English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

Zoals je misschien wel weet van het lanceren van je eigen ervaring, is het best een werk om een volgeboekt schema met nieuwe gasten te krijgen. Een hoogwaardige ervaring aanbieden waar gasten enthousiast van worden, is slechts één onderdeel hiervan. Veel hosts proberen in hun omgeving hun ervaring te promoten en misschien vraag je je af wat wij achter de schermen doen om meer gasten naar je ervaring te trekken. Lees verder om meer te weten te komen over een aantal initiatieven die we dit jaar gestart zijn om gasten op de hoogte te stellen van ervaringen en daardoor reserveringen te laten toenemen voor hosts!

Wereldwijde groei

We lanceren in een recordtempo ervaringen op nieuwe locaties, die we voor het einde van het jaar uitbreiden naar meer dan 1000 bestemmingen. Wat betekent dit voor jou? Wanneer we ervaringen in nieuwe markten lanceren en we ze verder uitbreiden en promoten, neemt de zichtbaarheid toe en merk je mogelijk het volgende:

  • Lokale en wereldwijde media krijgen toegang tot nieuwe markten en helpen ons dit nieuws met de wereld te delen.
  • Wanneer we ervaringen lanceren in een nieuwe stad, leert de lokale bevolking over het concept en is de kans groter dat ze deze boeken, wanneer ze naar jouw omgeving reizen!

Bestaande gasten bereiken

Gasten hebben al meer dan 300 miljoen keer ingecheckt in een Airbnb en dat is slechts het begin. Wij van het ervaringenteam zoeken naar manieren om bestaande Airbnb-gasten beter op de hoogte te brengen van jullie ervaringen.

We hadden er tien jaar geleden nooit van kunnen dromen waar Airbnb tot zou uitgroeien. Mensen vonden het idee alleen al te gek voor woorden dat vreemden in elkaars woning zouden verblijven. Vandaag de dag is dat precies wat miljoenen mensen elke nacht doen, maar we willen een stapje verder gaan door onze community te helpen en uit te breiden, zodat over 10 jaar meer dan 1 miljard mensen per jaar de voordelen van magisch reizen op Airbnb zullen ervaren.
Mede-oprichter Airbnb, CEO en hoofd van de community, Brian Chesky

Hoe zorgen we ervoor dat gasten die een woning reserveren, op de hoogte zijn van de ervaringen waaraan ze kunnen deelnemen tijdens hun reis? Ons team heeft het hele virtuele pad bekeken die gasten volgen om een woning te reserveren op Airbnb en nagedacht over hoe we ervaringen daarin naar voren kunnen laten komen.

Eerst even wat meer over ons team. Wij zijn sterk afhankelijk van experimenten en er heerst een cultuur van ‘testen en leren’. In 2017 hebben we meer dan 2500 A/B-testen of experimenten gedaan op ons platform. Dit doen we om er zeker van te zijn dat we alleen ideeën doorvoeren die echt werken voor zowel verhuurders als gasten.Hier volgt een voorbeeld van zo’n experiment: Wanneer bepaalde gasten een woning reserveerden, toonden we hen activiteiten die ze tijdens hun verblijf konden doen. Zoals je in onderstaande schermafbeelding kunt zien, hebben we de categorieën van ervaringen uitgelicht en diverse ervaringen gedeeld waar de gast wellicht interesse in zou hebben.

In onze mobiele app hebben we een vergelijkbaar experiment gedaan. Gasten die onlangs een woning op Airbnb hadden gereserveerd, zagen diverse ervaringen voorbijkomen in de Airbnb app.De resultaten waren indrukwekkend! Door ervaringen te tonen aan gasten die onlangs een verblijf hadden geboekt via de website van Airbnb, namen de reserveringen toe. We merkten tijdens dit experiment ook dat gasten hierdoor eerder geneigd waren om ervaringen met hun netwerken te delen.

Het is ons doel om ervaringen te tonen die relevant en aantrekkelijk zijn voor een gast, wanneer we activiteiten aanbevelen voor tijdens zijn of haar verblijf. Om dat te kunnen doen, letten we op tal van signalen, waaronder de locatie en de in- en uitcheckdatums van de gast. We optimaliseren onze benadering continu om de aanbevelingen beter en beter te maken.

Tip voor hosts: Kijk goed naar je beschikbaarheid om er zeker van te zijn dat jij alles doet wat je kunt om meegenomen te worden in deze suggesties voor gasten. Hoe meer datums je ervaring beschikbaar is, hoe groter de kans dat je in de zoekresultaten van een gast verschijnt of in een van onze experimenten. Bekijk voor meer informatie deze 3 simpele stappen om meer reserveringen te krijgen.

Reserveren eenvoudiger maken

Ons team houdt goed in de gaten hoe ons platform werkt en zeker ook hoe makkelijk we het voor gasten maken om je ervaring te reserveren. Hoe eenvoudiger dit proces, hoe groter de kans dat een gast een reservering maakt. We hebben onlangs geëxperimenteerd met het terugbrengen van het aantal stappen die een gast moet doorlopen om de betaling voor een ervaring te voltooien. Voorheen moest een gast door drie pagina’s klikken om je ervaring te reserveren. Nu kunnen ze alles regelen en betalen op één enkele pagina.Dit zijn slechts enkele zaken waaraan we tot nu toe dit jaar gewerkt hebben. Bijna elke wijziging die we doorvoeren, is gebaseerd op experimenten. We doen deze testen om de impact ervan van tevoren vast te stellen, zodat de daadwerkelijke lancering met beleid en zonder problemen verloopt.

Creatieve samenwerkingenBlue Apron Airbnb ExperiencesOns marketingteam werkt ook aan innovatieve manieren om het publiek te bereiken met de ervaringen van hosts. We zijn onlangs een samenwerking aangegaan met Blue Apron, de grootste aanbieder van maaltijdpakketten in de Verenigde Staten, om Airbnb Ervaringen bij een nieuw publiek te promoten. Het culinaire team van Blue Apron werkt nu samen met hosts van ervaringen om nieuwe recepten en maaltijden naar hun klanten te brengen. Naast een recept met alle stappen om de maaltijd te bereiden en alle benodigde ingrediënten, komt elk maaltijdpakket met een prachtig vormgegeven receptenkaart. Hierop wordt een host met zijn of haar ervaring uitgelicht en er staat promotionele informatie op over de ervaringen van Airbnb.

We zijn erg enthousiast over onze samenwerking met Airbnb, waardoor we de unieke kans hebben om hun kennis over lokale ervaringen samen te brengen met ons kernproduct, om klanten te laten zien hoe ze maaltijden kunnen bereiden uit steden die tegenwoordig de voedselcultuur over de hele wereld beïnvloeden.
– Christine Fu, hoofd samenwerkingen bij Blue Apron

Binnenkort meer informatie en inzichten, terwijl wij in de tussentijd hosts verder proberen te helpen een succesvolle ervaring neer te zetten en meer gasten zich te laten thuisvoelen. We doen het samen, dus we horen graag jouw ideeën en feedback. Deel je suggesties met ons, we luisteren ernaar!