English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Wij vinden het belangrijk om te weten hoe jij verhuurt en hoe je gebruik maakt van de verhuurfuncties die we hebben ingebouwd. Jullie hebben belangrijke vragen gesteld over Direct Reserveren, dus hebben we alle antwoorden van ons Direct Reserveren-team verzameld om die met jou te delen. We hopen dat dit je helpt om met vertrouwen belangrijke beslissingen over het verhuren te maken.Er zijn allerlei redenen om gebruik te maken van Direct Reserveren.

Waarom zou ik Direct Reserveren gebruiken? Wat zijn de voordelen daarvan?

Voor velen van ons is verhuren ons werk. Je steekt veel tijd en energie in het creëren van een mooie ervaring voor je gasten en je vertrouwt ook op het inkomen dat je daarmee genereert. Verhuurders die gebruik maken van Direct Reserveren, krijgen vaak wel twee keer zoveel reserveringen als verhuurders die met reserveringsaanvragen werken. Hier volgt waarom dat zo is:

1) Gasten geven meestal de voorkeur aan direct reserveren, mochten ze de keus hebben. Het bespaart tijd en ze kunnen gelijk doorgaan met het plannen van de rest van hun reis.

2) Op de zoekpagina kunnen gasten filteren op advertenties met Direct Reserveren en bijna 2 van de 3 reserveringen op Airbnb worden met behulp van Direct reserveren gemaakt.

3) Met Direct Reserveren bespaar je zelf ook tijd, omdat je niet hoeft te reageren op elke reserveringsaanvraag die je van reizigers krijgt.

Naast dat het een investering is in je eigen bedrijf, ben je als verhuurder betrokken bij het creëren van een wereld waarin iedereen zich thuis voelt. Het gebruiken van Direct Reserveren is een krachtige manier om dat gevoel van saamhorigheid te koesteren: Direct reserveren is een van de beste manieren om te verzekeren dat elke gast dezelfde behandeling krijgt op Airbnb. Uit onze gegevens blijkt dat een gast die op Airbnb wil reserveren en een afwijzing krijgt (of geen reactie ontvangt van de verhuurder), vaak nog minder geneigd is om weer te reserveren via Airbnb dan een gast die een reis op Airbnb met slechts een ster beoordeeld heeft! We zien steeds weer dat gasten die via Direct Reserveren boeken en de reizen die via Direct Reserveren geboekt worden, van dezelfde kwaliteit zijn als met reserveringsaanvragen. Gasten die gebruik maken van Direct Reserveren krijgen gemiddeld dezelfde beoordeling van hun verhuurders als andere gasten.

Krijg ik door Direct Reserveren meer reserveringen?

Ja, waarschijnlijk zul je meer reserveringen krijgen als je Direct Reserveren inschakelt. Hier volgen enkele redenen waarom dit zo is:

  1. Gasten geven de voorkeur aan Direct Reserveren. Meer dan 60% van de reserveringen op Airbnb wordt tegenwoordig met Direct Reserveren gemaakt.
  2. Advertenties met Direct Reserveren worden vaker getoond in de zoekresultaten.
  3. Door Direct Reserveren in te schakelen wordt je advertentie weergegeven in de zoekresultaten wanneer de filter Direct Reserveren toegepast wordt.
  4. Meer paginabezoeken leiden vaak tot meer reserveringen. Uit onze gegevens blijkt ook dat verhuurders die Direct Reserveren gebruiken, tot wel twee keer zoveel reserveringen krijgen dan verhuurders die met reserveringsaanvragen werken.

Ik ben een nieuwe verhuurder. Ik wist niet dat Direct Reserveren was ingeschakeld en heb een reservering gekregen zonder deze te accepteren en mijn kalender nog niet bijgewerkt. Ik heb de reservering geannuleerd en daar een boete voor gekregen. Waarom staat Direct Reserveren standaard ingeschakeld?

We proberen ervoor te zorgen dat nieuwe verhuurders op de hoogte zijn dat gasten direct kunnen reserveren wanneer ze een advertentie aanmaken, maar we weten dat dit verbeterd kan worden. Aangezien verhuurders Airbnb pas net leren kennen, hoeven verhuurders de annuleringskosten voor één annulering per zes maanden niet te betalen (meer informatie).

