English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Airbnb is er trots op dat we samenwerken met Welcome.Us — een non-profitorganisatie die is opgericht om de relatie te vieren tussen Amerika en de immigranten die het land gebouwd hebben — en daarmee de diverse en internationale community te eren waar we allemaal onderdeel van zijn. Lees meer: www.iamanimmigrant.com.

“Als je een eigen bedrijf begint in Duitsland en het gaat mis, dan blijf je altijd die persoon van dat mislukte bedrijf”, zegt Hans Penz, verhuurder op Airbnb op Staten Island in New York City. “Hier in Amerika is het andersom, als je een bedrijfje begonnen bent en dat is mislukt dan begin je gewoon met een nieuw project! Een bakker kan een elektricien worden en die kan weer een schilder worden. Mensen veroordelen je niet of geven je niet de schuld over een gemaakte fout. Het is veel makkelijker om vooruit te kijken en je doelen te bereiken. Dat is eigenlijk de reden waarom ik hier naartoe verhuisd ben.”

Precies drie jaar geleden zijn Hans en zijn vrouw Sandra naar Staten Island verhuisd. Sandra is engineer in de autotechniek en Hans runt de bakkerij Keksies, gespecialiseerd in handgemaakte Duitse en Oostenrijkse zoetigheden, zoals apfelstrudel, Schwarzwälder kersentaart en sterrenkoekjes met kaneel.
HansBakery

“We zagen een advertentie voor een betaalbaar appartement op Staten Island met uitzicht op het Vrijheidsbeeld en het One World Trade Center, en bovendien dichtbij de ferry en het strand. We maakten een afspraak om het appartement te bezichtigen,” aldus Hans. “Toen we gingen kijken waren we meteen verkocht!”

Het stel heeft altijd genoten van Airbnb als ze op reis waren, dus het openen van hun huis voor gasten voelde niet als een grote stap. “We realiseerden ons dat het reizen met Airbnb niet simpelweg een prettig en goedkoop alternatief is voor een hotel: je wordt voorgesteld aan lokale bewoners en krijgt bijvoorbeeld een rondleiding door de stad. Alle verhuurders deden dat op een geheel eigen en gastvrije manier. Omdat we zulke fantastische ervaringen hadden gehad als gasten, dachten we dat we ook goede verhuurders zouden kunnen zijn.”

Het grootste gedeelte van de extra inkomsten van Hans en Sandra worden direct geïnvesteerd in de bakkerij. “Airbnb is eigenlijk een soort kweekvijver voor mijn eigen kleine bedrijfje!” zegt hij.  “Ik kan meer marketing doen, meer materiaal en apparatuur aanschaffen; ik kan over het algemeen meer uitgeven en investeren. Zonder Airbnb had mijn bedrijf nooit zo snel kunnen groeien.”

HansPorch

Buiten de zakelijke voordelen, houden Hans en Sandra van het verhuren omdat, zoals hij het zelf zegt: “Je mensen ontmoet die op een bepaalde manier hetzelfde zijn als jij: sommige mensen delen onze passie voor eten, anderen werken in de auto-industrie zoals Sandra… Mensen hebben ons gekozen omdat ze zich op een bepaalde manier met ons identificeren en daardoor hebben we meteen een band. Veel gasten zijn als vrienden die we nog nooit eerder ontmoet hebben. Het ontmoeten van nieuwe vrienden, vanuit de hele wereld, is waarom we steeds weer blijven verhuren en gasten ontvangen.”

Hans voelt zich door hun immigratie naar de Verenigde Staten en zijn werk hier ook verbonden met zijn familie. “Zowel Sandra als ik hebben familie die eerder naar de Verenigde Staten zijn geëmigreerd en hier een bedrijf zijn begonnen,” aldus Hans. “Mijn oudoom kwam via Ellis Island en heeft een gereedschapswinkel op New Jersey gebouwd. Helaas is hij overleden en hebben we elkaar nooit leren kennen, maar ik voel nog steeds een band met hem omdat ik nu doe wat hij heeft gedaan.”

“We zijn ontzettend blij dat wij iets kunnen voortzetten waar onze families aan begonnen zijn.”