Al meer dan 60 miljoen gasten hebben een veilige en comfortabele ervaring gehad tijdens hun reis met Airbnb. We zijn ontzettend trots op de Vertrouwen & Veiligheid programma’s die we hebben opgebouwd, maar we geloven dat je altijd meer kan doen. Daarom hebben we in januari 2015 het Host Protection Insurance programma gelanceerd, een aansprakelijkheidsverzekering waarbij Airbnb-verhuurders in de Verenigde Staten verzekerd zijn tot een bedrag van maximaal $1.000.000. Vandaag kunnen we dan eindelijk bekend maken dat het Host Protection Insurance programma ook beschikbaar is in deze zestien landen wereldwijd:

Australië
Canada
China
Frankrijk
Duitsland
Indië
Ierland
Italië
Japan
Nederland
Nieuw-Zeeland
Portugal
Singapore
Spanje
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten

Dat betekent dat er over de hele wereld bijna één miljoen verhuurders verzekerd zijn via het Host Protection Insurance programma–en we werken er hard aan om dit nog verder uit te breiden naar andere landen over de wereld.

Daarnaast hebben we het programma verder ontwikkeld zodat het nu een primaire verzekering is, in plaats van een secundaire verzekering. Daardoor is het Host Protection Insurance programma altijd beschikbaar voor verhuurders op wie het van toepassing is, ongeacht welke andere verzekeringen zij hebben.

Het Host Protection Insurance programma is een baanbrekende samenwerking tussen de verzekeringsbranche en Airbnb. De dekking van het programma wordt aangeboden in samenwerking met een deelnemende verzekeraar van Lloyd’s of London, een van de meest gerenommeerde verzekeringsinstanties wereldwijd.

Zo werkt het: als een gast per ongeluk gewond is geraakt in de accommodatie van de verhuurder of in de buurt ervan, dan kan het Host Protection Insurance programma dekking bieden voor Airbnb verhuurders en, in sommige gevallen, aan de hoofdverhuurder. Het Host Protection Insurance programma kan ook dekking bieden voor de verhuurder als er een situatie is waarin een gast schade veroorzaakt aan de omgeving van de accommodatie–bijvoorbeeld als er waterschade is bij de buren als gevolg van een ongeval. Dekking is geldig tot een hoogte van $1 miljoen USD (of het lokale equivalent), in alle landen waar het programma beschikbaar is.

Als jij een verhuurder bent in een van de landen waar het Host Protection Insurance programma nu beschikbaar is dan krijg je binnenkort een e-mail met meer informatie over het programma. Je hoeft verder niets te doen om verzekerd te zijn via dit programma: het is vanaf vandaag in werking getreden. Je kunt naar airbnb.com/host-protection-insurance gaan om er nog meer over te lezen.

Het Host Protection Insurance programma is slechts een van de vele manieren waarop Airbnb zijn verhuurders en hun omgeving probeert te beschermen. Onze $1 Miljoen Dollar Verhuurdersgarantie zorgt voor een terugbetaling in het zeldzame geval van schade aan eigendommen. We hebben een nieuw programma ontwikkeld over veiligheid in huis dat het nog makkelijker maakt voor verhuurders over de hele wereld om hun huizen veiliger te maken met rook- en koolmonoxidemelders. We hebben richtlijnen opgesteld voor onze verhuurders over verantwoord verhuren en hoe je goede buren kan zijn. Verder hebben we een hotline gemaakt voor buren die vragen of zorgen over Airbnb hebben.

Als je ooit vragen hebt over het Host Protection Insurance programma of Vertrouwen & Veilgheid op Airbnb, dan raden we je aan om airbnb.com/trust te bezoeken of neem contact met ons op als je andere vragen hebt.