De reden dat we willen dat nieuwe verhuurders Direct Reserveren gebruiken wanneer ze zich aanmelden bij Airbnb, is dat Direct Reserveren in lijn staat met de missie van Airbnb om een wereld te creëren waarin mensen zich overal thuis voelen. Gasten geven ook de voorkeur aan Direct Reserveren en verhuurders kunnen mogelijk meer verdienen wanneer ze gasten direct laten reserveren. Daarnaast bewegen we ons langzaam richting Direct Reserveren als de aanbevolen reserveringsmethode, dus hebben nieuwe verhuurders al een streepje voor in hoe er in de toekomst gereserveerd gaat worden op Airbnb.

Kan ik voorkomen dat een gast over wie ik in het verleden niet tevreden was in de toekomst mijn advertentie reserveert via Direct Reserveren?

Ja! We hebben onlangs een aanpassing doorgevoerd op Airbnb, waardoor gasten die jij een negatieve recensie of een beoordeling van minder dan drie sterren hebt gegeven, automatisch geblokkeerd worden om weer bij jou te reserveren.

Dit is mijn huis en ik wil meer controle hebben over wie hier verblijft. Hoe kan ik erop vertrouwen dat degene die bij mij arriveert dezelfde persoon is als degene die gereserveerd heeft?

Om een ruimte op Airbnb te reserveren, moeten alle gasten aan bepaalde eisen voldoen, zoals verificatie van hun telefoonnummer, e-mailadres en betaalgegevens. We moedigen verhuurders en gasten ook aan om via sociale netwerken als Facebook en LinkedIn te verifiëren wie ze zijn.

Verhuurders kunnen bovendien als eis stellen dat gasten hun door de overheid uitgegeven legitimatiebewijs opgeven aan Airbnb en dit laten vergelijken met een andere identificatie. Tijdens dit proces moeten gasten meestal een selfie maken en dan controleert Airbnb of deze foto overeenkomt met de foto op hun legitimatiebewijs. Door deze verschillende manieren van verificatie proberen we te verzekeren dat je gasten zijn wie ze zeggen dat ze zijn.

Waarom verschijnen verhuurders die Direct Reserveren hebben ingeschakeld, vaker in de zoekresultaten?

Net als jij willen wij er zeker van zijn dat reizigers voor Airbnb kiezen wanneer ze op zoek zijn naar een woning om te reserveren. Daarom promoten we advertenties waarbij reizigers direct kunnen reserveren. Gasten zijn eerder geneigd van Airbnb gebruik te maken als ze een ruimte direct kunnen reserveren en dat betekent weer meer reserveringen voor verhuurders in de toekomst! We willen verhuurders aansporen om Direct Reserveren in te schakelen, omdat ze dan mogelijk meer kunnen verdienen en gasten de best mogelijke ervaring kunnen geven op het gebied van reserveren.

Hoe en wanneer kan ik Direct Reserveren uitschakelen?

We begrijpen dat Direct Reserveren niet voor iedere verhuurder werkt. Je kunt Direct Reserveren op elk moment uitschakelen onder de reserveringsinstellingen. Maar voordat je Direct Reserveren uitschakelt, willen we je vragen om even te kijken naar de verschillende instellingsmogelijkheden voor je gasten, kalender en reservering – om je te helpen de reserveringen te krijgen die bij je advertentie passen. Als je bijvoorbeeld het gevoel hebt dat reserveringen elkaar te snel opvolgen en je niet voldoende tijd ertussen hebt, kun je je kalender zo instellen dat er automatisch een aantal dagen geblokkeerd worden tussen reserveringen in.

Hoe vaak kan ik boetevrij een Directe Reservering annuleren? En met welke redenen?

Verhuurders die Direct Reserveren gebruiken, kunnen onbeperkt boetevrij annuleren wanneer een gast een huisregel overtreedt of dit van plan is, of als de verhuurder zich niet op zijn gemak voelt bij een reservering. Dit soort annuleringen zijn 100% boetevrij, wat betekent dat je geen boete krijgt, geen automatische recensie en geen permanent geblokkeerde datums. Het heeft ook geen invloed op de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor de Superhost-status.

Je kunt alleen niet boetevrij annuleren, wanneer je reden het Anti-Discriminatiebeleid van Airbnb overtreedt. Als een gast aangeeft dat er sprake is van discriminatie, wordt de annulering door Airbnb gecontroleerd en kunnen daar sancties uit voortvloeien.

Waarom moedigen jullie Direct Reserveren aan – terwijl het persoonlijke aspect, wat Airbnb zo speciaal maakt, daardoor afneemt?

