7. februar 2019

Hej alle sammen

Tillykke til alle jer, der opnåede eller bevarede Superhost-status i januar-vurderingen. Det er en fantastisk bedrift. Tak, fordi I fortsat sætter en vidunderlig standard for gæstfrihed i vores netværk.

Jeres interesse i at være i særklasse inspirerer mig, og derfor var det så spændende at hjælpe med at skabe og lancere Airbnb’s første Superhost-uge nogensinde i december. Det var en mulighed for at fremhæve jer alle sammen over for vores gæster og for at fejre og anerkende alt det, I gør. Jeg håber, I nød det lige så meget som mig. Her er et par højdepunkter:

  • Socialt spotlight: Vi fyldte Airbnb’s sociale mediekanaler i ugen med Superhost-historier og -profiler, og responsen var fantastisk. Mere end syv millioner mennesker reagerede på indholdet på Facebook, herunder denne video af Superhosts James og In Ja fra Hollywood, Californien. Dan fra “Danville” i Florida var med i vores mest sete video på YouTube. Og på Twitter blev Superhost-historie-tweets set af mere end en million brugere.
  • Markedsføring til gæster: Superhosts blev fremhævet i et banner øverst på Airbnb’s hjemmeside for at give Superhosts mere synlighed. Mere end 8,8 millioner mennesker så banneret, og mere end 160.000 mennesker så vores helt nye gæstevendte webside. Siden giver gæsterne en bedre forståelse af, hvad Superhost-emblemet på dit opslag repræsenterer: den fantastiske gæstfrihed, du tilbyder!
  • Opdateret Superhost-side : Vi har også foretaget ændringer på vores Superhost-side for at gøre det nemmere for dig at lære om og drage fordel af dine belønninger.
  • Ny politik for længerevarende værtskab: Vi har indført nye kriterier for at sikre, at de af jer, der er vært for længerevarende ophold, har rimelig adgang til programmet. Før skulle værter være vært for ti ophold for at kvalificere sig til at få SuperHost-status. Nu kan værter kvalificere sig, hvis de er vært for ti ophold, eller hvis de er vært for 100 nætter fordelt på mindst tre ophold. Disse ændringer syntes at vinde gehør hos værter. Det glædede mig at se svar som dette fra værten Gilles i Frankrig i Netværkscentret: “Tak, fordi I har lyttet til anmodninger fra værter for længerevarende ophold om at give dem adgang til Superhost-status. Tak til Airbnb, fordi I lyttede til værternes behov og vendte tilbage med nye strategier for at imødekomme deres behov.”
  • Samspil i Netværkscenteret: Det bringer mig videre til det, jeg var gladest for ved ugen: at komme i kontakt med værter fra hele verden i vores Netværkscenter! Jeg skrev et brev i vores Netværkscenter i begyndelsen af Superhost-ugen, og mere end 45.000 værter læste det, og der var mere end 1.400 kommentarer. Vi har læst hver og en, og i løbet af Superhost-ugen havde jeg mulighed for at svare og chatte med mange af jer. Tak til alle jer, der har sendt forslag og ideer. Vi finder inspiration hos jer, mens vi fortsætter med at forbedre Superhost-programmet.

Endnu en gang tillykke til dem af jer, der er Superhosts. Vi sætter pris på alt det, I gør- og det gør Airbnb-gæster også. Faktisk boede en ud af tre Airbnb-gæster hos Superhosts på en af Airbnb’s travleste nætter i 2018! Det er et bevis på, hvor meget Superhosts hjælper med at styrke Airbnb-netværket. Tak.

God fornøjelse med værtskabet

Laura