中文DeutschEspañolFrançaisItaliano —  日本語한국어PortuguêsEnglishру́сский

Onlangs organiseerden we een webinar om vragen te beantwoorden over de beoordelingen die je ontvangt van gasten, en hoe ze je kunnen helpen om meer succes te boeken. Samen met Chip Conley, hoofd van Global Hospitality en Lenny Rachitsky, productmanager van ons Host Experience Team, liepen we door de zoekfunctie, de beoordelingen van je gasten en de functie Direct Reserveren. Ook werden vragen beantwoord van verhuurders die op de webinar hadden afgestemd. We hebben de hoogtepunten hieronder voor jou op een rijtje gezet.

We bespraken hoe de zoekfunctie werkt en hoe je de positie van je advertentie in de zoekresultaten kunt verbeteren.

 • Er is geen enkelvoudig zoekresultaat. De zoekalgoritmen zijn ontworpen om de beste wederzijdse matches tussen gasten en verhuurders te vinden. Je kunt op zoek gaan naar je eigen advertentie en deze pas op pagina 3 tegenkomen, maar een reiziger wiens reserveringsvoorkeuren goed aansluiten op de faciliteiten van je ruimte kan jouw advertentie al op de eerste of tweede pagina te zien krijgen.
 • Er is geen metriek of meetbaar gedrag dat je positie in de zoekresultaten maakt of breekt. Er zijn honderden factoren die een rol spelen bij de positie van een advertentie in de zoekresultaten, dus zelfs als jouw advertentie een teleurstellende recensie heeft of een gunstige beschikbaarheid, locatie, categorie-beoordelingen en reactietijd, kunnen de algoritmes je advertentie toch vrij hoog plaatsen.
 • Acceptatiegraad is maar één factor dat een impact kan hebben op de positie in de zoekresultaten. Het soort aanvragen die je vooraf goedkeurt of accepteert, weerspiegelt jouw voorkeur voor aanvragen die je waarschijnlijk ook in de toekomst zult accepteren. Deze factoren hebben invloed op je positie in de zoekresultaten, zodat je ruimte zal worden getoond aan gasten die op zoek zijn naar reizen die vergelijkbaar zijn met degene die jij het vaakst accepteert. Je hoeft niet elke aanvraag te accepteren om een goede plaatsing in de zoekresultaten te krijgen – je hebt altijd controle over wie in jouw ruimte verblijft. En we weten dat je soms aanvragen krijgt die je niet wilt accepteren. Eén enkele beslissing om een aanvraag af te wijzen zal geen negatieve invloed op je positie in de zoekresultaten hebben. Als je echter veel of de meeste aanvragen weigert, kan dit een negatieve invloed hebben op je positie. 

We hebben gekeken naar veranderingen in hoe de prestatiestatistieken worden weergegeven op het dashboard. 

 • Gedetailleerde informatie over de sterbeoordelingen die je hebt ontvangen kan je helpen je sterke punten te zien en daar waar ruimte is voor verbetering. Nu kun je voor elke categorie zien hoe vaak je van gasten een sterbeoordeling van 1 tot 5 hebt gekregen. Nog niet alle verhuurders hebben deze functie, maar in augustus moet hij voor iedereen beschikbaar zijn.
 • Voor verhuurders die hun lage locatiescores willen verbeteren, is het belangrijk om de verwachtingen van gasten goed af te stemmen. Je kunt de locatie van je accommodatie niet veranderen, maar je kan reizigers wel helpen begrijpen wat voor soort mensen van jouw locatie houden, en welke mensen misschien niet. Toon je gasten wat je gebied te bieden heeft door het creëren van een gedetailleerde gids.

Direct Reserveren maakt het boekingsproces eenvoudiger en sneller, voor verhuurders en voor gasten.

 • We testen momenteel nieuwe filters om je meer manieren te geven controle te hebben over wie jouw ruimte direct kan reserveren. We werken ook aan nieuwe manieren voor gasten om je huisregels te zien en ermee akkoord te gaan, voordat ze in staat zijn om bij jou te boeken.
 • Direct Gereserveerde Reizen en regulier geboekte reserveringen hebben dezelfde kwaliteit. We hebben elke kwaliteit gemeten, van beoordelingen van gasten en verhuurders tot aan klachten van klanten, en de reizen zijn vrijwel identiek.

We hebben duizenden hele goede vragen gekregen van verhuurders die afstemden op de webinar.
Hier zijn een paar vragen en antwoorden die het boekingsproces verder verkennen.

 • Waarom krijgen Direct Reserveren advertenties een boost in de zoekfunctie? Met Direct Reserveren stijgt je responsgraad en daalt je reactietijd. Beide factoren kunnen van invloed zijn op de plaatsing van je advertentie in de zoekresultaten, omdat ze reizigers erop wijzen dat er meer kans is op een succesvolle reservering. Omdat we gasten met accommodaties willen matchen die ze waarschijnlijk met succes zullen kunnen boeken, markeren de algoritmes die ruimtes die direct kunnen worden geboekt.
 • Blokkeert het vooraf-goedkeuren van iemand die data op de kalender? Het vooraf-goedkeuren van een gast zal je kalender niet blokkeren. Het staat de vooraf goedgekeurde gast alleen toe om jou te boeken, zodra de gast klaar ervoor is. Terwijl jij op de beslissing van hem of haar wacht, blijf je gewoon reserveringsaanvragen en boekingsvragen voor die data ontvangen. Lees meer over vooraf-goedkeuringen.
 •  Heeft de reactietijd op een bericht van een gast na bevestiging van de reservering invloed op de responsgraad en dus op de plaatsing in de zoekresultaten? Je responsgraad meet slechts of je binnen 24 uur op het allereerste bericht van een gast reageert. Lees meer over hoe we de responsgraad berekenen.
 • Wordt de functie kalendersynchronisatie nog verbeterd? Jazeker! In feite hebben we zojuist een compleet vernieuwde kalendersynchronisatie tool gelanceerd die eenvoudiger te gebruiken en te vinden is. Je kunt hier meer over lezen in deze recente blog post.

Dank aan iedereen die heeft afgestemd en aan allen die hun vragen hebben ingestuurd. Jullie feedback is ontzettend waardevol omdat we voortdurend op zoek zijn naar een verbetering van de verhuurervaring en de manieren waarop we informatie over productfuncties en updates communiceren.

 

Lees meer berichten in het Nederlands