Twee mensen die hun leven samen en reizend doorbrengen, Nate en Amanda van The Shalom Imaginative, hebben een creatieve manier gevonden om zich altijd thuis te voelen terwijl ze onderweg zijn. Ze werken beiden als fotograaf en hebben zich gespecialiseerd in bruiloften en families, het stel probeert in elke foto de schoonheid van het alledaagse leven vast te leggen. En het ziet eruit alsof het ze ook gelukt is om die schoonheid in hun eigen leven te vatten. Omdat ze het grootste gedeelte van het jaar op reis zijn hadden ze behoefte aan een plek waar ze zich konden ontspannen en thuis voelen, ver weg van hun drukke agenda’s. Een thuis, in Los Angeles, dat zo flexibel kon zijn als ze zelf zijn.

En wat is nu een betere oplossing voor deze manier van leven dan een èchte old-school camper? Nate en Amanda hebben alles zelf gedaan aan hun 5,5 meter lange camper; het bouwen, monteren en het design. Het resultaat mag er zijn: een dromerige, creatieve ruimte gevuld met souvenirs van hun vele reizen en avonturen. En terwijl zij het niet hun thuis noemen, kan het een uniek thuis zijn voor reizigers op Airbnb, die ver weg van huis zijn.

Before.Camper-216

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: jullie brengen je levens reizend door voor je fotografie en leggen belangrijke familiemomenten vast. Wat is voor jullie de betekenis van thuis?

AMANDA: We glimlachten naar elkaar toen je dat vroeg, omdat het een van de belangrijkste dingen is in onze fotografie, als we families portretteren in hun eigen huis. We beginnen altijd met de vraag: “Wat betekent thuis voor je?” Het kan een lastige vraag zijn en ons antwoord is misschien een beetje flauw, maar thuis is daar waar wij samen zijn, en daar waar we inspiratie opdoen om iets nieuws te maken of juist een stapje terug te doen. Dus thuis kan in de natuur zijn, in het bos, waar we diep adem kunnen halen en ons geïnspireerd kunnen voelen. De camper heeft dit allemaal. Het is niet echt ons huis in de traditionele zin van het woord, omdat we constant onderweg zijn. Voor ons is het een geweldige manier geweest om te ontdekken wat “thuis” voor ons betekent en hoe we dat gevoel overal mee kunnen nemen, waar we ook heen gaan.

NATE: We hebben onze camper kortgeleden helemaal verbouwd, en sindsdien zijn we nog maar een keer op stap geweest—langs de kust van Californië naar Big Sur en Yosemite. Onze levens en ons werk zijn zo met elkaar verweven, dus de camper is echt de perfecte manier om even te ontsnappen aan alles. Het is de meest relaxte manier om even weg te gaan en niet te hoeven werken. Kamperen is geweldig, maar een ruimte waar je creatief kan zijn terwijl je in de natuur bent is echt heel inspirerend.

CAMPER-3

Wat inspireerde jullie om aan dit project te beginnen; de camper te kopen en het om te toveren in een huis?

AMANDA: We zijn fotografen, dus we zitten erg veel achter onze computers als we aan het monteren zijn. Daardoor is het voor ons ook mogelijk om juist achter het bureau vandaan te komen en iets productiefs met onze handen te doen. We houden ervan om mooie en inspirerende ruimtes te maken, onafhankelijk van het formaat. We wilden eigenlijk altijd al een ruimte hebben waar we gasten konden ontvangen, zodat we die plek konden delen met andere kunstenaars. Om dezelfde reden waarom we het voor onszelf wilden: ter inspiratie en om een gevoel van rust te vinden.

NATE: Ik ben het eens met Amanda. Het gekke is dat we de camper toevallig zagen staan toen we naar de bioscoop reden. Op de hoek zagen we ‘m staan en hij was heel goedkoop. Kortom, we spraken met de eigenaars en binnen 24 uur was het ding opeens van ons.

