20. toukokuuta 2019

Hei kaikki,onnitteluni teille, jotka saitte tai säilytitte Supermajoittaja-statuksen huhtikuun arvioinnissa! Mitä kauemmin olen työskennellyt Airbnb:llä, sitä paremmin ymmärrän, miten uskomaton saavutus on päästä Supermajoittajaksi. Kiitos teille kaikille, jotka tarjoatte erinomaisia kokemuksia eri puolilla maailmaa saapuville vieraille ja luotte vieraanvaraisuuden normit Airbnb:llä.

Kuten monet teistä tietävät, tehtäväni Airbnb:llä on huolehtia tiimistä, joka rakentaa tuotteita, yhteisöä ja resursseja kaltaisillenne majoittajille. Kun liityin Airbnb:lle viime heinäkuussa, yksi tärkeimmistä tavoitteistani oli sukeltaa nopeasti sisään majoittajien ja majoittamisen maailmaan – erityisesti oppia lisää joiltakin mahtavilta majoittajiltamme (ja Supermajoittajiltamme!), kerätä heiltä hyviä vihjeitä ja tuoda ne takaisin majoittajayhteisöllemme (ja tiimeillemme Airbnb:llä). Mikään ei voita omakohtaista kokemusta, joten päätin asua yksityisessä huoneessa kerran viikossa. Minulla on kotona kolme pientä lasta, joten se oli aika merkittävä sitoumus – siitä tuli kuitenkin aivan ihastuttava kokemus joillakin hauskoilla ja odottamattomilla tavoilla. On kiva kertoa, mitä olen oppinut viime kuukausina.

Kaltaistenne Supermajoittajien tapaaminen oli yksi yksityisissä huoneissa tapahtuneen majoittumisseikkailuni kohokohdista. Yli 161 000 Supermajoittajaa jakaa yksityisiä huoneita Airbnb-sivustolla, mikä edustaa 29 %:ia kaikista Supermajoittajista. Yksityiset huoneet ovat suosittuja myös vieraiden keskuudessa. Vuonna 2018 yksityisiä huoneita varattiin kymmeniä miljoonia, mikä oli merkittävä osuus kaikista Airbnb:n varauksista.  Yksityisten huoneiden majoittajat ja yksityinen huone majoituspaikkatyyppinä ovat todella tärkeä osa yhteisöämme.

Minulla oli 3 tavoitetta yksityisissä huoneissa tapahtuvan majoittumiseni suhteen

  1. Erilaisia kokemuksia (majoittuminen kohteissa, joissa on erilaiset hinnat ja erityyppinen majoittaja: uusi, Plus-majoittaja, Supermajoittaja jne.)
  2. Henkilökohtainen vuorovaikutus (otin etukäteen yhteyttä majoittajiin etukäteen ja pyysin heitä keskustelemaan kanssani enemmän kokemuksistaan ja kertomaan, miten voimme auttaa heitä paremmin)
  3. Opetusten kerääminen (Mikä oli kokemukseni vieraana? Miten voimme tukea majoittajia enemmän? Mitä majoittaja tekee niin loistavasti, että muut majoittajat voisivat oppia siitä?)

Mitä minä opin? Ensimmäinen iso asia oli, että meidän täytyy tehdä enemmän auttaaksemme teitä luomaan paremmin vieraiden odotukset (mikä voi auttaa saamaan parempia arvosteluja). Tämä on todella tärkeää kaikille majoittajille, mutta ehdottoman tärkeää yksityisen huoneen majoittajille, joista monet jakavat kylpyhuoneen tai keittiön vieraidensa kanssa. Meidän osaltamme se alkaa luokittelulla. Miten voimme paremmin erotella toisistaan erityyppiset kohteet Airbnb:llä, varsinkin kun alamme ottaa lisää aamiaismajoituksia ja boutique-hotelleja kotien ja huoneiden ohelle? Miten voimme auttaa sinua tekemään vieraille selväksi, että kohteessa on kissoja? (Olen paljon enemmän koiraihminen kuin kissaihminen, mutta minun on myönnettävä, että ystävystyin monien kissojen kanssa majoittumisteni aikana!)

Sen lisäksi opin monia asioita siitä, mikä voi tehdä majoittumisesta mahtavan vieraan näkökulmasta. Arvostin paljon erilaisia asioita – tarkka tieto siitä, minne saisin mennä ja mitä voisin käyttää (sampoo? tila jääkaapissa? kulkea tuosta ovesta, jossa ei lue mitään?), oli iso asia. Majoittajalta saatu tieto siitä, keitä muita olisi talossa, oli myös erittäin rauhoittava. Tieto muiden ihmisten läsnäoloajoista samassa kotitaloudessa oli myös tärkeä, jotta voisin olla kunnioittava vieras (Herään aikaisin, ja olen aina halunnut olla huomaavainen ja varoa herättämästä kaikkia muita talossa!).

Itse asiassa monet teistä ovat jo jakaneet täällä yhteisökeskuksessa joitakin ihania vihjeitä majoittamisesta yksityisessä huoneessa. Haluaisin mielelläni jatkossakin kuulla teiltä tästä aiheesta, ja tietää, mitä voimme tehdä auttaaksemme teitä yksityisten huoneiden majoittajia menestymään.

Ja lopuksi, mikä on ehkä kaikkein tärkeintä, sain jälleen muistutuksen siitä, miten uskomaton majoittajayhteisö meillä on. Tapasin yhden majoittajan, joka aloitti majoittamisen, jotta hän voisi joustavammin tukea lapsiaan, joilla on erityistarpeita, ja toisen, joka hyväksyi suuren palkanalennuksen seuratakseen sydäntään ja työskennelläkseen voittoa tavoittelemattomien järjestöjen sektorilla… Majoittaminen auttoi heitä saavuttamaan tarvittavan taloudellisen joustavuuden kyseistä muutosta varten. Tapasin yhden majoittajan, joka on luonut poikkeukselliset suhteet vieraisiinsa (heistä monet tulevat usein käymään), ja toisen, joka aloitti majoittamisen, jotta hänellä olisi varaa pitää perheensä koti niin kauan kuin hänen lapsensa opiskelevat yliopistossa. Rakastan sitä, että Airbnb auttaa ihmisiä ympäri maailmaa rakentamaan ihania yhteyksiä ja tukee heidän tavoitteitaan ja intohimojaan elämässä.

Onnittelut vielä kerran Supermajoittajille riippumatta siitä, jaatteko linnan käyttämättömän siiven, koko asunnon vai ylimääräisen makuuhuoneen asunnossanne. Toivottavasti tapaamme seuraavalla retkelläni. Siihen asti…

… Mukavaa majoittamista!

Laura