English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語 한국어Portuguêsру́сский

We zijn ontzettend blij dat we Donna Boyer aan jullie mogen voorstellen. Ze is een expert op het gebied van het beheren en ontwikkelen van innovatieve producten en bovendien zelf een verhuurder op Airbnb. Donna zal de teams gaan leiden die de functies en tools bouwen die ervoor zorgen dat onze verhuurders succesvol én gelukkig zijn tijdens het verhuren op Airbnb.

Een tijdje geleden hebben we met Donna afgesproken, om haar alles te vragen waarvan wij denken dat haar collega-verhuurders het graag willen weten.

Lang voordat je begon met werken bij Airbnb was je een verhuurder—een Superhost zelfs! Vertel ons iets meer over hoe je bent begonnen.

Ons hele verhuur-avontuur is begonnen toen een vriend uit de buurt voorstelde om zijn familie bij ons te laten logeren, in de periode dat zij op bezoek kwamen uit Frankrijk. Na een heleboel aanmoedigingen en vele bezoekjes aan Bed, Bath & Beyond, hebben we uiteindelijk onze eerste gasten ontvangen.

Zoals zoveel andere verhuurders zijn we aanvankelijk met het verhuren begonnen om iets extra’s te verdienen zodat we een paar onverwachte rekeningen konden betalen. Maar al heel snel ging het om veel meer dan alleen het geld—onze hele familie is ondertussen vergroeid met het verwelkomen van gasten; van over de hele wereld en van alle leeftijden.

Het verhuren is voor ons echt een manier van leven geworden. Ik heb twee jongens, van 14 en 8 jaar oud, en zij hebben allebei kleine taken waarmee ze ons helpen. Dat varieert van schoonmaakklusjes tot het doen van een paar boodschappen om de koelkast te vullen. Ze raken wel even hun “hangplek” kwijt als we verhuren—maar dat is het absoluut waard omdat ze iets speciaals mogen uitkiezen om te doen tijdens onze vakantie.

(Een kleine Superhost-tip van Donna: als je in de buurt van Noe Valley in San Francisco bent, vergeet dan niet om naar Dolores Park, Bernie’s coffee shop en Easy Breezy Frozen Yogurt te gaan!)

Donna-Boyer_San-Francisco_Elliott_20160504_0076

Wat wil jij dat andere verhuurders weten over hoe het eraan toe gaat achter de schermen bij Airbnb?

Ik ben echt verbaasd over het feit hoe ontzettend belangrijk het voor mijn collega’s is dat gasten en verhuurders een goede Airbnb-ervaring hebben. Helaas komt het vaak voor bij grote bedrijven zoals wij, dat de mensen vergeten lijken te zijn wat de oorspronkelijke bedoeling en missie van het bedrijf is. Dat is hier absoluut niet het geval. Ik wil dat de verhuurders weten dat het team ontzettend toegewijd is en voortdurend blijft leren van elkaar en de community.

Wat vind je op het moment het spannendste binnen het verhuren en wat zou je het liefste willen ontwikkelen met de verhuurders in je achterhoofd?

Ik vind het ontzettend leuk om van allerlei soorten verschillende mensen te horen in welke geweldige Airbnb’s ze verbleven en wat hun ervaringen zijn—of het nu gepensioneerde vrienden van mijn ouders zijn, brandweermannen in de koffiepauze of klasgenootjes van mijn zoon. En ze praten niet alleen over de accommodatie zelf; ze praten over de buurt die ze ontdekt hebben of dat ene leuke restaurant voor ontbijt dat hun verhuurder heeft aangeraden, of dat mooie boek dat ze geleend hebben. Als verhuurder weet ik als geen ander hoeveel plezier je eraan kan beleven een gast een geweldige ervaring te geven. Ik weet ook hoeveel werk en tijd het kost, elke keer weer. Elke dag word ik wakker met ideeën om het verhuren nog makkelijker en meer de moeite waard te maken.  

Kun je ons iets vertellen over je professionele achtergrond en waarom je zo geschikt bent voor deze baan. Wat is een eigenschap die specifiek geschikt is voor deze baan?

Ik heb het geluk gehad om in de afgelopen twintig jaar met ingenieurs en ontwerpers te werken aan de lancering van nieuwe producten, zowel voor grote bedrijven als kleine startups. Als er een ding is dat ik daar geleerd heb, dan is het wel dat ik creatiever, moediger en vastbeslotener ben wanneer ik werk aan grote ideeën en problemen waar ik een passie voor heb. Airbnb voldoet absoluut aan deze twee criteria!  

Omdat ik zelf een verhuurder ben is het voor mij makkelijker om het reilen en zeilen en alle zogenaamde ‘ins and outs’ van onze tools te begrijpen. Maar misschien is de belangrijkste regel bij het ontwikkelen van geweldige producten wel dat wat jij wilt niet per se datgene is wat anderen ook willen. Ik kan niet wachten om meer tijd door te brengen met onze verhuurders-community zodat ik hun meningen en wensen leer kennen.

En wij kunnen niet wachten om te zien hoe Donna’s dynamische leiderschap en investering in de verhuurders-community ons kan helpen om de allerbeste te producten te blijven ontwikkelen—voor jou en met jou.