20 maj 2019

Hej allihop!Grattis till alla er som har uppnått eller upprätthållit er Superhost-status i aprilbedömningen. Ju längre jag arbetar på Airbnb, desto mer inser jag vilken otrolig prestation det är att vara Superhost. Tack till er alla för att ni tillhandahåller underbara upplevelser för gäster över hela världen, och för att ni sätter standarden för gästfrihet hos Airbnb.

Som många av er vet är min roll i Airbnb att ta hand om teamet som bygger produkter, community och resurser för boendevärdar som dig. När jag började hos Airbnb i juli förra året var en av mina främsta prioriteringar att snabbt fördjupa mig i värd- och värdskapsvärlden – i synnerhet att lära mig mer av några av våra fantastiska värdar (och Superhosts!), samla några bra tips från dem, och ta med dessa tillbaka till vår värdcommunity (och våra team här på Airbnb). Det finns inget som går upp mot en förstahandsupplevelse, så som en del av min resa bestämde jag mig för att bo i ett eget rum en gång i veckan. Jag har tre små barn hemma, så det var ett ganska stort åtagande, men det slutade med att det blev en härlig upplevelse på några roliga och oväntade sätt. Jag är glad över att kunna berätta vad jag har lärt mig under de senaste månaderna.

Att få träffa Superhosts som dig var en av höjdpunkterna i mina senaste äventyr när jag bodde i eget rum. Det finns fler än 161 000 Superhosts som delar egna rum på Airbnb – det är 29 % av alla Superhosts. Och boenden med egna rum är också populära bland gäster. Under 2018 gjordes tiotals miljoner bokningar för egna rum, vilket var en betydande del av alla bokningar på Airbnb.  Värdar för boenden med eget rum är en mycket viktig del av vår community.

Jag hade 3 mål med mina vistelser i eget rum

  1. Varierade upplevelser (vistelse i boenden med olika prisnivåer, och olika typer av värdar: nya, Plus, Superhosts, osv.)
  2. Ha personliga interaktioner (jag kontaktade värdar i förväg och bjöd in dem att prata med mig om sina upplevelser, och dela tankar om hur vi kan hjälpa dem mer)
  3. Samla lärdomar (Vad var min upplevelse som gäst? Hur kan vi stödja värdar mer? Vad gör värden på ett briljant sätt, som andra värdar kan lära sig av?)

Vad har jag då lärt mig? Tja, det som jag först och främst tog med mig var att vi behöver göra mer för att hjälpa dig att bättre klargöra gästers förväntningar (vilket kan hjälpa till med bättre omdömen). Detta är något som är väldigt viktigt för alla värdar, men absolut avgörande för värdar med egna rum, varav många delar badrum eller kök med sina gäster. Från vår sida tror jag att det börjar med kategorisering. Hur kan vi bättre särskilja olika typer av boenden på Airbnb, särskilt när vi börjar välkomna fler bed-and-breakfasts och boutiquehotell tillsammans med hem och rum? Hur kan vi hjälpa dig att klargöra för gäster att det finns katter i boendet? (Jag är mycket mer en hundmänniska än en kattmänniska, men jag måste erkänna att jag blev vän med många katter under mina vistelser!)

Därefter lärde jag mig mycket om vad som kan göra en vistelse bra ur en gästs perspektiv. Jag uppskattade många olika saker – klarhet om vart jag kunde gå och vad jag kunde använda (schampo? kylskåpsutrymme? bakom den där omärkta dörren?) var en stor grej. Att få lite information från värden om vilka andra som skulle vara i huset var också mycket lugnande. Att känna till tiderna för de andra människorna i hushållet var också bra, så att jag skulle kunna vara en respektfull gäst (jag går upp tidigt och har alltid velat vara försiktig för att inte väcka alla andra i huset!).

Faktum är att många av er redan har delat några underbara tips för att vara värd för ett boende med eget rum här i community-centret. Jag vill gärna höra mer från er i detta ämne och jag vill gärna veta mer om vad vi kan göra för att hjälpa er som värdar med eget rum att lyckas.

Och slutligen, och kanske viktigast av allt, påmindes jag återigen om vilken otrolig community av värdar vi har. Jag träffade en värd som började vara värd så att hon kunde få mer flexibilitet för att stödja sina barn med särskilda behov, och en annan som tog en stor lönesänkning för att följa sitt hjärta och arbeta i den ideella sektorn… värdskapet hjälpte dem att få den ekonomiska flexibilitet de behövde för att göra denna flytt. Jag träffade en värd som har utvecklat extraordinära relationer med sina gäster (varav många ofta kommer tillbaka på besök) och en annan som började vara värd så att hon skulle ha råd att behålla sitt familjehem medan hennes barn gick på college. Jag älskar att Airbnb hjälper människor runt om i världen att bygga underbara kontakter och stödja sina mål och passioner i livet.

Grattis igen till de av er som är Superhosts, oavsett om ni delar en obebodd länga i ett slott, ett helt hus, eller ett extra sovrum i er lägenhet. Jag hoppas få träffa dig på min nästa utflykt. Till dess…

… Trevligt värdskap!

Laura