Ons doel met Direct reserveren is niet om het persoonlijke aspect weg te halen, maar om de verhuurder te helpen om minder tijd te besteden aan de logistiek van het reserveren (constant e-mails sturen, verwachtingen schetsen, huisregels bevestigen, enz.) en daardoor meer tijd over te houden voor het daadwerkelijke ontvangen van gasten – waar de echte magie van Airbnb tot leven komt.

Ook voelen gasten zich door op Airbnb gebruik te maken van Direct Reserveren meer welkom. Gasten kunnen via reserveringsaanvragen vaak meerdere afwijzingen krijgen, zelfs als ze voldoen aan alle eisen om te mogen reserveren. Het is lastig voor gasten hun reis te plannen, wanneer ze wachten op reacties van verhuurders die niet snel reageren. Als gasten afgewezen worden of problemen ondervinden bij het reserveren van een ruimte, kiezen ze er vaak voor om Airbnb te vermijden bij het regelen van hun volgende reis. Het geeft gasten vertrouwen als ze weten dat ze op Airbnb direct een ruimte die ze helemaal te gek vinden kunnen reserveren en dan kiezen ze er vaker voor om voor elke reis gebruik te maken van Airbnb.

Ik verhuur al een tijdje en sommige van mijn gasten die via Direct Reserveren hebben geboekt, hebben mijn Huisregels overtreden. Waarom zou ik vertrouwen op Direct Reserveren?

Er zijn altijd uitzonderingen op elke regel, maar het is belangrijk te weten dat gasten die gebruik maken van Direct Reserveren gemiddeld net zo hoog beoordeeld worden door verhuurders als gasten die reserveringsaanvragen indienen. Uit onze gegevens blijkt steeds dat gasten die via Direct Reserveren boeken en de reizen die via Direct Reserveren geboekt worden, van dezelfde kwaliteit zijn als de reizen met reserveringsaanvragen.

We zorgen ervoor dat je in je Huisregels en beschrijving van je advertentie duidelijke verwachtingen kan schetsen over je ruimte, zodat zowel jij als je gast hetzelfde idee hebben over het gebruiken van de woning.

We willen dat verhuurders die Direct Reserveren gebruiken net zoveel vertrouwen hebben dat ze de juiste reserveringen krijgen, als verhuurders die gebruikmaken van reserveringsaanvragen. Daarom kun je online op elk moment 100% boetevrij annuleren, wanneer je je niet op je gemak voelt bij een reservering of als een gast jouw Huisregels overtreedt. Je kunt in het Helpcentrum meer lezen over het annuleren van reserveringen.

Waarom moeten gasten die gebruik maken van Direct Reserveren hun legitimatiebewijs verifiëren en andere gasten niet?

Voordat ze kunnen reserveren, moeten alle gasten van Airbnb hun volledige naam, e-mailadres, telefoonnummer en betalingsgegevens opgeven en bevestigen. Aangezien verhuurders die gekozen hebben voor Direct Reserveren niet de mogelijkheid hebben om elke aanvraag te beoordelen, moeten reizigers die gebruik willen maken van Direct Reserveren hun ID verifiëren bij Airbnb. Op die manier kunnen verhuurders die gebruik maken van Direct Reserveren er meer op vertrouwen dat hun gasten zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Daarnaast stellen we verhuurders die Direct Reserveren gebruiken in staat om reserveringen via Direct Reserveren te beperken voor ervaren gasten met alleen positieve recensies, aangezien zij de recensies van gasten pas zien op het moment dat ze een reservering binnen krijgen.

Dit is een suggestie: Kunnen jullie een instelling maken om bepaalde datums in onze kalenders beschikbaar te stellen voor Direct Reserveren en andere datums voor reserveringsaanvragen?

Dat is een goed idee! We zoeken uit hoe we dit kunnen doen en laten het je weten als we besloten hebben dit in te voeren.

Verdwijnt je advertentie uit de zoekresultaten wanneer je Direct Reserveren uitschakelt?

Nee, door Direct Reserveren uit te schakelen verdwijnt je advertentie niet uit de zoekresultaten, maar gasten kunnen wel filteren op Direct Reserveren en in sommige gevallen staat die filter als standaard ingesteld. Als deze filter is ingeschakeld verschijnen advertenties waarbij Direct Reserveren staat uitgeschakeld niet in de zoekresultaten, tenzij de reiziger de filter uitzet.