7 februari 2019

Hej allihop!

Grattis till alla er som har uppnått eller upprätthållit er Superhost-status i januaribedömningen. Det är en fantastisk prestation. Tack för att du fortsätter att sätta en underbar standard för gästfrihet inom vår community.

Ert engagemang för excellens inspirerar mig, och det var därför det var så spännande att hjälpa till att skapa och lansera Airbnbs första Superhost Week någonsin under december. Det var en chans att lyfta fram er alla för våra gäster, för att fira och erkänna allt ni gör. Jag hoppas att ni gillade det lika mycket som jag. Här är några höjdpunkter:

  • Social spotlight: Vi fyllde Airbnbs kanaler i sociala medier med Superhost-berättelser och -profiler under hela veckan, och gensvaret var fantastiskt. Fler än 7 miljoner personer engagerade sig med innehållet på Facebook, inklusive denna video av James och In Ja, Superhosts i Hollywood, Kalifornien. Dan, från “Danville”, Florida var med i vår mest sedda video på YouTube. Och på Twitter sågs tweets med Superhost-berättelser av över en miljon användare.
  • Marknadsföring mot gäster: Superhosts fanns med i en banderoll längst upp på Airbnbs webbsida för att ge Superhosts mer synlighet. Fler än 8,8 miljoner personer såg bannern, och fler än 160 000 människor såg vår helt nya gästinriktade webbsida. Sidan ger gäster en bättre förståelse för vad Superhost-märket i din annons representerar: den fantastiska gästfrihet du erbjuder!
  • Uppdaterad Superhost-sida: Vi har också gjort ändringar på vår Superhost-sida, för att göra det enklare för dig att lära dig mer om dina belöningar och utnyttja dem.
  • Ny policy för långsiktig värdvärdskap: Vi har infört nya kriterier för att säkerställa att de av er som är värdar för längre vistelser har rättvis tillgång till programmet. Tidigare var slutfört värdskap för 10 vistelser det enda sättet för värdar att kvalificera sig för Superhost-status. Nu kan värdar kvalificera sig om de varit värd för 10 vistelser eller om de varit värd under 100 nätter med minst 3 vistelser. Dessa förändringar verkade resonera väl hos värdarna. Det gladde mig att se svar som detta, från värden Gilles i Frankrike, i vårt Community-center: “Tack för att ni tog hänsyn till önskemål från värdar för långtidsvistelser och gav dem tillgång till Superhost-status. Stort tack till Airbnb för att ni lyssnade på värdars behov och utvecklade nya strategier för att möta deras behov.”
  • Interaktion på vårt Community-center: Detta tar mig till min egen favoritdel av veckan: att få interagera med värdar kring arbetet i vårt Community-center! Jag skrev ett brev i vårt Community-center i början av Superhost Week, och fler än 45 000 värdar läste det, och det genererade fler än 1 400 kommentarer. Vi har läst varenda kommentar, och under Superhost Week fick jag chansen att svara och chatta med många av er. Tack till er alla som har skickat förslag och idéer. Vi kommer låta oss inspireras av er, allteftersom vi fortsätter att förbättra Superhost-programmet.

Grattis igen till de av er som är Superhosts. Vi uppskattar allt ni gör – och det gör Airbnb-gäster också. Faktum är att under en av Airbnbs mest upptagna nätter under 2018, bodde en av tre Airbnb-gäster hos Superhosts! Det är ett bevis på hur mycket Superhosts hjälper till att driva Airbnbs community. Tack ska ni ha.

Trevligt värdskap!

Laura