Hadden jullie enige ervaring met het verbouwen van huizen voordat jullie aan dit project begonnen?

NATE: Nee, nog nooit aan een voertuig. Ik heb wel vaker met bouwprojecten en hout gewerkt, dus daar had ik wel vertrouwen in. Maar we wisten helemaal niets over sanitair en elektriciteit, dus dat was vooral heel veel zoeken naar antwoorden op Google en YouTube en we hebben veel geleerd van klusjesmannen die we gaandeweg leerden kennen. Aanvankelijk dachten we dat het ongeveer twee weken zou duren, maar dat hadden we helemaal mis. Hoe meer je je erin verdiept en hoe meer je leert hoe meer we ons beseften hoeveel werk het nog was. Het was zoveel werk. We hebben veel last gehad van waterschade. We hebben er in totaal zes maanden aan gewerkt, alle vrije tijd die we hadden hebben we erin gestopt. Maar goed, kijk waar we nu zijn. Het is af!

Hoe zou je de stijl omschrijven die jullie in de camper hebben gecreëerd?

AMANDA: Bohémien, maar ook erg minimalistisch. Omdat het zo klein is, wilden we het graag licht, wit en open houden. Er liggen schapenvachten op de twee stoelen aan de voorkant. We hebben alle wanden wit geschilderd en het hout onbewerkt gelaten. We hebben een soort impregneermiddel op de vloer gedaan wat transparant moest zijn, maar dat bleek rood te zijn. Dus toen moesten we alles er weer uit halen en hebben we hout neergelegd. We hebben kleine Marokkaanse tapijten neergelegd die een beetje kleur toevoegen.

En waar hebben jullie al deze dingen voor het huis vandaan?

AMANDA: Het meeste komt van lokale boetiekjes, van rommelmarkten en sommige dingen zijn echte oude familiestukken. Het is een unieke mix van dingen.

Wat zijn je favoriete delen van de camper? Of bijzondere spullen die een verhaal vertellen?

AMANDA: Dit klinkt misschien heel gek, maar dat is het toilet! Dat we dat oude vieze ding weg konden gooien en deze mooie nieuwe konden krijgen voelde echt geweldig. En wat betreft accessoires weet ik haast niet waar te beginnen, we hebben zoveel verzameld onderweg. Wat we heel graag wilden was de ruimte vullen met planten, en we wilden dingen verzamelen van onze reizen. We hebben een prachtige cactus uit Yosemite. Maar ook toevallige spulletjes van winkels langs de weg. Op de een of andere manier is er een subtiel vis- en regenboogthema in het huis geslopen. Het zijn dingen waar we simpelweg een keer verliefd op zijn geworden. Nu voelt het alsof alles op zijn plaats is gevallen, omdat het allemaal onderdeel is van het verhaal van deze camper.

Waarom hebben jullie besloten om jullie nieuwe camper-huis op Airbnb te verhuren?

NATE: Dit is echt een plek om even afstand te nemen van ons drukke bestaan, maar we genieten ontzettend van het idee om onze ruimte te delen met andere reizigers en kunstenaars zodat wij ze een plek aan kunnen bieden waar ze hopelijk net zoveel van genieten als wij. Als wij op reis zijn, dan houden we ervan om in bijzondere Airbnb’s te logeren die geen doorsnee landschapsfoto’s in saaie lijstjes aan de muur hebben hangen. En om terug te komen op die eerdere definitie van thuis: voor ons is het niet alleen een zacht bed. We hebben er een tijdje van gedroomd om meerdere huizen te hebben waar we in kunnen wonen op al onze reizen. En natuurlijk willen we die huizen ook delen met andere kunstenaars en reizigers. Dat is voor ons de betekenis van thuis.

Before.Camper-197


Alle foto’s zijn eigendom van The Shalom Imaginative.

Volg Shalom Imaginative op Instagram @TheImaginative en volg hun avonturen via  #HowardTravelJournal en #ToTellTheStoryofBeauty.