit zijn allemaal belangrijke details om van tevoren te weten.

Eten en drinken: Zet goed op een rijtje hoe je tijdens de hele reis het eten en drinken voor je gasten wilt regelen. Als een maaltijd niet is inbegrepen, geef dat dan van tevoren duidelijk aan. Let erop dat er tijdens het hele avontuur schoon drinkwater voorhanden is.

Vervoer: Gaan jullie naar meerdere locaties? Denk dan na over hoe je de gasten van punt a naar punt b krijgt. 

Bijzonderheden: Moeten de gasten een bepaalde vaardigheid of conditie hebben om veilig aan jouw avontuur te kunnen meedoen? Bedenk dit van tevoren, zodat je dit kunt doorgeven aan je gasten. 

Speciale uitrusting: Regel jij alle benodigde spullen of vraag je de gasten die zelf mee te nemen? 

Kinderen: Geldt er een bepaalde leeftijdsgrens voor jouw avontuur? Bedenk hoe oud de gasten minimaal moeten zijn om veilig van jouw avontuur te kunnen genieten. 

Een laatste voorbeeld is een tweedaags verblijf op een Thaise boerderij. De gasten maken kennis met het boerenbedrijf en het plattelandsleven in Thailand. Ze bezoeken oude boeddhistische tempels, fietsen naar rijstvelden en viskwekerijen en maken mee hoe beroemd porselein wordt gemaakt.

Je weet nu waar een Airbnb Avontuur aan moet voldoen en waar je ongeveer moet beginnen. Voor extra inspiratie kun je nog door de huidige advertenties voor avonturen bladeren. Ga naar ons Informatiecentrum Ervaringen en verdiep je in onze informatiebronnen over veiligheid. Je zou hiermee kunnen beginnen:

Vergeet tot slot niet om in je advertentie uitgebreid te omschrijven wat je gasten allemaal gaan ervaren bij jouw avontuur. We zijn heel benieuwd wat voor leuks je gaat bedenken.