English Español 中文  Deutsch Français Italiano Português 日本語 한국어 русский Nederlands

 

De titel en de foto’s van je ervaring zijn belangrijke onderdelen van je ervaringspagina, want de omslagfoto verschijnt in de zoekresultaten en de rest van de foto’s staat prominent op de pagina. Naast de prijs en de recensies zijn de titel en de foto’s de belangrijkste redenen voor gasten om naar je pagina te gaan en een plekje te reserveren.

Dus hoe maak je foto’s die er echt uitspringen? Je kunt bijvoorbeeld het verhaal van je ervaring in beeld brengen en zo de nieuwsgierigheid van je gasten wekken. Een paar tips:

 

Kies één foto die de essentie van je ervaring weergeeft

Je omslagfoto is je visitekaartje, dus ga voor een foto die laat zien waar je activiteit over gaat en wat er zo bijzonder aan is. 

Dat kan een overzichtsfoto zijn van de ruimte waarin jullie gaan koken. Hoe zorg je ervoor dat die tot leven komt? Hoe breng je met één foto in beeld wat je gasten gaan beleven? Het mooiste is als ze zich bij het zien van de foto al helemaal kunnen voorstellen dat ze daar zijn.

Een paar voorbeelden: 

  • een actiefoto van jou en je gasten terwijl jullie samen koken 
  • gasten die met elkaar praten
  • een moment waarop je iets uitlegt of voordoet

Die ene foto die je nu kiest, hoeft natuurlijk niet voor eeuwig je omslagfoto te zijn. Wees dus niet bang om eens iets anders uit te proberen en vraag je vrienden of familie wat ze van je huidige omslagfoto vinden, wat je ook tijdens je ervaring aan je gasten kunt vragen. Het is sowieso goed om te weten waarom ze voor jouw ervaring hebben gekozen en wat meteen de aandacht trok. 

 

Kies een aansprekende portretfoto

 

Jij bent het gezicht van je kookervaring. Jij hebt deze ervaring bedacht en bent zelf de host, dus met een goede portretfoto kun je mensen trekken. Denk aan een foto waarop je bezig bent met je activiteit, dus met iets wat je leuk vindt, en stel jezelf de vraag hoe je passie daarin het beste naar voren kan komen. 

Via je portretfoto kun je laten zien wie je bent. 

 

Geef je gasten een indruk van de omgeving

 

Zet een paar overzichtsfoto’s op je pagina, zodat gasten alvast een idee hebben van waar ze terechtkomen. Dat brengt je verhaal tot leven. 

Denk aan foto’s die laten zien waar je ervaring plaatsvindt en wat jullie allemaal gaan doen. Dat kan de markt zijn waar jullie de ingrediënten kopen, de keuken waar jullie samen koken of de tafel waar jullie met elkaar eten. Die beelden kunnen gasten over de streep trekken om bij jou te reserveren en ze schetsen ook meteen de juiste verwachtingen. 

 

Breng het leeraspect in beeld

 

Het is een goed plan om foto’s waarop je iets voordoet of uitlegt op je pagina te zetten, omdat dat soort foto’s laten zien wat jouw ervaring bijzonder maakt. 

In dit geval worden dat natuurlijk foto’s van jou en je gasten die aan het koken zijn, want dat is het thema van je ervaring. Je potentiële gasten hebben dan alvast een idee van hoe het is om aan je ervaring deel te nemen.

Bedenk van tevoren wat voor foto’s de juiste sfeer oproepen. Foto’s van jezelf terwijl je iets voordoet zijn niet alleen leuk om te zien, maar geven ook een indruk van wat je gasten van jou kunnen leren. 

 

Laat de interactie tussen je gasten zien

 

Foto’s waarop gasten samen opgaan in een activiteit, geven een goed beeld van hoe het er tijdens je ervaring aan toegaat. Denk aan foto’s van gasten die iets op de markt kopen, samen koken of aan tafel zitten te lachen. 

Actiefoto’s waarop meerdere gasten bezig zijn, werken beter dan een paar geposeerde portretten.

Nog iets om aan te denken: wanneer gasten je ervaring beoordelen, wordt ze gevraagd hoe het onderlinge contact was. Het is dus verstandig om alvast wat foto’s op je pagina te zetten waarin dit naar voren komt.

 

Neem foto’s met je telefoon

 

Je hoeft echt geen professionele camera te hebben om een paar geweldige foto’s van je ervaring te maken, maar er zijn alleen wel wat dingen om aan te denken wanneer je foto’s met je smartphone maakt:

  • Neem geen foto’s bij weinig licht of als het licht juist heel fel is.
  • Leg echte actiemomenten vast, dus geen in scène gezette of geposeerde momenten.
  • Stel de camera altijd scherp op je onderwerp.
  • Varieer met het standpunt. Ga eens wat dichterbij staan om de details in beeld te brengen of maak een foto over iemands schouder.
  • Maak vooral verticale foto’s (hoger dan breed).

Deze tips zijn bedoeld om je aan goede foto’s voor de pagina van je kookervaring te helpen. Elke ervaring is uniek, dus geef er dan ook je eigen draai aan. Experimenteer met verschillende foto’s en kijk wat op jouw pagina het beste werkt.